• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ανάλυση-Ελλάδα: Ολοταχώς για 19.000 θανάτους: Λάθος η “θεραπεία” επικίνδυνες εμμονές

29 Δεκεμβρίου 2020

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Analytics

Ανάλυση-Ελλάδα: Ολοταχώς για 19.000 θανάτους: Λάθος η “θεραπεία” επικίνδυνες εμμονές

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
29 Δεκεμβρίου 2020
Στις Analytics, Crisis Management, Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
370 4
0
1k
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Με τη θνητότητα στους 65+ στο 18% και τη συνολική στο 3,4% η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες θέσεις στην ΕΕ. Η υποχώρηση των κρουσμάτων, μετά από έπτά εβδομάδες σε καθεστώς lockdown δεν είναι η αναμενόμενη, ενώ οι διασωληνωμένοι παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όπως και οι τα κρούσματα στις ευπαθείς ομάδες.

Ολοταχώς για να υπερβεί τους 19.000 νεκρούς οδεύει η Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση εφαρμόζει με επιμονή θεραπεία που αντεδείκνυται σθεναρά στα συμπτώματα και προφίλ της πανδημίας.

Δεν είναι τα ελληνικά media, ο συμπολιτευόμενος και αντιπολιτευόμενος Τύπος, που επισημαίνουν την κατάσταση. Ξένα πανεπιστήμια, think tanks και μελέτες έχουν καταγράψει τον αντίκτυπο των μέτρων, τη δυναμική εφαρμογής τους και τις επιπτώσεις τους μεσοπρόθεσμα. Για την Ελλάδα δεν φαίνεται να υπάρχει καλό σενάριο. Τουλάχιστον όχι υπ αυτούς τους όρους.

Σχετικάθέματα

ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 23 Μαΐου 2025

Η επιδείνωση της κατάστασης, μάλιστα, είναι δραματική συγκριτικά με το πρώτο κύμα. Τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία διαμορφώνουν μια εξαιρετικά ζοφερή εικόνα, ενώ η βαθύτερη διερεύνηση, αποκαλύπτει πολυεπίπεδες ευθύνες σε κυβερνητικό και επιστημονικό επίπεδο. Η εντυπωσιακή μείωση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες δεν αποδίδει την πραγματική εικόνα, καθώς είναι κυρίως αποτέλεσμα των μειωμένων τεστ, ενώ οι δείκτες θετικότητας εκτοξεύονται.

Η μείωση των τεστ και η διαφοροποίηση της αναλογίας rapid και pcr, αναπροσαρμόζουν τα δεδομένα και τροποποιούν την εικόνα του αποτελέσματος. Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΔΥ δεν δίνει στατιστικά στοιχεία του δείγματος.

Φίλια πυρά

Ρεπορτάζ ακόμα και φιλοκυβερνητικών εφημερίδων αποκαλύπτουν προβλήματα τόσο στην πρόληψη, τον προσδιορισμό, τη διαχείριση και εν τέλει την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Έρευνα του Βήματος, έφερε στην επιφάνεια προβλήματα στη διαδικασία καταγραφής. Τώρα, με μπαράζ αναρτήσεών του στο Twitter ο διευθυντής της ίδιας εφημερίδας, ο έγκυρος και έγκριτος δημοσιογράφος Αντώνης Καρακούσης στέκεται με ένταση στο κενό διοίκησης που εντοπίζεται στα περιφερειακά νοσκομεία.

Μολύνσεις ανά εκατομμύριο ανθρώπων

Ειδικότερα, ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής του Βήματος, που ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, καταγγέλλει ανεπάρκεια και ακαταληλότητα των διοικήσεων στα νοσοκομεία της επαρχείας. Κάνει λόγο για αλουμινάδες διευθυντές, διάσπαρτες ΜΕΘ και παντελή απουσία μέτρων πρόληψης, σε βαθμό που αυξάνουν τον κίνδυνο μολύνσεων και μετατρέπουν τις κλινικές σε εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού.

Τα περισσότερα επαρχιακά νοσοκομεία διοικούνται από πρόσωπα που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο .Γι αυτό και έχουν μετατραπεί σε οίκους ευθανασίας. Αυτή είναι αλήθεια. Έστω και τώρα ας επέμβει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Απέχουμε πολύ ακόμη απο το τείχος ανοσιας…

— Αντώνης Καρακούσης (@akarakousis) December 28, 2020

Ο έγκυρος δημοσιογράφος, φτάνει σε σημείο να εγκαλέσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για αδράνεια, ζητώντας -χωρίς περιστροφές- αντικατάσταση διοικητών.

Τεστ ανά εκατομμύριο ανθρώπων

Το Βήμα δεν ήταν η πρώτη εφημερίδα που χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αποψίλωσε μεσούντος του θέρους τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, άρχισε τις συνεντεύξεις Τύπου με αφορμή το δεύτερο κύμα. Τώρα, ανακοίνωσε και νέα καμπάνια ενημέρωσης για τον… εμβολιασμό.

Το Crisis Monitor έχει πολλάκις και κατ επανάληψη επισημάνει προβλήματα, ανακρίβειες και σφάλματα στα στοιχεία που δημοσιοποιεί ο ΕΟΔΥ για την πανδημία.

Δείκτης Θνητότητας

Το πρόβλημα όμως χρήζει ολιστικής αντιμετώπισης, καθώς οι αποκαλύψεις και η στενή παρακολούθηση των στοιχείων αναδεικνύουν ζητήματα σε όλο το εύρος του μετώπου κατά του κορονοϊού. Τώρα, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 12,500 νεκρούς στην Ελλάδα, ήτοι τριπλάσιους απ όσους έχουν μέχρι τώρα καταγραφεί και παρά την έναρξη του εμβολιασμού.

Δείκτης θετικότητας

Προβλεψη για 19.107 νεκρούς στην Ελλάδα…

Μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, που δημοσιεύει η Καθημερινή, αναφέρεται σε 12.325 έως τον Απρίλιο, υπό τιυς παρούσες συνθήκες. Αν όμως χαλαρώσουν τα μέτρα οι θάνατοι θα μπορούσαν να υπερβούν τους 19.000.

Θάνατο ανά εκατομμύριο

Αυτή τη στιγμή, περί το 89% του πληθυσμού στη χώρα φοράει μάσκα, υποστηρίζει το ινστιτούτο, σημειώνοντας πως οι μάσκες μειώνουν την πιθανότητα μόλυνσης στο ένα τρίτο. Αν από τώρα μέχρι τον Απρίλιο το 95% του πληθυσμού φοράει μάσκα, ο συνολικός αριθμός θανάτων θα φθάσει τις 11.528. Αν όμως γίνει πιο γρήγορα ο σταδιακός εμβολιασμός του πληθυσμού, ο προβλεπόμενος αριθμός είναι στις 11.722.

….αν χαλαρώσουν τα μέτρα

Αν όμως τα μέτρα χαλαρώσουν, το ινστιτούτο προβλέπει την εκτόξευση των θανάτων στη χώρα – 19.107 έως τον Απρίλιο. Η προβλεπόμενη αύξηση των θανάτων στην Ελλάδα είναι μεγαλύτερη από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην Αυστρία ο μέγιστος αριθμός προβλεπόμενων θανάτων είναι 15.482 μέχρι τον Απρίλιο, στο Βέλγιο είναι 26.790, στη Γαλλία οι θάνατοι προβλέπεται να διπλασιαστούν, ξεπερνώντας τις 125.000.

Αντι…θέσεις

Στην Ελλάδα τα περισσότερα -όχι όμως όλα- τα media επιλέγουν να προβάλλουν το κυβερνητικό αφήγημα, σε ό, τι αφορά στη διαχερίριση της υγειονομικής κρίσης του κορονοϊού. Την ίδια στιγμή, διεθνή media που επικαλούνται δημόσια και μη-αμφισβητίσημα στοιχεία, επισημαίνουν τη δραματική επιδείνωση της κατάτασης στην Ελλάδα. Κριτική ασκείται και στην ΕΕ για τη διαχείριση της κρίσης και την εμβολιαστική πολιτική.

Ενώ όλοι συμφωνούν ότι το δεύτερο κύμα ήταν μεγαλύτερης οξύτητας από το πρώτο στις περισσότερες Ευρωποαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, διαφωνούν όμως στον προσδιορισμό των λαθών και την απόδοση των ευθυνών. Τί δούλεψε, τί δεν δούλεψε και τελικά τί θα μπορούσε να είχε γίνει διαφορετικά;

Το CNN, με δημοσίευμά του στις 20 Δεκεμβρίου εγείρει τα ζητήματα και επιχειρεί να δώσει απαντήσεις μέσα από την εμπειρία άλλων, Ευρωπαϊκών χωρών. Φινλανδία και Νορβηγία γειτνιάζουν, ακολούθησαν όμως διαφορετικά μοντέλα αντιμετώπισης, αμφότερα επιτυχημένα, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι όμως οι μόνες χώρες που διαχειρίστηκαν επιτυχώς το ξέσπαμα του δεύτερου κύματος. Το Βιετνάμ και η Νέα Ζηλανδία κατάφεραν επίσης να ανασχέσουν την πανδημία και να αποφύγουν εκατόμβες νεκρών, ιδιαίτερα στο δεύτερο κύμα.

Κάντο όπως η Φινλανδία

Η Φινλανδία είχε τον χαμηλότερο κατά κεφαλήν, μέσο όρο μολύνσεων και θανάτων στην Ευρώπη τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins. Κατάφερε να συγκρατήσει τοπικές εξάρσεις, ενώ εφάρμοσε τα πλέον χαλαρά περιοριστικά μέτρα. Η εσωτερική κινητικότητα δεν περιορίστηκε. Η μετάβαση στο  σχολείο και τη εργασία ήταν ελεύθερη με ατομική πρωτοβουλία. Η χρήση μάσκας είναι ακόμα υποχρεωτική.

“Δεν υπάρχει τίποτα μαγικό για αυτό – έχουμε απλώς μια ρεαλιστική προσέγγιση”, δήλωσε η Pekka Nuorti, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τάμπερε, μιλώντας στο CNN.

Πολιτιστικοί, πολιτικοί και γεωγραφικοί παράγοντες – όπως χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού, τα λιγότερα ταξίδια και η υψηλή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση – ήταν χρήσιμα, είπε η Nuorti. Η ίδια όμως ξεκαθάρισε ότι ήταν το έργο των υπηρεσιών υγείας της χώρας που έκανε τη διαφορά.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Φινλανδία εφάρμοσε “δοκιμασμένες και ρεαλιστικές πρακτικές επιδημιολογίας πεδίου”, δήλωσε η Nuorti: Τεστ, απομόνωση, παρακολούθηση επαφών, καραντίνα και αποτροπή υπερδιάδοσης σε τοπικό επίπεδο.

Τεστ και επιδοτούμενη καραντίνα

Ο μέσος ημερήσιος όγκος τεστ σχεδόν τετραπλασιάστηκε από 2.900 δείγματα το Μάιο σε 11.300 τον Αύγουστο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Στα τέλη Νοεμβρίου, τα φινλανδικά εργαστήρια πραγματοποιούσαν έως και 23.000 τεστ την ημέρα, ή το 90% της τρέχουσας ικανότητας.

Η Φινλανδία χρησιμοποίησε το καλοκαίρι για να προετοιμαστεί για το νέο κύμα, απαντώντας με προληπτικά μέτρα αντί για lockdown, όπως δήλωσε η Mika Salminen, διευθύντρια ασφάλειας υγείας στο Φινλανδικό Ινστιτούτο Υγείας και Πρόνοιας. Ο περιορισμός των διεθνών ταξιδιών και το καλοκαίρι αποδείχθηκε καθοριστικός για τον έλεγχο της πανδημίας το Φθινόπωρο.

Για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τηρήσουν τα μέτρα, να απομονωθούν, και να μείνουν στο σπίτι, η κυβέρνηση παρείχε οικονομική υποστήριξη. Χιλιάδες άτομα που εκτέθηκαν στον κορονοϊό είχαν τη δυνατότητα να τεθούν καραντίνα, καθώς η κυβέρνηση προσέφερε πλήρη αποζημίωση για το απολεσθέν εισόδημά τους.

Το παράδειγμα της Νορβηγίας

Στα σύνορα, οι Νορβηγοί αξιωματούχοι αύξησαν την εστίασή τους στην αντιμετώπιση των πιο ευάλωτων.

Το εαρινό lockdown της Νορβηγίας ήταν το αυστηρότερο στη Σκανδιναβία. Η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας μπόρεσε να παράσχει ένα μεγάλο οικονομικό απόθεμα για να απαλύνει την επίδραση στα πορτοφόλια των ανθρώπων. Σύντομα όμως η κυβέρνηση βρέθηκε αντιμέτωπη με κρίση ψυχικής υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξει το προφίλ και η λογική των μέτρων.

Επίσης, στα τέλη του καλοκαιριού, οι υγειονομικές αρχές διαπίστωσαν ότι περίπου το 40% των κρουσμάτων Covid-19 που καταγράφηκαν τον Ιούλιο ήταν μεταξύ του μη-ντόπιου πληθυσμού της Νορβηγίας. Η κυβέρνηση προσάρμοσε την επικοινωνιακή της στρατηγική, επενδύοντας περί τα 700 χιλ. ευρώ στη χρηματοδότηση καμπάνιες πρόληψης για τον πληθυσμό μεταναστών της χώρας.

 

Οι στοχευμένες παρεμβάσεις φαίνεται πως συμβάλλουν ενεργά σε αξιοσημείωτη πτώση των ποσοστών μόλυνσης μεταξύ αυτών των κοινοτήτων.

Το lockdown αποδίδει

Πολλαπλές μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το lockdown αποδίδει. Στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης (School of Government) Blavatnik της Οξφόρδης, οι επιστήμονες ανέπτυξαν τον Δείκτη Αυστηρότητας Μέτρων, «Stringency Index». Ο δείκτης βαθμολογεί περίπου 180 χώρες και περιοχές βάσει των περιορισμών που εφαρμόζουν, όπως το κλείσιμο σχολείων και η παγόρευση κυκλοφίας, σε κλίμακα από ένα έως 100.

Οι υψηλότερες βαθμολογίες αντιπροσωπεύουν πιο αυστηρούς περιορισμούς.

Δείκτης αυστηρότητας μέτρων

Σε μια προκαταρκτική μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο, οι ερευνητές της Οξφόρδης διαπίστωσαν ότι την άνοιξη, υψηλότερες βαθμολογίες στην κλίμακα τους συσχετίστηκαν με βραδύτερη αύξηση των καθημερινών θανάτων. Κατά μέσο όρο, βρήκαν,

Η καθυστέρηση μιας εβδομάδας στην λήψη μέτρων μέτριας αυστηρότητας οδήγησε σε σχεδόν διπλάσιους νέους θανάτους τους επόμενους μήνες.

Όμως, καθώς η κόπωση απ΄οτα μέτρα και την πανδημία εμπεδώνεται, οι άνθρωποι γίνονται πιο απρόθυμοι να ακολουθήσουν αυστηρά νέα μέτρα, κάτι που είχε απριόρι παρατηρήσει και ο ΠΟΥ.

Το λάθος της Δανίας

Μια χώρα χρειάζεται αρκετούς περιορισμούς για να μπορεί να ελέγξει την πανδημία. Μείζον ζήτημα είναι η αξιοπιστία της κυβέρνησης. Αυτό στην περίπτωση της Δανίας διακυβεύτηκε και υπονομεύτηκε από μια και μόνο άστοχη απόφαση: Υπό το φόβο διάδοσης του Covid-19 από τα ζώα, διατάχθηκε η μαζική θανάτωση των βοειδών. Η υπόθεση όμως δεν ήταν απλή, καθώς, οι αξιωματούχοι συνειδητοποίησαν ότι δεν είχαν τη νομική εξουσία για να επιβάλλουν την απόφαση, με αποτέλεσμα να αναστείλουν την εφαρμογή της.

Η υπέρβαση αυτή ήταν αρκετή για να κλονίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στην κυβέρνηση.
Αυτή τη στιγμή η Δανία βιώνει ένα ιδιαίτερα τεταμένο σκηνικό, με ισχυρή πόλωση και μειωμένη υποστήριξη της κυβερνητικής στρατηγικής.

Πλέον οι ειδικοί προβληματίζονται για τον αντίκτυπο της κατάστασης αυτής στην εξέλιξη της πανδημίας τους προσεχείς μήνες.

Σχετικά

Tags: Coronavirus-Effectcovid-19Κοροναϊόςκυβέρνηση ΝΔπανδημίαΥγεία
Share406Tweet254Share71Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

ναρκοπέδιο
The Wire

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
The Wire

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025
On the Radar

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

KLEOPAS ALLIOTT:Η Συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Η.Β. για το Brexit

Γερμανία και Ολλανδία αναστέλλουν τους εμβολιασμούς με AstraZeneca

Αντιεμβολιαστές οι Γάλλοι. Ακολουθούν οι Ρώσοι

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    61 shares
    Share 24 Tweet 15

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr