Εντείνονται οι διαρροές για εμπλοκή στις συζητήσεις Attica Bank – Thrivest που θα δημιουργήσει τον πέμπτο τραπεζικό πόλο στην Ελλάδα, ένδειξη ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται πλέον σε καίρια ζητήματα και ότι ο Αλέξανδρος Εξάρχου επιδιώκει απριόρι δεσμεύσεις, που θα πρέπει να εγκριθούν από πολλά επίπεδα και εκτός της διοίκησης της τράπεζας.
Χρόνο και χώρο για διαπραγματεύσεις και επιδίωξη καλύτερων όρων φαίνεται ότι βρήκε ο Αλέξανδρος Εξάρχου στο deal Attica Bank – Thrivest, καθώς οι εκλογές καθυστερούν και οι ημερομηνίες για την αμκ γίνονται -εκ των πραγμάτων- λιγότερο πιεστικές.
Αν και το deal φαινόταν αρκετά ώριμο, αρχικά, εν τούτοις το due dilligence και η επεξεργασία των όρων, σε συνδυασμό με τη χαλάρωση των χρονικών περιθωρίων, φαίνεται ότι οδηγούν σε πιο σκληρές διαπραγματεύσεις. Ήδη, οι διαρροές αναφέρουν ότι η Thrivest υπό τις παρούσες συνθήκες θα ήταν διατεθειμένη να βάλει 20 εκατ. στην ΑΜΚ, ενώ αρχικά φαινόταν έτοιμη να επενδύσει περί τα 100 εκατ., από τα 475 εκατ. της αύξησης.
Αν και το ζήτημα που έχει ανακύψει δεν είναι σαφές, φαίνεται ότι εμπλέκονται τόσο οι άλλοι μέτοχοι (ΤΜΕΔΕ και ΤΧΣ) όσο και ο επόπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Εξάρχου ζητά δεσμεύσεις για σειρά από ζητήματα, ώστε να περιορίσει το ρίσκο που αναλαμβάνει ως εν δυνάμει στρατηγικός επενδυτής. Η Thrivest, φέρεται να ζητά την ενσωμάτωση των συμφωνηθεισών δράσεων και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης ενεργειών στο business plan, καθώς επίσης και ρήτρες υλοποίησης. Επίσης, ο Αλέξανδρος Εξάρχου θεωρεί αναγκαία την ρήτρα αζήμιας εξόδου, σε περίπτωση που δεν προχωρήσει η υλοποίηση των συμφωνηθέντων, όπως είχε συμβεί και με την Ellington.
Υπάρχει επίσης ζήτημα σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν το επόμενο βήμα συγχώνευσης με την Παγκρήτια, το οποίο από το ΤΧΣ θεωρείται πρώιμο, ενώ η πλευρά Εξάρχου θέλει να το εντάξει στον σχεδιασμό εξ αρχής, ώστε να περιορίσει το ρίσκο υλοποίησης, από ενδεχόμενες πολιτικές ανακατατάξεις.