• Τελευταία
  • Trending
  • All
κορονοϊός δεδομένα, coronavirus data

Κορονοϊός: Ο πόλεμος για τα εμβόλια και ό,τι δεν θέλουν να ξέρετε

27 Ιανουαρίου 2021

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Analytics

Κορονοϊός: Ο πόλεμος για τα εμβόλια και ό,τι δεν θέλουν να ξέρετε

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
27 Ιανουαρίου 2021
Στις Analytics, Crisis Management, Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
88 1
0
κορονοϊός δεδομένα, coronavirus data
241
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει ο ανταγωνισμός χωρών για την απόκτηση εμβολίων και τον έλεγχο της ροής τους. Η αντιπαράθεση κλιμακώνεται, με ελλειπτικά δημοσιεύματα, δυσφημιστικές εκστρατείες και εργαλειοποίηση των media για τη διαχείριση του πολιτικού κόστους, Την ίδια στιγμή, οι κοινωνίες βυθίζονται σε οικονομική κρίση, εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας.

Κοινωνικές αντιδράσεις από τα social media και τις ασυνάρτητες κραυγές αποκτούν σταδιακά πολιτική έκφραση και κινηματική έκφανση. Η οικονομική καχεξία εξελίσσεται από αντικίνητρο σε οδηγό και συνεκτικό κρίκο φαινομενικά ασύνδετων ομάδων. Η ένταση των προβλημάτων θολώνει πολιτικές διαχωριστικές γραμμές. Κυβερνήσεις και κόμματα επιζητούν τώρα να διαχειριστούν την αντίδραση, διατηρώντας τον έλεγχο και διαχέοντας το κόστος.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Οι φαρμακευτικές εταιρίες αν και αναδείχθηκαν ως φάρος εξόδου από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού, τώρα εξελίσσονται σε αποδιοπομπαίο τράγο. Η κατάσταση είναι πολύ πιο περίπλοκη απ’ όσο φαίνεται. Αν και το σκηνικό δείχνει σε αντιπαράθεση φαρμακευτικών εταιριών  και κυβερνήσεων, στην πραγματικότητα, πρόκειται για διακρατικό ανταγωνισμό στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι εταιρίες.

Auditor’s note

Μπορεί τώρα τα media να εστιάζουν στο πρόβλημα της ανισοκατανομής των εμβολίων, αυτό είναι όμως γνωστό εξ αρχής. Το Crisis Monitor αναδεικνύοντας πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις και προϋπάρχουσες ενδείξεις με δημοσιεύματα τον Μάιο και τον Ιούνιο επιχείρησε να στρέψει την προσοχή στο υποβόσκον, ακόμα, πρόβλημα.

  1. COVID-19: Η μάχη για το εμβόλιο και οι νάρκες Τραμπ–14 Μαΐου, 2020
  2. Η Ευρώπη θέλει εμβόλιο για όλους: Ψάχνει λεφτά, την εμποδίζει ο Τραμπ–12 Ιουνίου, 2020

Παράλληλα με μπαράζ άλλων θεμάτων η ομάδα ανάλυσης επέμεινε στην ανάγκη διττής λύσης, με έμφαση στην θεραπεία και όχι στον εμβολιασμό.

  1. Κορονοϊός: Η εξέλιξη, η θεραπεία και ό, τι πρέπει να ξέρετε— 24 Φεβρουαρίου, 2020
  2. Κορονοϊός: Θεραπεία και εμβόλιο… αργούν, η κανονικότητα στις καλένδες— 21 Απριλίου, 2020

Επιχειρήσεις κατασκοπείας, καθώς και επιθέσεις hackers σε συστήματα και εγκαταστάσεις φύλαξης των εμβολίων, συμβάλουν στην κατανόηση της συνθετότητας του προβλήματος και της οξύτητας του ανταγωνισμού. Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι προ τριών ημερών έγινε γνωστό ότι η Γερμανία υιοθετεί την θεραπεία που χορηγήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για κίνηση που εκτός από τους συμβολισμούς που φέρει, καταδεικνύει  την αναγκαιότητα ανάσχεσης της πανδημίας μέσα στα νοσοκομεία και καθώς οικονομία και κοινωνίες λειτουργούν, Αν μη τι άλλο είναι πλέον σαφές ότι τα εμβόλια δεν είναι πανάκεια και δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα αποτελέσματα αυτόνομα.

Το Crisis Monitor ανέδειξε εγκαίρως τα προβλήματα παραγωγής και διάθεσης των εμβολίων, τα ανεδαφικά σχέδια εμβολιασμού και τον σοβαρό κίνδυνο απώλειας του παραθύρου ευκαιρίας για την επίτευξη συλλογικής ανοσίας στην ΕΕ και την Ελλάδα.

  1. Δεν επαρκούν τα εμβόλια: Η ΕΕ μπορεί να χάσει το παράθυρο ανοσίας— 17 Δεκεμβρίου, 2020
  2. Εμβολιασμός στην Ελλάδα: Ο μεγάλος κίνδυνος και οι… διαδικασίες— 21 Δεκεμβρίου 2020
  3. Εμβολιασμός: Η Ευρώπη τα έκανε μπάχαλο. Πάμε σε μοντέλο πολλών ταχυτήτων— 28 Δεκεμβρίου, 2020
  4. Εκτός πραγματικότητας το σχέδιο εμβολιασμών— 23 Δελεμβρίου,2020

Το κοινωνικοπολιτικό ρίσκο αυξάνεται, τα εμβόλια εξελίσσονται σε εμπόρευμα και μάλιστα σε ανεπάρκεια. Οι κίνδυνοι επιδείνωσης της κατάστασης στις κοινωνίες, όχι μόνο επιδημιολογικά, είναι περισσότεροι από τις προοπτικές βελτίωσης..

Σπασμωδικές αντιδράσεις

Οι κυβερνήσεις, από τη μια πλευρά, αντέδρασαν με μεγάλη καθυστέρηση, χωρίς συνεργασία και παθητικά στις επιστημονικές εξελίξεις. Οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν επίσης μερίδιο ευθύνης καθώς επιδίωξαν εγκρίσεις, συμβόλαια και απέτρεψαν σχέδια για ενιαία διαχείριση και προτεραιοποίηση.

Παράλληλα, όμως, η έρευνα για θεραπεία αντιμετώπισης του κορονοϊού μοιάζει να έχει μείνει πίσω. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν κι εκεί. Προτιμητέα σκευάσματα, αποσπασματικές προσεγγίσεις, ελλιπής ενημέρωση και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα έχουν αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και σ αυτόν τον τομέα.

Καθώς η μία μετά την άλλη ευρωπαϊκές χώρες βυθίζονται σε νέο κύμα της πανδημίας, τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται, οι θάνατοι αυξάνονται και οι οικονομίες αποσυντίθενται, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται.

Οι κυβερνήσεις, μετά από αλλεπάλληλα lockdown, περιορισμό ατομικών και συλλογικών ελευθεριών και μέσα σε κλίμα οικονομικής καχεξίας επιχειρούν να εργαλειοποιήσουν τα media στρέφοντας τους προβολείς στις φαρμακοβιομηχανίες. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται. Σε τέτοιες περιστάσεις οι παρασκηνιακές διεργασίες είναι αυτές που παράγουν λύσεις, ενώ τα media χρησιμοποιούνται ως μοχλός πίεσης. Όταν όμως αυτό γίνεται καταφανές, τότε η αξία του μέσου υποβαθμίζεται, η αποτελεσματικότητα περιορίζεται και το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι επίσης… κατώτερο των προσδοκιών.

Βέβαια, η Γερμανία -αν και υποστηρίζει την πολιτική κεντρικής προμήθειας από την ΕΕ- έχει υπογράψει και διμερή συμφωνία με την Pfizer για την παραγωγή στο έδαφός της και προμήθεια 40 εκατ. δόσεων του εμβολίου.

Το timeline του πολέμου των εμβολίων

Τώρα η AstraZeneca βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της αντιπαράθεσης με την ΕΕ για την επάρκεια και τους χρόνους παράδοσης των εμβολίων, ενώ ακόμα το σκεύασμά που δημιούργησε δεν έχει λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Νωρίτερα, η γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi ανακοίνωσε ότι θα συμβάλλει στην αύξηση παραγωγής του εμβολίου της Pfizer. Αν και λίγα ειπώθηκαν γι αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι αποτελεί προϊόν διαβουλεύσεων και πιέσεων, προς την Pfizer/BioNTech, καθώς είχαν προηγηθεί διαρροές για επιβολή απαγόρευσης εξαγωγών στις φαρμακευτικές εταιρίες. Τέτοια πολιτική, αξίζει να σημειωθεί ότι εφάρμοσε ο Ντόναλν Τραμπ και κατακρίθηκε.

Πριν από αυτά, η Pfizer προειδοποίησε για πρόσκαιρη μείωση των παραδόσεων εμβολίων στην Ευρώπη, λόγω αναβάθμισης των παραγωγικών της εγκαταστάσεων. Πριν από αυτό, είχε αποκαλυφθεί ότι η Pfizer αναθεωρεί επί τα χείρω τους στόχους της για παραδόσεις του εμβολίου. Επίσης, από τις δημοσιευμένες συμβάσεις προκύπτει ότι η Pfizer δεν δεσμεύεται έναντι της ΕΕ για άμεσες παραδόσεις, ιδιαίτερα για πρόσθετες δόσεις, αλλά έχει χρονικό ορίζοντα έως το τέλος του έτους. Το ζήτημα αυτό είχε επίσης υποτιμηθεί από τα media και υποβαθμιστεί από τις κυβερνήσεις.

Διαβάστε επίσης: Άγριο “ξύλο” από τα media στην Pfizer… γιατί καθυστερούν τα εμβόλια

Στις αρχές της πανδημίας και πριν τα εμβόλια αρχίσουν να αποτελούν απτή λύση, ήταν η γαλλική Sanofi που επιχείρησε να εδραιώσει το σκηνικό του διακρατικού ανταγωνισμού, ανακοινώνοντας συμφωνία με τις ΗΠΑ για κατά προτεραιότητα προμήθεια του εμβολίου της, όταν αυτό θα ήταν έτοιμο. Τότε, ξεσηκώθηκε πολιτική θύελλα και η εταιρία φάνηκε να υπαναχωρεί. Μέχρι σήμερα, το εμβόλιο πάνω στο οποίο εργαζόταν η Sanofi δεν έχει λάβει εγκρίσεις και έτσι δεν έχει δοθεί η δυνατότητα να καταγραφεί η πολιτική διάθεσης.

Στο μεταξύ

  • hackers επιτέθηκαν σε ερευνητικά κέντρα επιχειρώντας να κλέψουν στοιχεία για τα εμβόλια
  • η Ρωσία βιάστηκε να εγκρίνει το δικό της εμβόλιο,
  • hackers επιτέθηκαν σε εγκαταστάσεις φύλαξης του εμβολίου της Pfizer
  • Οι ΗΠΑ ενέκριναν πρώτες το εμβόλιο της Pfizer, ακολούθησε η Βρετανία, 
  • Η Βρετανία ενέκρινε πρώτη το εμβόλιο της Moderna με τις ΗΠΑ να ακολουθούν
  • Η Ευρώπη ενέκρινε τελευταία και τα δύο εμβόλια

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κορονοϊός άρχισε να μεταλλάσσεται και μάλιστα με καθυστέρηση. Τα εμβόλια που μόλις εγκρίθηκαν δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό είναι αποτελεσματικά έναντι των νέων στελεχών. Επίσης, ενώ ακόμα συλλέγονται στοιχεία για τη συμπεριφορά των μεταλλάξεων, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε ότι η βρετανική μετάλλαξη είναι πιο θανατηφόρα και πιο μεταδοτική. Στην Ελλάδα, επιστήμονες του υπουργείου Υγείας επέμεναν, μέχρι και πριν τις ανακοινώσεις ότι είναι μεν πιο μεταδοτική αλλά λιγότερρο θανατηφόρα. Τις τελευταίες ημέρες ο ΕΟΔΥ επιχειρεί να αυξήσει το επίπεδο επαγρύπνησης επ αφορμή της διάδοσης της βρετανικής μετάλλαξης.

Φάρμακα

Με τη δυναμική που έχει αποκτήσει η πανδημία του κορονοϊού μέσα στις κοινωνίες, τα εμβόλια δεν επαρκούν για την ανάσχεσή της. Τα περιοριστικά μέτρα έχουν κουράσει και τα συστήματα Υγείας καταρρέουν. Με τον φόβο να κυριαρχεί τις απώλειες να υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και τις οικονομείες να παραπαίουν η ανάδειξη αποτελεσματικών θεραπειών που θα μειώσουν τη θνητότητα, καθιστώντας την πανδημία αντιμετωπίσιμη είναι καθοριστικής σημασίας για την επανάκτηση της εμπιστοσύνης σε όλα τα επίπεδα.

Προβλήματα

Μέχρι στιγμής, όλα τα αντιϊκά παρασκευάσματα, όπως η ρεμδεσιβίρη, στα οποία αρχικά εναποτέθηκαν πολλές ελπίδες, αποδείχθηκαν εκ των υστέρων λιγότερο αποτελεσματικά από τη φήμη τους. Κοκτέιλ αντισωμάτων, όπως αυτά που βρίσκονται στο ρεπερτόριο των αμερικανικών εταιρειών Regeneron και Eli Lilly, έχουν λάβει άδεια να κυκλοφορήσουν για να χρησιμοποιηθούν μόνο στο αρχικό στάδιο, όταν η λοίμωξη δεν είναι τόσο σοβαρή.

Επιτεύγματα

Τον Δεκέμβριο βιοτεχνολογική φαρμακευτική εταιρία Formycon με έδρα το Planegg-Martinsried λίγο έξω από το Μόναχο αιφνιδίασε θετικά με την ανακοίνωση ότι ένας από τους αναστολείς του ιού SARS-CoV-2, που έχει αναπτύξει η εταιρεία, μπορεί να σταματήσει σχεδόν ολοσχερώς την εξέλιξη των συμπτωμάτων της λοίμωξης. Το όνομα του αναστολέα είναι FYB207. Ο ιός SARS-Cov-2 κι άλλοι κορωνοϊοί χρησιμοποιούν τον υποδοχέα ACE2 στην επιφάνεια του ανθρώπινου κυττάρου ως κεντρική πύλη για να διεισδύσουν στο κύτταρο. «Οι βαριά ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο έχουν τώρα δυνατότητα θεραπείας» λέει ο Κάρστεν Μπροκμάιερ, διευθύνων σύμβουλος της Formycon.

Τον Νοέμβριο δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία για την αποτελεσματικότητα σκευάσματος εισπνεόμενης ιντερφερόνης beta-1a, το οποίο δοκιμάστηκε για πρώτη φορά σε νοσηλευόμενους με Covid-19 ασθενείς στη Βρετανία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά το εν λόγω σκεύασμα μείωσε την πιθανότητα να εμφανίσουν σοβαρή επιδείνωση και να πεθάνουν από τη νόσο, αυξάνοντας τις πιθανότητες ανάρρωσης τους. Τα αποτελέσματα κρίθηκαν ενθαρρυντικά, και συνηγορούν υπέρ της περαιτέρω μελέτης του συγκεκριμένου φαρμάκου.

Μονοκλωνικά αντισώματα

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε επείγουσα έγκριση κυκλοφορίας στο φάρμακο bamlanivimab της φαρμακευτικής εταιρείας Eli Lilly, ένα μονοκλωνικό τεχνητό αντίσωμα το οποίο ενισχύει τις άμυνες του ανοσοποιητικού συστήματος κατά του κορονοϊού. Το φάρμακο προορίζεται για ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα, οι οποίοι κινδυνεύουν να εμφανίσουν επιδείνωση, όπως είναι οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών και οι άνθρωποι άνω των 12 ετών με συννοσηρότητες λόγω χρόνιων παθήσεων. Είναι το πρώτο φάρμακο που εγκρίνεται για ασθενείς σε σχετικά πρώιμο στάδιο του Covid-19.

Η FDA διευκρίνισε ότι η άδεια της δεν αφορά τη χρήση του φαρμάκου σε ασθενείς που ήδη νοσηλεύονται και χρειάζονται οξυγόνο και τους οποίους, όπως έδειξαν οι προηγηθείσες δοκιμές, το φάρμακο δεν ωφελεί, αντίθετα μπορεί ακόμη και να επιδεινώσει την κατάσταση τους.

Η Γερμανία αγόρασε τη θεραπεία Τραμπ

Η Γερμανία αγόρασε 200.000 δόσεις μονοκλωνικών φαρμάκων αντισωμάτων, καταβάλλοντας 487 εκατομμύρια δολάρια. Όπως ανάφερε στη Bild ο υπουργός Υγείας της χώρας, η Γερμανία την επόμενη εβδομάδα θα είναι η πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα τη χρησιμοποιήσει.

Η θεραπεία είναι αυτή που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ από τη Regeneron Pharmaceutical Inc. τον Οκτώβριο μετά τη διάγνωση του Covid-19. Ο τότε πρόεδρος εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που είπε ότι ήθελε να το διαθέσει δωρεάν στους Αμερικανούς, κάτι που τελικά δεν συνέβη. Τουλάχιστον μερικές από τις δόσεις που παραγγέλθηκαν από τη Γερμανία προέρχονται επίσης από το Regeneron, σύμφωνα με το Newswire DPA.

Η Κολχικίνη

Εξαιρετικά ευνοϊκά και πρωτοφανή φαίνεται να είναι τα αποτελέσματα μιας καναδικής μελέτης για τη χρήση της κολχικίνης σε όσους έχουν νοσήσει από Covid-19. Από τις έρευνες προκύπτει 44% μείωση θνητότητας, 25% μείωση του ποσοστού εισαγωγής στα νοσοκομεία, ενώ μεγάλο είναι και το ποσοστό αποφυγής της διασωλήνωσης.

Μια ακόμη μελέτη, από επιστήμονες στην Κολομβία, επιβεβαιώνει επίσης, ότι τα οφέλη από τη χρήση του εν λόγω φαρμάκου σε ασθενείς με κορονοϊό είναι σημαντικά. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι μειώνει τον κίνδυνο για εμφάνιση του συνδρόμου οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Στη μελέτη αυτή 5 περιπτώσεις ασθενών με κορωνοϊό υποβλήθηκαν σε θεραπεία με κολχικίνη. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Reumatologia Clinica.

Σχετικά

Tags: Coronavirus-Effectcovid-19ΑναλύσειςεμβόλιαεμβολιασμόςΕυρωπαϊκή Ένωσηθεραπεία για Covid-19ΚομισιόνΚοροναϊόςΦαρμακευτικές εταιρίες
Share96Tweet60Share17Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Public European Excellence Awards

Τα Public διακρίθηκαν στο top 5 των European Excellence Awards

Το ΕΣΥ στον "αναπνευστήρα". Η κατάσταση θα χειροτερεύσει

Κορονοϊός: Ξεκίνησαν τα καμπανάκια. Οι κρίσιμοι δείκτες

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    162 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    964 shares
    Share 386 Tweet 241
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr