• Τελευταία
  • Trending
  • All
Crisis, Κρίση

ΔΝΤ: Η κρίση θα πονέσει! – Οι λύσεις και οι παγίδες

26 Ιουλίου 2022

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

ΔΝΤ: Η κρίση θα πονέσει! – Οι λύσεις και οι παγίδες

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
26 Ιουλίου 2022
Στις Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
17 0
0
Crisis, Κρίση
46
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Δραματική επιδείνωση της κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία καταγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ, ενώ υπογραμμίζει την πραγματική απειλή για ύφεση και συστήνει δράσεις, επισημαίνει παγίδες και προτρέπει σε συνεργασίες για την αντιμετώπιση των κινδύνων που πολλαπλασιάζονται.

Στο report του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποιεί για τους κινδύνους από τη συγχρονισμένη απόσυρση ρευστότητας και σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, κυρίως για τις αναδυόμενες οικονομίες, Μάλιστα, φτάνει σε σημείο να θέσει επί τάπητος και μέτρα περιορισμού εκκροής κεφαλαίων, όπως τα capital controls, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσει την ανάγκη αποφυγής κατάρρευσης.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Τον πήχη των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία κατέβασε το ΔΝΤ, αναθεωρώντας για δεύτερη φορά από τις αρχές του έτους επί τα χείρω τις προβλέψεις του, στη σκιά του μπαράζ αυξήσεων στα επιτόκια από τις Κεντρικές Τράπεζες και του αδάμαστου πληθωρισμού.

Το ΔΝΤ περιέκοψε τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας στο 3,2% το 2022 από 3,6% τον Απρίλιο.

Οι προοπτικές για τον πληθωρισμό αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας καθώς και των παρατεινόμενων ανισορροπιών προσφοράς-ζήτησης.

Η αμερικανική οικονομία φαίνεται να αναπτύσσεται κατά 2,3% φέτος, από 3,7% που προέβλεπε το ΔΝΤ τον Απρίλιο, και το ΑΕΠ της Κίνας αναμένεται να αυξηθεί κατά 3,3%, έναντι 4,4% προηγουμένως.

Η παγκόσμια οικονομία, που εξακολουθεί να τυλίγει από την πανδημία και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αντιμετωπίζει μια ολοένα πιο ζοφερή και αβέβαιη προοπτική. Πολλοί από τους καθοδικούς κινδύνους που επισημαίνονται στην Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική του Απριλίου έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.

Οι προβλέψεις

Ο υψηλότερος από τον αναμενόμενο πληθωρισμός, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, πυροδοτεί μια σύσφιξη των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών συνθηκών. Η επιβράδυνση της Κίνας ήταν χειρότερη από ό,τι αναμενόταν εν μέσω κρουσμάτων COVID-19 και lockdown, και υπήρξαν περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 

Ως αποτέλεσμα, η παγκόσμια παραγωγή συρρικνώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις του ΔΝΤ, η ανάπτυξη επιβραδύνεται από 6,1% σε 3,2% φέτος και 2,9% το επόμενο έτος. Αυτό συνεπάγεται υποβάθμιση των προβλέψεων του Απριλίου κατά 0,4 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό αντανακλά την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου —τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη ζώνη του Ευρώ— με σημαντικές συνέπειες για τις παγκόσμιες προοπτικές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα οδηγήσουν την ανάπτυξη στο 2,3% φέτος και στο 1% το επόμενο έτος. Στην Κίνα, τα περαιτέρω lockdown και η βαθύτερη κρίση των ακινήτων ώθησαν την ανάπτυξη στο 3,3% φέτος -το πιο αργό σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, εξαιρουμένης της πανδημίας. Και στη ζώνη του ευρώ, η ανάπτυξη αναθεωρείται προς τα κάτω στο 2,6% φέτος και στο 1,2% το 2023, αντανακλώντας τις απολήξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική.
Σύμφωνα με τις βασικές προβλέψεις μας, η ανάπτυξη επιβραδύνεται από 6,1 τοις εκατό πέρυσι σε 3,2 τοις εκατό φέτος και 2,9 τοις εκατό το επόμενο έτος, υποβαθμίσεις κατά 0,4 και 0,7 ποσοστιαίες μονάδες από τον Απρίλιο.
Αυτό αντανακλά την επιβραδυνόμενη ανάπτυξη στις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου —τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Κίνα και τη ζώνη του ευρώ— με σημαντικές συνέπειες για τις παγκόσμιες προοπτικές.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μειωμένη αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών και η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα οδηγήσουν την ανάπτυξη στο 2,3% φέτος και στο 1% το επόμενο έτος.
Στην Κίνα, τα περαιτέρω lockdown και η βαθύτερη κρίση των ακινήτων ώθησαν την ανάπτυξη στο 3,3% φέτος -το πιο αργό σε περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες, εξαιρουμένης της πανδημίας.
Και στη ζώνη του ευρώ, η ανάπτυξη αναθεωρείται προς τα κάτω στο 2,6% φέτος και στο 1,2% το 2023, αντανακλώντας τις διαρροές από τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Ο πληθωρισμός επιμένει

Παρά την επιβράδυνση της δραστηριότητας, ο παγκόσμιος πληθωρισμός έχει αναθεωρηθεί προς τα πάνω, εν μέρει λόγω της αύξησης των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας. Ο πληθωρισμός φέτος αναμένεται να φθάσει στο 6,6% στις προηγμένες οικονομίες και στο 9,5% στις αναδυόμενες αγορές και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες —ανοδικές αναθεωρήσεις 0,9 και 0,8 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα— και προβλέπεται ότι θα παραμείνει υψηλότερος περισσότερο. Ο πληθωρισμός έχει επίσης διευρυνθεί σε πολλές οικονομίες, αντανακλώντας τον αντίκτυπο των πιέσεων στο κόστος από τις διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού και τις ιστορικά στενές αγορές εργασίας.
Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές γέρνουν σε μεγάλο βαθμό προς τα κάτω:
  • Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνική διακοπή των ροών ευρωπαϊκού φυσικού αερίου από τη Ρωσία
  • Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει πεισματικά υψηλός εάν οι αγορές εργασίας παραμείνουν υπερβολικά σφιχτές ή οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό υποχωρήσουν ή ο αποπληθωρισμός αποδειχθεί περισσότερα δαπανηρές από το αναμενόμενο
  • Οι πιο σφιχτές παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν έξαρση του χρέους στις αναδυόμενες αγορές και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες
  • Ο επαναλαμβανόμενος κύκλος με τις επιδημίες και τα lockdown COVID-19 μπορεί να καταστείλει περαιτέρω την ανάπτυξη στην Κίνα
  • Η αύξηση των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας θα μπορούσε να προκαλέσει εκτεταμένη επισιτιστική ανασφάλεια και κοινωνική αναταραχή
  • Ο γεωπολιτικός κατακερματισμός μπορεί να εμποδίσει τον παγκόσμιο εμπόριο και συνεργασία.

Σε ένα εύλογο εναλλακτικό σενάριο όπου ορισμένοι από αυτούς τους κινδύνους υλοποιούνται, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους διακοπής των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, ο πληθωρισμός θα αυξηθεί και η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί περαιτέρω σε περίπου 2,6% φέτος και 2%το επόμενο έτος -επίπεδο κάτω  από το οποίο η παγκόσμια ανάπτυξη έχει υποχωρήσει μόλις πέντε φορές από το 1970-.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ευρωζώνη παρουσιάζουν σχεδόν μηδενική ανάπτυξη το επόμενο έτος, με αρνητικές αρνητικές επιπτώσεις για τον υπόλοιπο κόσμο.

Προτεραιότητες πολιτικής

Ο πληθωρισμός στα τρέχοντα επίπεδα αντιπροσωπεύει σαφή κίνδυνο για την τρέχουσα και μελλοντική μακροοικονομική σταθερότητα και η επαναφορά του στους στόχους της κεντρικής τράπεζας θα πρέπει να είναι η κορυφαία προτεραιότητα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Ως απάντηση στα εισερχόμενα στοιχεία, οι κεντρικές τράπεζες των μεγάλων προηγμένων οικονομιών αποσύρουν τη νομισματική στήριξη ταχύτερα από ό,τι περιμέναμε τον Απρίλιο, ενώ πολλές στις αναδυόμενες αγορές και στις αναπτυσσόμενες οικονομίες είχαν ήδη αρχίσει να αυξάνουν τα επιτόκια.

Η προκύπτουσα συγχρονισμένη νομισματική σύσφιξη μεταξύ των χωρών είναι ιστορικά άνευ προηγουμένου και οι επιπτώσεις της αναμένεται να “δαγκώσουν”, με την παγκόσμια ανάπτυξη να επιβραδύνεται το επόμενο έτος και τον πληθωρισμό να επιβραδύνεται.

Η αυστηρότερη νομισματική πολιτική θα έχει αναπόφευκτα πραγματικό οικονομικό κόστος, αλλά η καθυστέρηση θα επιδεινώσει τις δυσκολίες. Οι κεντρικές τράπεζες που άρχισαν τη σύσφιξη θα πρέπει να παραμείνουν στην πορεία μέχρι να εξημερωθεί ο πληθωρισμός.

Στοχευμένα μέτρα στήριξης

Η στοχευμένη δημοσιονομική στήριξη μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση του αντίκτυπου στους πιο ευάλωτους. Όμως, με τους κρατικούς προϋπολογισμούς να τεντώνονται λόγω της πανδημίας και την ανάγκη για μια συνολική αντιπληθωριστική μακροοικονομική πολιτική, η αντιστάθμιση της στοχευμένης στήριξης με υψηλότερους φόρους ή χαμηλότερες κρατικές δαπάνες θα διασφαλίσει ότι η δημοσιονομική πολιτική δεν θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη δουλειά της νομισματικής πολιτικής.

Ίσως χρειααστούν Capital Controls

Καθώς οι προηγμένες οικονομίες αυξάνουν τα επιτόκια για να καταπολεμήσουν τον πληθωρισμό, οι χρηματοοικονομικές συνθήκες γίνονται πιο σφιχτές, ειδικά για τις αντίστοιχες αγορές των αναδυόμενων αγορών. Οι χώρες πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλα μακροπροληπτικά εργαλεία για τη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Όπου οι ευέλικτες συναλλαγματικές ισοτιμίες δεν επαρκούν για την απορρόφηση των εξωτερικών κραδασμών, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν συναλλαγματικές παρεμβάσεις ή μέτρα ελέγχου ροών κεφαλαίων σε ένα σενάριο κρίσης.

Τέτοιες προκλήσεις έρχονται σε μια εποχή που πολλές χώρες στερούνται δημοσιονομικού χώρου, με το μερίδιο των χωρών χαμηλού εισοδήματος σε 60 τοις εκατό ή σε υψηλό κίνδυνο χρέους, από περίπου 20 τοις εκατό πριν από μια δεκαετία. Το υψηλότερο κόστος δανεισμού, οι μειωμένες πιστωτικές ροές, το ισχυρότερο δολάριο και η πιο αδύναμη ανάπτυξη θα ωθήσουν ακόμη περισσότερο σε στενοχώρια. Οι μηχανισμοί επίλυσης του χρέους παραμένουν αργοί και απρόβλεπτοι, καθώς εμποδίζονται από τις δυσκολίες επίτευξης συντονισμένων συμφωνιών από διάφορους πιστωτές σχετικά με τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις τους.

Προτεραιότητες

Η πρόσφατη πρόοδος στην εφαρμογή του κοινού πλαισίου των G20 είναι ενθαρρυντική, αλλά απαιτούνται επειγόντως περαιτέρω βελτιώσεις. Οι εγχώριες πολιτικές για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των υψηλών τιμών της ενέργειας και των τροφίμων θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτούς που πλήττονται περισσότερο χωρίς να στρεβλώνουν τις τιμές.

Τα “μη” και τα “πρέπει” για τις κυβερνήσεις

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να απέχουν από τη συσσώρευση τροφίμων και ενέργειας και, αντίθετα, να εστιάσουν στην άρση των φραγμών στο εμπόριο, όπως οι απαγορεύσεις των εξαγωγών τροφίμων, που οδηγούν τις παγκόσμιες τιμές υψηλότερες. Καθώς η πανδημία συνεχίζεται, οι κυβερνήσεις πρέπει να εντείνουν τις εκστρατείες εμβολιασμού, να επιλύσουν τα σημεία συμφόρησης στη διανομή εμβολίων και να εξασφαλίσουν δίκαιη πρόσβαση στη θεραπεία.

Τέλος, ο μετριασμός της κλιματικής αλλαγής εξακολουθεί να απαιτεί άμεση πολυμερή δράση για τον περιορισμό των εκπομπών και την αύξηση των επενδύσεων για την επίσπευση της πράσινης μετάβασης. Ο πόλεμος στην Ουκρανία και η άνοδος των τιμών της ενέργειας έχουν ασκήσει πίεση στις κυβερνήσεις να στραφούν στα ορυκτά καύσιμα όπως ο άνθρακας ως μέτρο αναστολής.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οι ρυθμιστικές αρχές θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τέτοια μέτρα είναι προσωρινά και καλύπτουν μόνο τις ελλείψεις ενέργειας και όχι την αύξηση των εκπομπών συνολικά. Θα πρέπει να επιταχυνθούν επειγόντως αξιόπιστες και ολοκληρωμένες πολιτικές για το κλίμα για την αύξηση του ενεργειακού εφοδιασμού.

Στο χείλος παγκόσμιας ύφεσης!

Η ενεργειακή κρίση δείχνει επίσης πώς μια πολιτική καθαρής, πράσινης ενεργειακής ανεξαρτησίας μπορεί να είναι συμβατή με τους στόχους εθνικής ασφάλειας. Οι προοπτικές έχουν επιδεινωθεί σημαντικά από τον Απρίλιο.

Ο κόσμος μπορεί σύντομα να βρίσκεται στο χείλος μιας παγκόσμιας ύφεσης, μόλις δύο χρόνια μετά την τελευταία. Η πολυμερής συνεργασία θα είναι καίριας σημασίας σε πολλούς τομείς, από την κλιματική μετάβαση και την ετοιμότητα για την πανδημία μέχρι την επισιτιστική ασφάλεια και την κρίση χρέους. Εν μέσω μεγάλης πρόκλησης και αντιπαράθεσης, η ενίσχυση της συνεργασίας παραμένει ο καλύτερος τρόπος για τη βελτίωση των οικονομικών προοπτικών και τον μετριασμό του κινδύνου γεωοικονομικού κατακερματισμού.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΔΝΤΠαγκόσμια Οικονομία
Share18Tweet12Share3Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Ράλι στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας

Ράλι στο Χρηματιστήριο της Ρωσίας

F 16

Ανεβαίνει η ένταση στο Αιγαίο: Ξανά υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    977 shares
    Share 391 Tweet 244
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2041 shares
    Share 816 Tweet 510
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Το βιογραφικό του Ντόναλντ Τραμπ

    2826 shares
    Share 1130 Tweet 707

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr