• Τελευταία
  • Trending
  • All
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει άλλους

Η Ευρώπη (ξανα)σκέφτεται την αντιρωσική στρατηγική

22 Μαρτίου 2022

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Η Ευρώπη (ξανα)σκέφτεται την αντιρωσική στρατηγική

Φρένο σε νέες κυρώσεις. Τα μηνύματα σε Μόσχα, Ουάσιγκτον και δόγμα της στρατηγικής αυτονομίας

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
22 Μαρτίου 2022
Στις Crisis Zone, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
37 0
0
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε τον τέταρτο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία, που περιλαμβάνει άλλους

Ευρωπαϊκές κυρώσεις στη Ρωσία

101
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Καθώς η αντίστροφη μέτρηση για τις Συνόδους Κορυφής της ΕΕ και του NATO στις Βρυξέλλες έχει ξεκινήσει, η Ευρώπη επιχειρεί να βρει βηματισμό, να ανακτήσει τον αυτοέλεγχό της και να προβάλει τη στρατηγική της ταυτότητα. Οι κυρώσεις, τα μέτρα στήριξης και οι σχεδιασμοί για την επόμενη ημέρα δεν είναι παρά συστατικά του νέου αυτού μίγματος πολιτικής που θα καθορίσει το προφίλ της Ευρώπης και τη διάρθρωση του νέου παγκόσμιου status quo.

Η Ευρώπη ενεπλάκη σε έναν άνευ προηγουμένου, ελλιπώς προετοιμασμένο, οικονομικό πόλεμο με τη Ρωσία, ενώ κρατά ήδη σε απόσταση την Κίνα, το Ιράν παραμένει εκτός αγορών, ενώ οι σχέσεις με Σαουδική Αραβία και Κατάρ απέχουν από το επιθυμητό επίπεδο.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Τώρα, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ για αναβάθμιση των κυρώσεων σε εμπάργκο, Γερμανία και Ουγγαρία αντιτίθενται, στο σκέλος που αφορά στη διακοπή εισαγωγής πετρελαίου, καθώς κάτι τέτοιο θα επιδείνωνε τη θέση της ΕΕ, αυξάνοντας κόστη και εκτροχιάζοντας ακόμα και ευρωπαϊκές εταιρίες, πριν αυτές προλάβουν να προετοιμαστούν. Σύμφωνα με το σκεπτικό του Βερολίνου, με δεδομένο των αμφίδρομο χαρακτήρα των κυρώσεων, την ελλιπή προετοιμασία και την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση και τον υψηλό πληθωρισμό, μόνο και μόνο η διακοίνωση τέτοιας διάθεσης θα προκαλούσε ντόμινο ανακατατάξεων, ευνοοώντας παίκτες εκτός του μπλοκ και τροφοδοτώντας κινδύνους στο εσωτερικό.

Αντ’ αυτού, η Γερμανία επιχειρεί να επαναφέρει την Ευρώπη στην “κανονικότητα” της πολυπλοκότητας, διαχωρίζοντας τις προθέσεις από τις δράσεις και προτάσσοντας το δόγμα της ευρωπαϊκής ασφάλειας, πάνω από τον όποιο γεωπολιτικό αντίκτυπο των δράσεων.

Αν και στο γερμανικό μπλοκ συμμετέχει ενεργά μόνο η Ουγγαρία, η στάση της Γαλλίας τείνει περισσότερο προς το Βερολίνο, αλλά δεν εκδηλώνεται ευθαρσώς θέλοντας έτσι να αποτρέψει την αποθράσυνση του Πούτιν. Ταυτόχρονα, όμως, Μακρόν και Σολτς δεν φαίνονται διατεθειμένοι να ανακτανείμουν σε εκτός ΕΕ χώρες, αποκλειστικά αμερικανικής επιρροής, την τροφοδοσία της Ευρώπης σε πρώτες ύλες, εμπορεύματα και ενέργεια. Για να μπορέσει η ΕΕ να διαμορφώσει όμως νέα εφοδιαστική αλυσίδα χρειάζεται χρόνος και αποκλιμάκωση των πιέσεων, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να αυξήσει τα μακροπρόθεσμα κόστη, υπονομεύοντας την ανταγωνιστικότητά της.

Η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη

Η αιφνιδιαστική -για πολλούς- εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και η απρόσμενη διαρκής κλιμάκωση της ρωσικής προκλητικότητας στο πεδίο της μάχης, ήταν παράγοντες που ανάγκασαν τους Ευρωπαίους να ευθυγραμμιστούν με τις ΗΠΑ χωρίς περιστροφές, ενδοιασμούς και δεύτερες σκέψεις. Η Ευρώπη παγιδεύτηκε ανάμεσα στο δόγμα της επιτακτικής αποφασιστικότητας της Ουάσιγκτον και το αίσθημα της διάψευσης προσδοκιών και “προδοσίας” από τη Ρωσία.

Στο νέο status quo που προωθούν ταυτόχρονα Μπάιντεν και Πούτιν το γεωστρατηγικό καθίσταται υπέρτερο του γεωοικονομικού, υποβαθμίζοντας έτσι την συνολική αξία του ευρωπαϊκού οικοδομήματος και επαναφέροντας την ωμή ισχύ ως μείζονα κλίμακα μέτρησης διεθνούς αποτυπώματος. Η δυναμική επικράτηση της θεώρησης αυτής σε στενό χρόνο περιόρισε δραστικά τις επιλογές της Γερμανίας και κατ επέκταση της ΕΕ.

Χωρίς αξιώμαχες ένοπλες δυνάμεις, με περορισμένες δυνατότητες και γηρασμένες υποδομές και υλικό, η Γερμανία δεν αντέχει να σταθεί στο νέο σκηνικό που δημιουργείται. Η Ευρώπη, στο νέο τοπίο -χωρίς τη στρατιωτική ισχύ της Βρετανίας- είναι αναγκασμένη να συνταχθεί με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Στο νέο αυτό τοπίο, το Βερολίνο βρίσκεται αντιμέτωπο με την συρρίκνωση του γεωπολιτικού του αποτυπώματος, που δεν μπορεί να αναπληρωθεί από το επίσης συρρικνούμενο εμπορικό του πλεόνασμα.

Έτσι, ο Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε -καταχειροκροτούμενος- στη Μπούντεσταγκ, την προοπτική επανεξοπλισμού της Γερμανίας μέσω ενός εξοπλιστικού προγράμματος μαμούθ της τάξης των 100 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα, άπαντες συντάχθηκαν υπό το NATO, τη μόνη λειτουργούσα πλήρως διαρθρωμένη υπερεθνική στρατιωτική συμμαχία στην περιοχή.

Η Σύνοδος Κορυφής

Εν όψει της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ αργότερα αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται να συμφωνήσει για τα επόμενα βήματά της για την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για τον πόλεμό της στην Ουκρανία.

Αφού ενέκρινε και επέβαλε μια άνευ προηγουμένου σειρά κυρώσεων στη Μόσχα μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες,

Οι αξιωματούχοι της ΕΕ αντιμετωπίζουν τώρα δύο αλληλένδετα ερωτήματα: Τι πρέπει να στοχεύουν στη συνέχεια; Και ποιο πρέπει να είναι το έναυσμα;

Ορισμένες χώρες, όπως η Γερμανία, σηματοδοτούν την υποστήριξη για μια παύση, προκειμένου να επανεξεταστεί η επίδραση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα και να κλείσουν τα κενά. Αλλά άλλοι, όπως η Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, προειδοποιούν για απώλεια δυναμικής που θα μπορούσε να θεωρηθεί από τη Μόσχα ως ένδειξη ότι η πίεση από την ΕΕ μειώνεται.

Ασυμφωνία χαρακτήρων

Μέχρι στιγμής, οι κυβερνήσεις της ΕΕ δεν έχουν καταφέρει να συμφωνήσουν για το αν το επόμενο βήμα τους θα πρέπει να είναι μια κίνηση υψηλού προφίλ, όπως η απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου,
παρά τις εκκλήσεις να το πράξουν από τη Βαρσοβία και τη Βαλτική.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί της ΕΕ προσπαθούν να καταστήσουν σαφές στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ετοιμάζονται περισσότερες κυρώσεις και ενδέχεται να επιβληθούν ανά πάσα στιγμή.

Μέχρι τις τελευταίες ημέρες, ακόμη και η ερώτηση σχετικά με τις κυρώσεις στην ΕΕ «κινδύνευε να θεωρηθεί ως ζήτημα υπέρ του Πούτιν», ανέφερε ένας διπλωμάτης. Τώρα, όμως, ορισμένες χώρες υποστηρίζουν ανοιχτά ότι η ΕΕ πρέπει να κρατήσει κάποιες επιλογές στη φαρέτρα της, για να μπορέσει να απαντήσει σε περίπτωση που η Ρωσία κλιμακώσει περαιτέρω.

Η άποψη αυτή δεν είναι ευρείας αποδοχής, το γεγονός όμως ότι διατυπώνεται, ότι υπάρχει συζήτηση και ότι έχει ξεπεραστεί το πρώτο σοκ που ανάγκασε την ΕΕ να ακολουθήσει τις ΗΠΑ σε μια αντιπαράθεση εκτός ευρωπαϊκής λογικής, είναι θετικές εξελίξεις. Η ανάκτηση της στρατηγικής ψυχραιμίας, τείνει να επαναφέρει την ΕΕ σε μονοπάτι διακριτής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, έναντι της εικόνας στρατευμένων συμμάχων.

Από την άλλη πλευρά, οι σκληροπυρηνικοί, που έχουν αποδεχθεί την αμερικανική ηγεσία στη διαχείριση της κρίσης αυτής, θέτουν το δίλημμα “αν όχι τώρα, τότε πότε;”.

Η Ευρώπη, έχει συναινέσει ήδη στον καθορισμό κόκκινων γραμμών για την επιβολή νέων κυρώσεων:

  • η χρήση χημικών —ή ακόμη και πυρηνικών— όπλων

Τόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ όσο και ο Γάλλος, Jean-Yves Le Drian, έχουν ξεκαθαρίσει ότι η Μόσχα θα αντιμετωπίσει περαιτέρω τιμωρία εάν επιτεθεί με αντισυμβατικά όπλα.

Άλλοι πιθανοί παράγοντες ενεργοποίησης αναφέρονται μόνο πίσω από κλειστές πόρτες.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται:

  • η δολοφονία του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy.
  • μια μεγάλης κλίμακας σφαγή αμάχων ή
  • επιθέσεις σε ανθρωπιστικούς διαδρόμους,

Στην ΕΕ όμως, υπάρχουν και οι ηγέτες που τίθνεται αναφανδόν υπέρ της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία, ακόμα και χωρίς νέες παραβιάσεις. Σε αυτές τις χώρες ανήκει η Πολωνία, ενώ δεν απέχει η Εσθονία.

Ο Μπόρελ κατέβασε τον πήχη

Ωστόσο, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Josep Borrell, υποβάθμισε τις προσδοκίες για νέα μέτρα που θα εγκριθούν στη συγκέντρωση αυτής της εβδομάδας.

«Οι ηγέτες θα εξετάσουν ξανά τι άλλο μπορεί να γίνει στον τομέα των κυρώσεων», είπε ο Μπορέλ σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών τη Δευτέρα. Αλλά πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει επίσημη απόφαση για ένα νέο πακέτο κυρώσεων».

Ενώ οι κυβερνήσεις συζητούν τα επόμενα βήματά τους, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει ένα πιθανό πέμπτο πακέτο κυρώσεων που θα μπορούσε να εγκριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, εάν χρειαστεί.

Προτάσεις για νέες κυρώσεις

Σε μια προσπάθεια να αντισταθμιστεί η προσπάθεια της Γερμανίας για σταθεροποίηση, κυβερνήσεις της ΕΕ, που βρίσκονται κοντά στην Ουάσιγκτον, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους. Η Πολωνία ζήτησε την πλήρη απαγόρευση του εμπορίου στη Ρωσία. Άλλες χώρες, όπως η Δανία, πιέζουν για έτι περατιέρω περιορισμό της πρόσβασης των ρωσικών πλοίων στα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Αλλά το μεγάλο ερώτημα παραμένει εάν το επόμενο πακέτο θα περιλαμβάνει τον περιορισμό των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν την απαγόρευση των εισαγωγών πετρελαίου ως πρώτο βήμα για τη στόχευση των ρωσικών εσόδων από την ενέργεια.

Μπλόκο σε νέες κυρώσεις

Άλλες χώρες της ΕΕ φοβούνται ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε ένα τέτοιο βήμα διακόπτοντας τις προμήθειες φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σζιγιάρτο απείλησε τη Δευτέρα ότι θα μπλοκάρει τις κυρώσεις που σχετίζονται με την ενέργεια.

«Δεν θα υποστηρίξουμε κυρώσεις που θα μπορούσαν να θέτουν σε κίνδυνο τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ουγγαρίας»,

δήλωσε.

Ορισμένοι αξιωματούχοι είναι λιγότερο ωμοί. Ωστόσο, προειδοποιούν και ζητούν σταδιακή κλιμάκωση, με χρόνο ώστε να εξεταστεί το νομικό καθεστώς.

Τέλος, ένα ακόμη ζήτημα είναι η διάρκεια ισχύος των κυρώσεων. Επίσης, η ΕΕ δεν έχει αποφασίσει από τί εξαρτά τη διατήρηση των κυρώσεων.

Σχετικά

Tags: γεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΕυρωπαϊκή Ένωσηκρίση ΕΕ-Ρωσίαςκυρώσειςκυρώσεις στη Ρωσίαοικονομικός πόλεμοςΠόλεμος στην Ουκρανίαρίσκο
Share40Tweet25Share7Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Ο Τζερόμ Πάουελ

Ομόλογα: Ο Πάουελ πυροδότησε παγκόσμιο ράλι αποδόσεων

leasing

Ο Ιχνηλάτης: Το leasing σε ιδιώτες ανεβάζει τον κλάδο

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    61 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr