• Τελευταία
  • Trending
  • All

Εξοπλισμοί: Η Ελλάδα στην παγίδα του Χομπς

28 Αυγούστου 2021

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Jan Karras

Αύξηση κερδών με καλύτερα περιθώρια πέτυχε ο ΟΠΑΠ στο Q1

28 Μαΐου 2025

Το deal Ορτσέλ – Χόλτερμαν ισχυροποιεί Ψάλτη και ξεκλειδώνει… δυναμική

28 Μαΐου 2025
Rally

Νέο τραπεζικό πάρτι στο Χ.Α. που βλέπει και τις 1.900 μονάδες

28 Μαΐου 2025
Το ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Αλλαγές στους δείκτες του Χ.Α: Οι φοβικοί και οι επιθετικοί επιχειρηματίες σε όρους… ταμπλό!

28 Μαΐου 2025

AmCham: Στρατηγική παρουσία του Επιμελητηρίου στις ΗΠΑ

28 Μαΐου 2025

Ο Μερτς ανεβάζει την πίεση στον Πουτιν… Σπρώχνει για deal στα παρασκήνια

28 Μαΐου 2025

Πώς να διαβάζω σωστά τον λογαριασμό ρεύματος;

28 Μαΐου 2025

Η σειρά realme GT 7 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στο Παρίσι

28 Μαΐου 2025

Μέλη των Τούρκων Ντάλτον πίσω από την επίθεση σε στελέχη της ΕΥΠ

28 Μαΐου 2025
Nord Stream 2 unerwater

Ο Nord Stream διχάζει (πάλι) τη Δύση

28 Μαΐου 2025

ΕΕ και ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις κατά της Συρίας

28 Μαΐου 2025

Ελαφρά άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων της Eυρωζώνης

28 Μαΐου 2025

ΟΔΔΗΧ: Στο 1,74% υποχώρησε η απόδοση των 6μηνων εντόκων

28 Μαΐου 2025

Άνοδος στα καταλύματα, πτώση στην εστίαση το α’ τρίμηνο 2025

28 Μαΐου 2025
Elon Musk

Το «μεγάλο και όμορφο» ν/σ του Τραμπ απογοητεύει τον Μασκ

28 Μαΐου 2025

Πρώτο βήμα για την υποβοηθούμενη ευθανασία στη Γαλλία

28 Μαΐου 2025

Έρευνα Mastercard: Οι κυβερνοεπιθέσεις απειλούν τις ΜμΕ στην Ευρώπη

28 Μαΐου 2025

Η Cosmos Sport αποκτά νέα γραφεία

28 Μαΐου 2025
χρυσός, gold

Ο χρυσός ανακάμπτει με φόντο οικονομικά στοιχεία και εμπορικές συνομιλίες

28 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η UniCredit αυξάνει τη συμμετοχή της στην Alpha Bank στο 20% – αποχωρεί η Reggeborgh

28 Μαΐου 2025

Πειραιώς: Σε διεθνείς θεσμικούς το 80% του πράσινου ομολόγου

28 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Πέμπτη, 29 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Εξοπλισμοί: Η Ελλάδα στην παγίδα του Χομπς

Η κανονικοποίηση του φόβου και ο φόβος της εξόδου

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
28 Αυγούστου 2021
Στις Analytics, Spotlight, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
27 0
0
74
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το γνωστό πρόβλημα των αυξημένων αμυντικών δαπανών και της έλλειψης δαπανών σε κρίσιμους τομείς για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα επιτακτικά. Η Eurostat δημοσιοποίησε τα στοιχεία για το 2019, που δείχνουν την Ελλάδα δεύτερη σε αμυντικές δαπάνες, ως προ το ΑΕΠ, ενώ βρίσκεται εν τω μέσον αλληλεπιακλυπτόμενων κρίσεων σε Υγεία, οικονομία και εθνικά θέματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα συντηρεί το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο αμυντικών δαπανών, ως προς το ΑΕΠ, στην ΕΕ μετά την Εσθονία. Αυτό είναι αγνωστό, όμως. Ακόμα και μεταξύ των χωρών του NATO οι αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας υπερβαίνουν -συνήθως- ακόμα και της Τουρκίας, η οποία αποτελεί αντίπαλο δέος.

Σχετικάθέματα

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025

Ο Μερτς ανεβάζει την πίεση στον Πουτιν… Σπρώχνει για deal στα παρασκήνια

28 Μαΐου 2025

Μερτς: Έχουμε βγάλει το χαλινάρι από τον Ζελένσκι – Διττό μήνυμα σε Πούτιν

28 Μαΐου 2025

Το πρόβλημα

Οι ελληνικές κυβερνήσεις -με ελάχιστες εξαιρέσεις- έχουν υιοθετήσει το δόγμα της ισχυρής αποτροπής και της αμυντικής διπλωματίας, στηριζόμενες σε δαπάνες και εξαρτήσεις για την αντιμετώπιση της Τουρκίας. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα. Η Ελλάδα έχει μείνει για πολύ καιρό μέσα στην παγίδα του Χομπς, που πλέον αποτελεί την κανονιότητά της. Κάθε κίνηση άρσης του αδιεξόδου αυτού προκαλεί εσωτερικούς, κυρίως, κραδασμούς.

Η Ελλάδα διατηρεί διαχρονικά αμυντικές δαπάνες πάνω από το όριο του 2% που απαιτεί η Βορειοατλαντική Συμμαχία, ενώ τα περισσότερα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αρκετά χαμηλότερα. Το θέμα αυτό άλλωστε είχε απασχολήσει τη Συμμαχία επί Τραμπ, καθώς ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ απαιτούσε από τους συμμάχους αύξηση των αμυντικών τους δαπανών προκειμένου να τροφοδοτήσει την αμυντική βιομηχανία της χώρας του, ανάγοντας το ζήτημα σε μείζον και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την αύξηση της πίεσης.

Η λάθος αντιμετώπιση

Η Ελλάδα, που είναι το “καλό παιδί” του NATO είχε -στο παρελθόν- καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει αυτή τη στάση της, σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο, επιτυγχάνοντας έτσι να ενισχύσει τον πολλαπλασιαστή των αμυντικών δαπανών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει πλέον. Η Τουρκία, διαθέτοντας πολυάριθμο στρατό και έχοντας εκστρατευτικά σώματα σε όλα τα ενεργά μέτωπα έχει οικοδομήσει πολύ πιο ευρύ κεφάλαιο στο πλαίσιο του NATO. Αυτό αποδείχθηκε άλλωστε και τώρα, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων απομάκρυνσης από το Αφγανιστάν.

Η γεωστρατηγική αξία της Τουρκίας

Η Τουρκία είναι μια χώρα που διεκδικεί ρόλο περιφερειακής υπερδύναμης. Με πληθυσμό πάνω από 80 εκατ., πρόσβαση στη Μέση Ανατολή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα αποτελεί στρατηγικό εταίρο για το NATO.

Από την άλλη πλευρά, καθώς η ΕΕ αδυνατεί να διαμορφώσει ενιαία εξωτερική πολιτική και να αναπτύξει ενιαία και σθεναρή παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, βασίζεται στην Τουρκία για την συγκράτηση των προσφυγικών ροών.

Ετσι, η γεωστατηγική αξία της Τουρκίας ενισχύεται, υποσκελίζοντας το γεωπολιτικό status quo που δημιουργείται από τη συμμετοχή της Ελλάδας σε ΕΕ και NATO. Απέναντι σε αυτή τη δυναμική, πολλές ελληνικές κυβρερνήσεις επιλέγουν τις αμυντικές δαπάνες ως πανάκεια. Από τη μια διασφαλίζουν ισχυρή αποτροπή και από την άλλη μέσα από αυτές επιδιώκουν να ενισχύουν το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας στα διεθνή φόρα.

Η διάγνωση

Τί σημαίνει αυτό; Ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία πάσχει από αμυντικό ιδρυματισμό και ότι δεν μπορεί να διαμορφωθεί ενιαία στρατηγική απεξάρτησης, αλλά προτιμάται η θεραπεία με τροφοδότηση του συνδρόμου ως ενδεδειγμένη λύση.

Η παγίδα του Χόμπς θα ήταν παρούσα στην κατάσταση της φύσης όπου, ελλείψει νόμου και επιβολής του νόμου, η αξιόπιστη απειλή βίας από άλλους μπορεί να δικαιολογήσει προληπτικές επιθέσεις.

Η παγίδα του Χομπς

Η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις φαίνεται να έχει υποχωρήσει εσχάτως, όμως αυτό δεν είναι ο κανόνας. Από το 2016 έως και το πρώτο τρίμηνο του 2021 η τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα ήταν διαρκώς αυξανόμενη, με μικρές περιόδους ύφεσης.

Παραβιάσεις εναερίου χώρου, εικονικές αερομαχίες, σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και υβριδικές απειλές στον Έβρο, διαμορφώνουν ρευστό και εκρηκτικό σκηνικό. Απέναντι σε αυτό, η Ελλάδα έπραξε ότι ήταν αναμενόμενο, για ακόμη μια φορά: Αύξησε τις εξοπλιστικές δαπάνες! Αγορά Rafale και έναρξη διαδικασίας για την απόκτηση φρεγατών είναι μόνο δύο από τα εν εξελίξει project.

Είναι όμως αυτό η λύση; Σίγουρα όχι.

Η θεραπεία

Την ίδια στιγμή λύσεις υπάρχουν και μάλιστα inside the Box. Μια τέτοια είναι η ολοκλήρωση της διαμόρφωσης του πολιτικού και διπλωματικού πλέγματος του Ευρωστρατού, που συνιστά την ουσιατική υιοθέτηση και προσδιορισμό των ευρωπαϊκών συνόρων, μέσω της ταύτισής τους με τα ελληνικά.

Η παγίδα του Χόμπς μπορεί να αποφευχθεί με επιρροές που αυξάνουν την εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο μερών.

Η ιστορία

Για τον Χομπς, αποφεύγουμε αυτό το πρόβλημα ονομάζοντας έναν ηγεμόνα που δεσμεύεται να τιμωρήσει τη βία με βία.  Στην Κουβανική κρίση πυραύλων, για παράδειγμα, ο Κένεντι και ο Χρουστσόφ συνειδητοποίησαν ότι είχαν παγιδευτεί σε μια παγίδα Χόμπς που τους βοήθησε να κάνουν παραχωρήσεις που μείωσαν τη δυσπιστία και το φόβο.

Η εξαρτημένη Ευρώπη

Η Ευρώπη, στο μεταξύ, πάγωσε τη δημιουργία Ευρωστρατού και δεν υιοθέτησε τους ελληνικούς χάρτες για τη διαμορφωση του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου. Έτσι, τα ελληνοτουρκικά έμειναν να συζητώνται σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο, όπου η Άγκυρα εφαρμόζει συνήθως τη διπλωματία των κανονιοφόρων, ήτοι το δόμα προβολής ισχύος.

Αυτή ακριώς η διαμόρφωση, σε συνδυασμό με την αναθεωρητική ρητορική και πρακτική του Ταγίπ Ερντογάν οδηγεί την Ελλάδα, στην παγίδα του Χομπς. Την εδραιωμένη πεποίθηση αναξιοπιστίας του συνομιλητή και τον εμπεδωμένο φόβο, σε βαθμό που τροφοδοτεί έναν φαύλο κύκλο βίας και ενισχύει τη λογική οικοδόμησης ετοιμότητας προληπτικής κρούσης. Σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική και θεωρία, η έξοδος από τέτοια αδιέξοδα επιτυγχάνεται με τη διαμεσολάβηση τρίτου μέρους αγνωσμένης αξιοπιστίας.

Ακριβώς γι αυτό το λόγο οι ελληνικές κυβερνήσεις επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις αμυντικές δαπάνες ως δικλείδα ασφαλείας για την ενίσχυση συμμαχιών στους κόλπους της ΕΕ και του NATO.

Τα στοιχεία

Οι αμαυντικές δαπάνες αντιστοιχούν για το 2019 στο 2% του ελληνικού ΑΕΠ , ενώ στην Εσθονία ανήλθαν στο  2,1%. Τα δύο ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα από τον μέσο όρο της ΕΕ που διαμορφώνεται στο 1,2% του ΑΕΠ.

Πριν από το 2019, η Ελλάδα είχε υψηλότερες αμυντικές δαπάνες και είχε την πρώτη θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2018, ανέρχονταν στο 2,3% του ΑΕΠ, ενώ το 2010 είχαν διαμορφωθεί στο 2,7%. Αυτό ήταν όμως αποτέλεσμα της ραγδαίας μείωσης του ΑΕΠ εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της ανάγκης διατήρησης ενός μίνιμουμ εξοπλιστικών δαπανών, λόγω της επικινδυνότητας της πειροχής.

Σε απόλυτα ποσά, οι αμυντικές δαπάνες στην ΕΕ ανήλθαν στα 168,5 δισ. ευρώ το 2019 και αντιστοιχούσαν στο 2,6% των δημόσιων δαπανών.

Αντίθετα, τις χαμηλότερες αμυντικές δαπάνες  στην ΕΕ είχαν η Ιρλανδία (0,2% του ΑΕΠ) και το Λουξεμβούργο (0,4%).

Σχετικά

Tags: Αμυντικές δαπάνεςΑναλύσειςγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΕλλάδαΕυρωπαϊκή Ένωση
Share30Tweet19Share5Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Ο Πούτιν βάζει όρους στο τραπέζι – Οι Ευρωπαίοι απαντούν με… πυραύλους

28 Μαΐου 2025
Αμυνα & Διπλωματία

Ο Μερτς ανεβάζει την πίεση στον Πουτιν… Σπρώχνει για deal στα παρασκήνια

28 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Μερτς: Έχουμε βγάλει το χαλινάρι από τον Ζελένσκι – Διττό μήνυμα σε Πούτιν

28 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Drone

Αμερικανικά drone έπληξαν στόχο στο Αφγανιστάν

Moderna Vaccine, εμβόλιο

Ιαπωνία: Δύο νεκροί από μολυσμένες δόσεις Moderna

MostPopular

  • Woman IT specialist in elegant suit working on notebook computer in data center next to server racks

    Moody’s: Ωρολογιακή βόμβα τα Data Centers – Προειδοποτεί τραπεζίτες και REITS

    103 shares
    Share 41 Tweet 26
  • Alpha Bank – ΕΛΤΑ: Το άνοιγμα Ψάλτη στην κοινωνία δεν έρχεται χωρίς …ρίσκα

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    293 shares
    Share 117 Tweet 73
  • Όταν οι χαμηλές τιμές διαλύουν τις αγορές – Η στρατηγική της Κίνας στις σπάνιες γαίες

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Η Ευρωπαία Εισαγγελέας βγάζει στη σέντρα τον Μητσοτάκη – Κίνδυνος απώλειας κονδυλίων και… θέσης

    120 shares
    Share 48 Tweet 30

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr