if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Η Βρετανία φεύγει από την ΕΕ, αίμα στα Χρηματιστήρια

Σε αχαρτογράφητα ύδατα εισέρχεται τόσο η Βρετανία όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι Brexit με 52%, ενώ υπέρ του Bremain ψήφισε το 58%. Κόντρα στις Δημοσκοπήσεις που έδειχναν παραμονή της χώρας στην ΕΕ οι Βρετανοί αποφάσισαν την έξοδο της χώρας τους, γράφοντας ιστορία, καθώς είναι η πρώτη φορά που κράτος αποφασίζει να φύγει από την ΕΕ.

Την ίδια ώρα η στερλίνα υποχωρεί σε χαμηλό 31 ετών απέναντι στο ευρώ και το δολάριο, ενώ μεγάλη πτώση αναμένεται σε λίγες ώρες στο άνοιγμα των χρηματιστηρίων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ήδη δραματικές απώλειες 7,85% καταγράφει το Χρηματιστήριο του Τόκιο, ζημιές της τάξξης του 5% το Χονγκ Κονγκ, ενώ άνοιγμα με πτώση 7% δείχνουν τα futures του Dow Jones.
Η απόφαση των πολιτών της Μεγάλης Βρετανίας πρέπει τώρα να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο της χώρας και εν συνεχεία να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες αποσύνδεσης από την ΕΕ, διαδικασίες που είναι πρωτόγνωρες σε όλα τα επίπεδα και αναμένεται να προκαλέσουν αναταρράξεις.
Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος όμως αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Βρετανίας καθώς πλέον η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναντιστοιχία με τη λαϊκή Βούληση, έχοντα ταχθεί υπέρ της παρμονής της χώρας στην ΕΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν αποκλείεται παραίτηση του Ντέιβιντ Κάμερον ή ακόμα και σύσσωμου του υπουργικού συμβουλίου.
Νέος γύρος εξελίξεων αναμένεται να ανοίξει όμως και στη Σκωτία όπου το αποτέλεσμα ήταν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ με 62%, κάτι που πρακτικά συνεπάγεται σύγκρουση με τη Μεγάλη Βρετανία.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version