• Τελευταία
  • Trending
  • All

Ο “αόρατος” στρατός που τσακίζει τον Ερντογάν

7 Ιουλίου 2020

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Αγορές

Ο “αόρατος” στρατός που τσακίζει τον Ερντογάν

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
7 Ιουλίου 2020
Στις On the Radar, The Wire, Αγορές, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Πολιτική & Οικονομία, Χωρίς κατηγορία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
434 4
0
1.2k
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ο Ερντογάν είναι πραγματικά στριμωγμένος και όχι μόνο ή κυρίως γιατί “άγνωστα” αεροσκάφη βομβάρδισαν αεροπορική του βάση στη Λιβύη, ούτε γιατί το αντιαεροπορικό σύστημα της Τουρκίας δεν ανταποκρίθηκε, αλλά για βρίσκεται σε πόλεμο με έναν “αόρατο” στρατό: Τις αγορές.

Το Bloomberg, μάλιστα, έχει δημιουργήσει ολόκληρη θεματική ενότητα που παρακολουθεί τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία υπό τον τίτλο “Ο Πόλεμος της Τουρκίας με τις Αγορές” (Turkey’s War Αgainst the Markets) Σε αυτή την ενότητα, στις 20 Απριλίου δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο “Ο Ερντογάν πρέπει να σπάσει το ταμπού του ΔΝΤ”, όπου από τον υπότιτλο ακόμα, προτείνεται στον πρόεδρο της Τουρκίας να χρησιμοποιήσει την πανδημία του κορονοϊού ως δικαιολογία για να προσφύγει στο ΔΝΤ.

Σχετικάθέματα

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Βέβαια. η τουρκική οικονομία δεν έχει πέσει ακόμα στα βράχια. Οι πρόσφατες εκθέσεις της Moody’s και της Fitch δίνουν επαρκή περιθώρια ελιγμών στον Ταγίπ Ερντογάν, παρά τις ολέθριες επιπτώσεις της διολίσθησης της λίρας στο εξωτερικό χρέος της χώρας και του κορονοϊού στο ισοζύγιο πληρωμών.

Ο Ταγίπ Ερντογάν, έχει τη δυνατότητα να αποφύγει την προσφυγή στο ΔΝΤ, στο μεταξύ όμως, παραμένει σε οικονομική καραντίνα, χωρίς ουσιαστική πρόσβαση στις αγορές, που οδήγησε στην αναβολή έκδοσης ομολόγου σε ευρώ, που είχε προγραμματίσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος, έχοντας “κάψει” πάνω από 85 δισ. δολάρια από το 2018, σύμφωνα με τη JPMorgan, για τη στήριξη της τουρκικής λίρας, με τις βιομηχανίες στο “ρελαντί” και τον τουρισμό “κλινικά νεκρό” εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, είναι αναγκασμένος να “ζητιανεύει”.

Έτσι, κατάφερε να επεκτείνει τις συναλλαγματικές γραμμές με το Κατάρ από τα 5 στα 15 δισ., ενώ ενεργοποίησε αντίστοιχο swap line που είχε με την Κίνα, ύψους 1 δισ. Οι εκκλήσεις του, όμως, στους G7 και τους G20 για αντίστοιχες γραμμές ανταλλαγής νομισμάτων δεν έχουν τελεσφορήσει. Fed, ΕΚΤ, Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας και αρκετές άλλες χώρες έχουν αρνηθεί ή δεν έχουν απαντήσει, θέλοντας να αποφύγουν πολιτική αντιπαράθεση. Σε κάθε περίπτωση ο Ερντογάν δεν έχει συνάλλαγμα.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας, όπως φαίνεται και στο γράφημα, κατά δήλωση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, βαίνουν μειούμενα, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι πολύ λιγότερα απ αυτά που επισήμως εμφανίζονται.

Η πορεία του τουρισμού και των τουριστικών εσόδων

Αν και τον τελευταίο μήνα τα τουρκικά CDS, που αντιπροσωπεύουν την αντίληψη των επενδυτών για την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας, έχουν υποχωρήσει κατά 8,51%, που σημαίνει ότι οι φόβοι έχουν περιοριστεί, εν τούτοις παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Η πιθανότητα χρεοκοπίας της Τουρκίας σήμερα είναι 7,79%, με προσδοκία για ανάκτηση του 40% του Δημοσίου χρέους.

Τα προβλήματα του Ερντογάν δεν εστιάζονται όμως στο μέτωπο του Δημοσίου χρέους, στο οποίο παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα και παρά την κρίση δεν αναμένεται να υπερβεί το 35% του ΑΕΠ. Ο Τούρκος πρόεδρος καλείται να αντιμετωπίσει εξωτερικό χρέος 164 δισ. το οποίο θα πρέπει είτε να αποπληρωθεί, είτε να μετακυλιθεί το προσεχές 12μηνο.

Η μάχη Τραμπ-συστήματος “στραγγαλίζει” τον Ταγίπ Ερντογάν

Παρά τη στήριξη του Ντόναλντ Τραμπ, οι επενδυτές διεθνώς έχουν περιορίσει δραματικά την έκθεσή τους στην Τουρκία, σε μετοχές, ομόλογα και το νόμισμα, το οποίο ήταν παλαιότερα το πλέον εμπορεύσιμο από στις αναδυόμενες αγορές. Η αντίφαση που παρατηρείται στις σχέσεις της Τουρκίας με τις αγορές και του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ είναι, αν μη τι άλλο, ενδεικτική των ορίων, της επιρροής και των δυνατοτήτων του προέδρου των ΗΠΑ, στην Εξωτερική πολιτική, σε περιόδους που βρίσκεται σε εσωτερικό ανταγωνισμό με τους μηχανισμούς εξουσίας στην Ουάσιγκτον.

Τα οικονομικά δεδομένα είναι όντως, διαρκώς επιδεινούμενα, η στενή παρακολούθηση της οικονομικής κατάρρευσης της Τουρκίας από το Bloomberg, αποτελεί στην ουσία τη βασική εγγύηση, ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε αναπόδραστη τροχιά προς ένα νέο οικονομικό κραχ.

Το πρακτορείο ειδήσεων, αφού αναφέρεται στην επιβολή λογοκρισίας στα media και τον περιορισμό της ελευθερίας στα social media, την περίοδο που ακολούθησε το πραξικόπημα του 2016 έως και σήμερα, τώρα στηλιτεύει τώρα και τη νομισματική πολιτική, αποκαλύπτοντας ότι οι ξένοι δεν έχουν ξεφορτώσει καραβιές λιρών, αλλά πλέον επιλέγουν να μην “tradάρουν” το τούρκικο νόμισμα.

Η στάση των επενδυτών

Αυτή τη στιγμή, η συμμετοχή των επενδυτών στις κεφαλαιαγορές και χρηματαγορές της Τουρκίας είναι χαμηλότερη του 5%, ενώ τις τελευταίες 30 ημέρες μόλις 1 στις συναλλαγές επί της τουρκικής λίρας έγινε από ξένους παίχτες. Πρόκειται για επιπτώσεις από την εμπρηστική ρητορική κατά των “ραντιέριδων” και τα μέτρα για τον περιορισμό της ελευθερίας στη διαπραγμάτευση του νομίσματος που έχει λάβει η Τουρκία, αλλά και μια ακόμη ένδειξη του φόβου των επενδυτών για την επόμενη ημέρα.

Ο βραχυχρόνιος δανεισμός της Τουρκίας από τις συναλλαγματικές αγορές βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά, ενώ  η επιθετική πολιτική δανειοδοτήσεων την οποία επιβάλλει ο Ταγίπ Ερντογάν μέσα από τις κρατικές τράπεζες αποδυναμώνουν τη λίρα και την καθιστούν ευάλωτη σε ένα νέο sell-off.

Αυτή τη στιγμή τα ευρωπαϊκά κονδύλια, για το προσφυγικό, τα έσοδα από την τελωνειακή ένωση και η προσδοκία να ανοίξουν τα σύνορα για τουρισμό, από την ΕΕ και την Ελλάδα προς την Τουρκία, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που διασώζουν την τουρκική οικονομία και τον Ταγίπ Ερντογάν. Ακόμα και ενεργειακά, αν και η Τουρκία προμηθεύεται φυσικό αέριο από τη Ρωσία, μεγάλο μέρος των ενεργειακών της αναγκών καλύπτονται από την ΕΕ μέσω της ηλεκτρικής της διασύνδεσης με την Ελλάδα.

Ανοιγμένος σε δύο πολεμικά μέτωπα, ταυτόχρονα, χωρίς εισροές κεφαλαίων, βασιζόμενος σε μαύρο χρήμα από τη συγκυριακή και πρόσκαιρη εκμετάλλευση πετρελαιοπηγών και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ο Ταγίπ Ερντογάν δεν θα μπορεί για καιρό να καθησυχάζει την κοινή γνώμη. Η ποιότητα ζωής επιδεινώνεται άρδην, ο κορονοϊός αναδεικνύει χρόνιες παθογένειες και αδυναμίες, οι οποίες τώρα οξύνονται, ενώ παράλληλα τίθενται ακαριαία στο μικροσκόπιο των αγορών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας.

Η ασφυκτική και πολύπλευρη πίεση που δέχεται ο Ταγίπ Ερντογάν τον καθιστά νευρικό και απρόβλεπτο, η προοπτική αλλαγών στον Λευκό Οίκο και η επανάκαμψη της ΕΕ υπό τη γερμανική προεδρία αυξάνουν τις αβεβαιότητες για την Άγκυρα, δημιουργώντας δυνητικά ακόμα πιο ασταθές σκηνικό.

Σχετικά

Tags: ισοτιμίεςομόλογαΤαγίπ Ερντογάντουρκική λίρατουρκική οικονομίαΧρηματιστήριο
Share476Tweet298Share83Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Breaking News

Εκτροχιάστηκε ο ηλεκτρικός στην Κηφισιά (upd)

Summer Camp για παιδιά από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και τη Eurolife FFH

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    57 shares
    Share 23 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr