if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('above-header'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('logo-banner-728-90'); }

Hackers του Πούτιν χτύπησαν τους Δημοκρατικούς

Επίθεση στους server του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ πραγματοποίησε ομάδα Ρώσων κυβερνητικών hackers, σύμφωνα με τη Washington Post.

Όπως αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα οι hackers πήραν αρχεία από τις εκστρατείες των υπψηφίων καθώς και υλικό που διέθετε το κόμμα για τον Donald Trump.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες η εταιρία CrowdStrike ανέλαβε το έργο της εξυχνίασης της επίθεσης και της ταυτοποίησης των hackers 24 ώρες μετά τις πρώτες ενδείξεις.
Εκπρόσωποι διευκρινίζουν ότι οι hackers δεν είχαν πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία ή σε στοιχεία χορηγών των υποψηφίων.
Η Washington Post επικοινώνησε και με εκπτόσωπο της Ρώσικης Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η οποία δήλωσε ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού.

Από την ανάλυση της δραστηριότητας των hackers προκύπτει ότι είχαν πρόσβαση σε όλα τα emails και τις εσωτερικές συζητήσεις στο chat room. Αρκετοί από τους hackers είχαν εξασφαλίσει διαρκή και απρόσκοπτη πρόσβαση στους servers των Δημοκρατικών για περίπου ένα χρόνο.
Ωστόσο το τελευταίο Σαββατοκύριακο η CrowdStrike κατάφερε να καθαρίσει τα δίκτυα των Δημοκρατικών αποκόπτοντας την πρόσβαση όλων των hackers.
Όπως αναφέρει η Washington Post οι Ρώσοι πράκτορες χτύπησαν και την καμπάνια του Ντόναλντ Τράμπ καθώς και τους υπολογιστές αρκετών γερουσιαστών.

if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('inarticle1'); }
if( function_exists('the_ad_placement') ) { the_ad_placement('fp-300-1st'); }
Exit mobile version