Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και στη δίνη του cancel culture βρίσκεται η Attica Group, για την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon, καθώς ο ρόλος της εταιρίας παραμένει θολός τόσο στον χειρισμό του γεγονότος, όσο και τις ώρες που ακολούθησαν.
Ερωτηματικά εγείρει η στάση της Blue Star στην υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου από προσωπικό του πλοίου Blue Horizon, καθώς αφενός άργησε να εκδώσει ανακοίνωση και αφετέρου σε αυτή δεν αναφέρεται στα γεγονότα.
Η εταιρία εξέφρασε τη θλίψη της και τη διάθεσή της για συνεργασία με τις αρχές σε μια ανακοίνωση 29 λέξεων. Attica Group, όμως, εμπλέκεται σε μια σειρά από αποφάσεις που έχουν να κάνουν με την εξέλξη των περιστατικών από τα πρώτα λεπτά.
Στο στόχαστρο μπαίνει συγκεκριμένα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, Κυριάκος Μάγειρος, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές αν είχε ή όχι προσωπική εμπλοκή στην αλυσίδα λήψης αποφάσεων τις επίμαχες ώρες.
Τυπικά, πάντως, μετά την ενημέρωση του πλοιάρχου ότι άνθρωπος έπεσε στη θάλασσα, το πλοίο όφειλε να ενεργήσει για τη διάσωση του, να ενημερώσει τις αρχές και να διακόψει οποιαδήποτε δραστηριότητα. Αυτό όμως δεν συνέβη. Αντ΄αυτού, το οποίο συνέχισε τον αόπλου και ταξίδευσε συνολικά για 42 λεπτά, ενώ αναστροφή πορείας ολοκλήρωσε σε 63 λεπτά. Στο χρονικό διάστμα που μεσολαβεί από την εξώθηση του 36χρονου Αντώνη από το προσωπικό του πλοίο στη θάλασσα, μέχρι την αντιστροφή πορείας του πλοίου, για τις εξελίξεις έχουν ενημερωθεί ο πλοίαρχος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, η πλοιοκτήτρια εταιρία και η Ειαγγελία Πειραιά. Πρόκειται για μια ώρα διαβουλεύσεων, ενώ στο μεταξύ ένας άνθρωπος είχε σκοτωθεί εξαιτίας ενεργειών του πληρώματος.
Εκτός από τα δημοσιεύματα, η Blue Star φαίνεται ότι βρίσκεται στη δίνη του cancel culture στα social media, γεγονός που υπνομεύει έτι περαιτέρω τη φήμη της, βυθίζοντάς την σε e facto κρίση. Ήδη πολλά είναι τα status και posts με tag το Blue Horizon και δυναμικά αναπτύσσεται κίνημα μποϋκοτάζ της εταιρίας, που είναι ηγέτιδα στον χώρο της ακτοπλοΐας.