• Τελευταία
  • Trending
  • All
Fitch Ratings

Η Fitch δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδας

10 Ιουνίου 2023

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Οι Ευρωπαίοι “κλείδωσαν” στήριξη Τραμπ σε μήνυμα στον Πούτιν

10 Μαΐου 2025

BIS: Οι τραπεζίτες επιμηκύνουν τις κρίσεις… από φόβο

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Επιστροφή στην κορυφή

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

9 Μαΐου 2025

«Υδάτινες Συμμαχίες»: Ευαισθητοποίηση και εθνική συνεννόηση για τη λειψυδρία

9 Μαΐου 2025

Οι πιστοί ανά τον κόσμο

9 Μαΐου 2025

Στα 563 εκατ. η ζήτηση για το IPO της Qualco

9 Μαΐου 2025

Καιρός: Έρχονται μπόρες και πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

9 Μαΐου 2025

Qualco: Τεράστια η ζήτηση στο IPO… Καταλύτης το τρίο cornerstone

9 Μαΐου 2025

Νέα υψηλά 15ετίας στο Χρηματιστήριο 

9 Μαΐου 2025
piggy bank in pool, saving money for vacation time. Generative Ai

Ξενοδόχοι: Η Αθήνα χάνει τουρισμό λόγω προβλημάτων σε Μουσεία – Ακρόπολη

9 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις απέκτησε το 100% της Καλογήρου

9 Μαΐου 2025

Σε τροχιά υλοποίησης ο ΒΟΑΚ – Υπογράφηκε η σύμβαση με τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

9 Μαΐου 2025

ΗΠΑ και Κίνα σπάνε τον πάγο…

9 Μαΐου 2025

Συνάντηση Παπασταύρου–Chevron με φόντο τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες

9 Μαΐου 2025

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 5 πρατήρια καυσίμων και άλλα 5 στο μικροσκόπιο

9 Μαΐου 2025
Ο Βασίλης Ψάλτης

Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

9 Μαΐου 2025

Εικονική η μείωση του πληθωρισμού – Ράλι στα ενοίκια στραγγαλίζει τα νοικοκυριά

9 Μαΐου 2025

Ποιους ενοχλεί ο νέος Πάπας – Τράβηξε αυτιά με το καλημέρα

9 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Η Fitch δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της Ελλάδας

Η Fitch δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αν και θεωρεί χαμηλό το πολιτικό ρίσκο και βέβαιη την εξασφάλιση άνετης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Finance & Banking IntelligenceΑπόFinance & Banking Intelligence
10 Ιουνίου 2023
Στις The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
41 1
0
Fitch Ratings

Fitch Ratings

114
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Η Fitch δεν αναβάθμισε τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αν και θεωρεί χαμηλό το πολιτικό ρίσκο και βέβαιη την εξασφάλιση άνετης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιουνίου. Ο οίκος αξιολόγησης επικαλείται ανησυχία για εξωτερικά σοκ, κινδύνων από τις τράπεζες και ενδεχομένως χαμηλή μεαρρυθμιστική ορμή.

Το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ+ και τις προοπτικές σε σταθερές, διατήρησε η Fitch στην αξιολόγησή της για την ελληνική οικονομία, αν και προβλέπει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, πολιτική σταθερότητα, διατήρηση των αυξημένων επενδύσεων λόγω RRF και υποχώρηση του πληθωρισμού κάτω από το 2% το 2024.

Σχετικάθέματα

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025

Πολιτικά, ο οίκος προβλέπει ότι η Νέα Δημοκρατία θα επικρατήσει στις δεύτερες εκλογές και μάλιστα με ποσοστό που θα επιτρέψει την ενεργοποίηση του bonus των 50 εδρών, προσφέροντας σταθερή κυβέρνηση και άνετη πλειοψηφία. Παρ’ όλα αυτά, δεν αναβάθμισε τις προοπτικές για το αξιόχρεο, αναμένοντας να δει σαφή δείγματα της κυβερνητικής πολιτικής μετά τις εκλογές, εστιάζοντας στα στα δημοσιονομικά, το ενδεχόμενο εξωγενών κρίσεων και την υλοποίηση κινδύνων από τις τράπεζες.

Επίσης, να σημειωθεί ότι μια βαθμίδα κάτω από την επενδυτική διατηρεί την Ελλάδα και η S&P η οποία στις 21 Απριλίου είχε αναβαθμίσει τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές. Η Moody’s διατήρησε στις 17 Μαρτίου την πιστοληπτική αξιολόγηση Βa3, αναβάθμισε όμως τις προοπτικές σε θετικές από σταθερές.

Η αγορά και οι επενδυτικοί οίκοι έχουν προεξοφλήσει την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους, προοπτική που έχει ανακοινώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος είχε εξ αρχής προβλέψει πως η αναβάθμιση θα έρθει μετά τις εκλογές. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η ο τέως πρωθυπουργός είχε κατ επανάληψη προαναγγείλει επικείμενη απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας, καθ όλη τη διάρκεια της τετραετούς διακυβέρνησής του, αλλά απέτυχε να την πραγματώσει.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε να χαρακτηριστεί η επενδυτική βαθμίδα εθνικός στόχος, με την έννοια της εκπόνησης συγκεκριμένου σχεδίου για την απόκτησή της. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν βρήκε την απαραίτητη ανταπόκριση σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τα επόμενα ορόσημα

  • Στις 8 Σεπτεμβρίου η αξιολόγηση από την DBRS που είναι πιστοποιημένη από την ΕΚΤ
  • Στις 20 Οκτωβρίου η αξιολόγηση της S&P
  • Την 1η Δεκεμβρίου η αξιολόγηση της Fitch την 1η Δεκεμβρίου.

Η αξιολόγηση

Η Fitch αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις για το ΑΕΠ. Πλέον αναμένει ανάπτυξη 2,3% (από προηγούμενη εκτίμηση για 0,9), λόγω θετικής επίπτωσης βάσης (1,5 ποσοστιαία μονάδα λόγω των πολύ καλύτερων επιδόσεων το Q4 του 2022) (carry over) και του μειωμένου ενεργειακού ρίσκου. Ο οίκος συνεχίζει να αναμένει σημαντική επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες εφέτος, αντανακλώντας την επίπτωση του πληθωρισμού και της μειωμένης ζήτησης για δάνεια. Στον αντίποδα, η αύξηση των επενδύσεων αναμένεται ισχυρή, χάρη και στην απορρόφηση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ κλάδοι όπως ο τουρισμός συνεχίζουν να στηρίζουν τις εξαγωγές.

Ο οίκος αναμένει επέκταση του ΑΕΠ κατά 2-2,5% ετησίως ως το 2026, στηριζόμενη από τις επενδύσεις και την ανάκαμψη στις καταναλωτικές δαπάνες. Οι προβλέψεις του βασίζονται στην υπόθεση ότι οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν να πετυχαίνουν τους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης, που αποτελεί το κλειδί για το ξεκλείδωμα δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων μεσοπρόθεσμα. Η αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων παραμένει σημαντική δομική πρόκληση, ενώ είναι κρίσιμες οι σχεδιαζόμενες μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά.

Αυτοδυναμία ΝΔ

Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου, δεδομένης της αποτυχίας των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Η Νέα Δημοκρατία απέδωσε πολύ πάνω από τις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων, εξασφαλίζοντας σχεδόν το 40% των ψήφων και καθιστώντας πιθανό να κερδίσει την επερχόμενη ψηφοφορία.

Εάν η ΝΔ καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη πλειοψηφία (κάτι που φαίνεται πιθανό δεδομένου ότι οι δεύτερες εκλογές θα επανέλθουν σε σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, παρέχοντας στον νικητή 50 επιπλέον έδρες), αυτό θα μπορούσε να μειώσει τους κινδύνους πολιτικής αστάθειας και θα επιτρέψει τη συνέχεια της πολιτικής. Συνολικά, ο οίκος επισημαίνει ότι διατηρεί την πρόβλεψή ου ότι η επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα διατηρήσει καλές σχέσεις με την ΕΕ και άλλους εταίρους, διασφαλίζοντας τη μακροοικονομική σταθερότητα.

Δημοσιονομικά

Η Fitch αναμένει συνεχή δημοσιονομική εξυγίανση το 2023, αντανακλώντας εν μέρει την καλύτερη εκκίνηση, δεδομένου ότι το έλλειμμα είναι χαμηλότερο από το αναμενόμενο το 2022. Ο οίκος προβλέπει ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα αυξηθεί στο 1% του ΑΕΠ (και στο 2% το 2024), με τους βραχυπρόθεσμους κινδύνους να παραμένουν περιορισμένοι, δεδομένης της μεγάλης αύξησης των εσόδων τους πρώτους μήνες του έτους (τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου).

Το πρόγραμμα σταθερότητας προβλέπει συνεχή βελτίωση στα δημόσια οικονομικά μέχρι το 2026, με το πρωτογενές πλεόνασμα να αυξάνεται στο 2,5% και το δημόσιο χρέος/ΑΕΠ να μειώνεται κατά 38 ποσοστιαίες μονάδες το 2022-2026. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει την ευρεία δέσμευση των ελληνικών αρχών στη δημοσιονομική σύνεση, με ορισμένες μεταρρυθμίσεις (συμπεριλαμβανομένης της ψηφιοποίησης των εσόδων) να οδηγούν πιθανώς σε διαρθρωτικές βελτιώσεις. Ωστόσο, ο οίκος προειδοποιεί για κινδύνους ασθενέστερης ανάπτυξης και ενδεχόμενης ανάγκης για αύξηση των δαπανών.

Το χρέος

Ακολουθήστε το Euro2day.gr στο Google News!
Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr

Με βάση το κεντρικό σενάριο της Fitch για βελτίωση της δημοσιονομικής στάσης και σταθερή ονομαστική ανάπτυξη, ο λόγος δημόσιου χρέους/ΑΕΠ θα μειωθεί στο 162,2% το 2023 και στο 154,4% το 2024, μια πτώση της τάξεως των 50 ποσοστιαίων μονάδων από το υψηλό του 206% που επιτεύχθηκε το 2020 (αλλά ακόμα σε πολύ υψηλότερα επίπεδα από αυτά που δικαιολογούν την μέση αξιολόγηση BB).

Οι σταθερές συνθήκες χρηματοδότησης, οι περιορισμένες ανάγκες μετακύλισης χρέους και το σημαντικό ταμειακό «μαξιλάρι» (κοντά στα 35 δισ. ευρώ) θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη διαχείριση του χρέους. Ο συνδυασμός μακρών λήξεων των ομολόγων και ενεργής στρατηγικής hedging σημαίνει ότι το κόστος των επιτοκίων θα παραμείνει σε γενικές γραμμές αμετάβλητο, αν και θα μπορούσε να αυξηθεί εάν η Ελλάδα αποφασίσει να αξιοποιήσει πιο επιθετικά τις κεφαλαιαγορές.

Πληθωριστικές πιέσεις

Ο οίκος προβλέπει ότι ο ετήσιος εναρμονισμένος πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 4% το 2023 και στο 1,9% το 2024, δεδομένων των επιπτώσεων βάσης και της συγκράτησης της οικονομικής δραστηριότητας. Ορισμένοι ανοδικοί κίνδυνοι είναι πιθανό να επιμείνουν, δεδομένων των πιέσεων από τον πυρήνα του πληθωρισμού (ο οποίος είναι πλέον πάνω από το ονομαστικό επιτόκιο γύρω στο 6%). Η δυναμική της αγοράς εργασίας θα υποστηρίξει την ταχύτερη αύξηση των μισθών φέτος (πάνω από 6%), αλλά οι κίνδυνοι ενός ανοδικού σπιράλ μισθών και τιμών είναι περιορισμένοι.

Έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών

Η προβλεπόμενη μείωση των εισαγωγών (λόγω της πτώσης των τιμών της ενέργειας και της ασθενέστερης εγχώριας ζήτησης) θα οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του ελλείμματος του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών το 2023-2024 (αφού φθάσει το υψηλό 12ετίας του 9,7 % του ΑΕΠ το 2022).

Το έλλειμμα (το οποίο ο οίκος αναμένει ότι θα είναι κατά μέσο όρο στο 6,5% τα επόμενα δύο χρόνια) θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις αυξανόμενες καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων, μειώνοντας έτσι τους εξωτερικούς κινδύνους. Ο οίκος προβλέπει ότι η καθαρή θέση του εξωτερικού χρέους θα παραμείνει υψηλή (παρά τη μέτρια πτώση στο 115,6% του ΑΕΠ το 2024).

Οι τράπεζες

Η ραγδαία βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων συνεχίστηκε το 4ο τρίμηνο του 22, με τον δείκτη των μη εξυπηρετούμενων δανείων να υποχωρεί στο 8,2% σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναμένουμε περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα, αλλά με πιο ήπιο ρυθμό, καθώς οι συναλλαγές διάθεσης περιουσιακών στοιχείων είναι πιθανό να είναι μικρότερες και η συνολική οικονομική δραστηριότητα μειώνεται, επισημαίνει ο οίκος.

Σε επίπεδο ρευστότητας και κεφαλαίου καταγράφεται σταθερότητα, χωρίς δευτερογενείς επιπτώσεις μέχρι στιγμής την τραπεζική κρίση που εκδηλώθηκε κυρίως στις ΗΠΑ το τελευταίο διάστημα. Η πιστωτική επέκταση έχει αποδυναμωθεί το 2023, εν μέρει γιατί επιβραδύνθηκε ο εταιρικός δανεισμός, αλλά η Fitch εκτιμά ότι θα επιταχυνθεί, καθώς η ανάπτυξη αρχίζει να ενισχύεται το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Τι μπορεί να αλλάξει

Παράγοντες που θα μπορούσαν, μεμονωμένα ή συλλογικά, να οδηγήσουν σε κίνηση αρνητικής αξιολόγησης/υποβάθμιση
  • Δημόσια οικονομικά: Διατηρούμενη ανοδική τάση του δημόσιου χρέους/ΑΕΠ, για παράδειγμα λόγω διαρθρωτικής δημοσιονομικής χαλάρωσης, ασθενούς ανάπτυξης ή υλοποίησης ενδεχόμενων βαρών που σχετίζονται με τον τραπεζικό τομέα.
  • Macro: Ανανεωμένοι δυσμενείς κραδασμοί στην ελληνική οικονομία που επηρεάζουν την οικονομική ανάκαμψη ή το μεσοπρόθεσμο αναπτυξιακό δυναμικό της Ελλάδας.
Παράγοντες που θα μπορούσαν, μεμονωμένα ή συλλογικά, να οδηγήσουν σε δράση/αναβάθμιση θετικής αξιολόγησης
  • Δημόσια οικονομικά: Εμπιστοσύνη σε μια μετεκλογική δημοσιονομική πολιτική που οδηγεί σε μια σταθερή καθοδική πορεία για τον λόγο δημόσιου χρέους/ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.
  • Macro: Βελτίωση του μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού και των επιδόσεων, για παράδειγμα, λόγω της υψηλότερης επενδυτικής δυναμικής ή/και της εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σχετικά

Πηγή: Fitch Ratings
Tags: Fitchαξιολόγησηγεωοικονομίαελληνική οικονομίαΟίκοι ΑξιολόγησηςΟικονομίαπολιτικό ρίσκορίσκο
Share45Tweet28Share8Send
Finance & Banking Intelligence

Finance & Banking Intelligence

ΣχετικάΆρθρα

Spotlight

Ο Λέων είναι ο νεότερος Πάπας από τον Ιωάννη-Παύλο ΙΙ

10 Μαΐου 2025
The Wire

Μήνυμα Σεζουρνέ στους Ευρωπαίους βιομηχάνους: Σας ακούμε, θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία

10 Μαΐου 2025
The Wire

Ινδία και Πακιστάν συμφώνησαν να τερματίσουν τις εχθροπραξίες

10 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης, για την απόφαση της προφυλάκισής του

Ο Τραμπ είχε στρατιωτικά απόρρητα στο ντουζ- Ποινική δίωξη για 37 κακουργήματα

Το αναπτυξιακό χάσμα της Ευρώπης και ο κίνδυνος νέων κρίσεων

MostPopular

  • Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    Realme 14 5G: Οι Gamers της Gen-Z βρήκαν κινητό

    318 shares
    Share 127 Tweet 80
  • Μπάχαλο Τραμπ με Κίνα… τον μαζεύει ο Λευκός Οίκος

    73 shares
    Share 29 Tweet 18
  • Ο Ψάλτης άλλαξε mode… Η Alpha Bank έτοιμη για εξαγορές

    68 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    565 shares
    Share 226 Tweet 141
  • Κινεζικό J10 του Πακιστάν κατέρριψε ινδικό Rafale – Ενδεχόμενη εμπλοκή Τουρκίας

    70 shares
    Share 28 Tweet 18

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr