Μαζεύουν συνάλλαγμα οι Βρετανοί

Στις τράπεζες και ανταλλακτήρια συναλλάγματος τρέχουν οι Βρετανοί για να αυξήσουν τα αποθεματικά τους σε συνάλλαγμα

Μαζεύουν συνάλλαγμα οι Βρετανοί

Με το Brexit να προηγείται έστω και οριακά και τους αναποφάισστους να αναδεοκνύονται σε καταλύτες για την παραμονή ή όχι της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι λίγοι οι Βρετανοί που μετατρέπουν λίρες σε ευρώ και δολάρια, φοβούμενοι μεγάλη υποτίμηση του νομίσματος.

Για αυτό το σενάριο έχουν άλλωστε προειδοπιήσει όλοι οι οικονομολόγοι καθώς και ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Διαβάστε  Με lexotanil οι επενδυτές: Τι δείχνουν τα διαγράμματα για Ελλάδα, εμπορεύματα και... Τραμπ

Ιδιαίτερα νευρικές είναι και οι αγορές με τη στερλίνα να υποχωρεί χθες από τα υψηλά πεντέμισι μηνών στα οποία σκασρφάλωσε μετά τη δολοφονία της Jo Cox και τις ενδείξεις για αντιστροφή της τάσης υπέρ του Bremain.

Διαφήμιση

Τώρα όμως που η αρνητική ψήφος προηγείται η κατάταση αντιστρέφεται πάλι και η στερλίνα πιέζεται.

Διαβάστε  Έκρηξη ρίσκου στον ευρωπαϊκό νότο παγιδεύει την Ελλάδα

Αυτή τη φορά πιέσεις δέχεται και στην πραγματική αγορά καθώς Βρετανοί στοκάρουν συνάλλαγμα είτε για να ταξιδεύσουν είτε για να έχουν ισχυρότερο νόμισμα σε περίπτωση εξόδου από την ΕΕ.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.