• Τελευταία
  • Trending
  • All
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν

“Πεδίο μάχης” η Μεσόγειος: Η στρατηγική Μητσοτάκη, τα λάθη και οι… παγίδες στο δρόμο για τη Χάγη

27 Ιανουαρίου 2020

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αναδυόμενες Κρίσεις Ελληνοτουρκικά

“Πεδίο μάχης” η Μεσόγειος: Η στρατηγική Μητσοτάκη, τα λάθη και οι… παγίδες στο δρόμο για τη Χάγη

Strategical Analysis DptΑπόStrategical Analysis Dpt
27 Ιανουαρίου 2020
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
66 1
0
Κυριάκος Μητσοτάκης και Ταγίπ Ερντογάν

Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν με ατζέντα Βερολίνου

182
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Προσπάθεια να ελέγξει τη ροή των εξελίξεων, τον αντίκτυπο των γεγονότων και να προσδιορίσει την επόμενη ημέρα, καταβάλλει πλέον η ελληνική κυβέρνηση, γνωρίζοντας ότι οι εξελίξεις στη Λιβύη, τη Συρία και την ευρύτερη περιοχή που Μέσης Ανατολής-Βόρειας Αφρικής, έχουν μόλις ξεκινήσει και η έκβαση της αντιπαράθεσης δεν αποτελεί άθροισμα στιγμιαίων εικόνων αλλά αποτέλεσμα της δυνατότητας αντοχής σε διαρκές stress και της διαμόρφωσης και συντήρησης ικανού εύρους και βάθους συμμαχιών.

Η ένταση της Ελλάδας με την Τουρκία δεν είναι ούτε η μόνη, ούτε η μεγαλύτερη πηγή έντασης την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, γεγονός που συχνά αγνοείται ή υποτιμάται, απλοποιώντας την κατάσταση. Με τις ΗΠΑ να οδηγούνται σε εκλογές, το Ισραήλ και την Ιταλία σε πολιτική δίνη, οι εστίες έντασης δεν είναι εύκολο να προσδιοριστούν, ούτε να οριοθετηθούν. Κάθε πολιτική εξέλιξη στο εσωτερικό των χωρών έχει άμεσο και ευρύ αντίκτυπο στις διεθνείς θέσεις τους και τούμπαλιν. Αυτό έγινε ξεκάθαρο από τη στάση της Ιταλίας στον East Med και της Γαλλίας στη Λιβύη και την Ανατολική Μεσόγειο. Για τους δικούς τους λόγους Μακρόν και Κόντε υιοθέτησαν εμμέσως αντικρουόμενες θέσεις, αφήνοντας στην πιο πολιτικά ισχυρή Μέρκελ τον άμεσο χειρισμό του Ταγίπ Ερντογάν.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Στην Ελλάδα, μετά τις πρώτες αρρυθμίες που οδήγησαν σε διπλωματικές αστοχίες (όπως η απέλαση του πρέσβη της Λιβύης), η κυβέρνηση φαίνεται ότι επιτυγχάνει να σταθεροποιηθεί και να οργανώσει διπλωματικά μια νέα γραμμή πολιτικής άμυνας απέναντι στην Τουρκία, επιχειρώντας να ενεργοποιήσει ένα πλαίσιο χαλιναγώγησης της τουρκικής προκλητικότητας.

Έτσι, παρά τις στρατηγικές παλινδρομήσεις της Ιταλίας και τις προστριβές με τη Γερμανία, η Αθήνα επενδύει στη Γαλλία, τη Σαουδική Αραβία και τον αμερικανικό παράγοντα, όπως αυτός εκφράζεται από τις δομές του Πενταγώνου και του State Department. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η άσκηση πιέσεων στην Τουρκία μέσω σταθερών δομών στις οποίες βασίζεται ή προσφεύγει η Άγκυρα, όπως ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας και η Αραβική Ένωση και η Μεσογειακή Ένωση Med7, οι δεσμοί της οποίας είχαν ατονήσει.

Βέβαια, για την ενεργοποίηση των περιφερειακών δομών αυτών απαιτούνται κινήσεις εμπέδωσης εμπιστοσύνης με κομβικούς παίκτες της περιοχής και στο κατάλληλο επίπεδο.

Αν και τα θεμέλια είχαν τεθεί, τα αναθεωρητικά μηνύματα που εξέπεμψε η κυβερνητική αλλαγή στην Ελλάδα και οι ρηγματώσεις που φάνηκε να προκαλεί η μετάβαση σε νέα Κομισιόν στην ΕΕ, η πολιτική αστάθεια σε Ιταλία, Ισπανία, Αυστρία και οι πιέσεις που άσκησε η Άγκυρα μέσω του προσφυγικού, διμερών επαφών και μονομερών κινήσεων. Την κατάσταση επιδείνωσε έτι περαιτέρω η απροθυμία του Λευκού Οίκου να χαλιναγωγήσει τον Ταγίπ Ερντογάν. Έτσι, δημιουργήθηκε εκτεταμένη αίσθηση ανατροπής συσχετισμών την οποία η Άγκυρα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ως θρυαλλίδα για την πυροδότηση αναθεωρητικής δυναμικής έναντι του -αμερικανικής εμπνεύσεως- γεωοικονομικού status quo που επιχειρείται να εμπεδωθεί μέσω του East Med Act και της λύσης Τραμπ για το Μεσανατολικό.

Πολιτικό…διπλωματικό “bounce back”

Για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος εξαιτίας της κυβερνητικής μετάβασης, της τουρκικής επιθετικότητας, της ευρωπαϊκής αναβλητικότητας και της διάστασης απόψεων μεταξύ Λευκού Οίκου Κογκρέσου και State Department, η Αθήνα αναγκάστηκε να κάνει κάποιες “σκληρές” στροφές που προκάλεσαν αναταράξεις. Σε αυτές εντάσσονται:

  • Η αμφισβήτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και της προσέγγισης με την Αλβανία, κινήσεις που υπονόμευσαν τη μεταρρυθμιστική ορμή στις χώρες αυτές και διευκόλυναν την προσπάθεια της Γαλλίας να “παγώσει” την ενταξιακή τους πορεία, προκαλώντας αντιπαράθεση με τη Γερμανία και την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία
  • η αναγνώριση του Γκουαϊδό, τα αποτελέσματα της οποίας είναι από αμφίβολα έως αρνητικά,
  • η απομάκρυνση από τον άξονα της ΕΕ απέναντι στο Ιράν, (όπως προέκυψε από τις σκληρές δηλώσεις Μητσοτάκη)
  • από τη Γερμανία στο ζήτημα της Σαουδικής Αραβίας (μέσω της αποστολής των Patriot, όταν η σημερινή κυβέρνηση ως αντιπολίτευση είχε παίξει το γερμανικό χαρτί υπονομεύοντας την πώληση  βλημάτων που είχε δρομολογήσει για τον ίδιο λόγο τότε  υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος). Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις Βερολίνου-Ριάντ είναι ιδιαίτερα τεταμένες, καθώς ο διάδοχος του θρόνου κινείται επιθετικά και δεν αποδέχεται δομημένες ισορροπίες, με αποτέλεσμα η Γερμανία να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις, χωρίς να τον έχει ακόμη επαναφέρει.
  • Αποστάσεις από την Ιταλία στη Λιβύη: Εξαιτίας των Μνημονίων Σάρατζ-Ερντογάν, η Ελλάδα συντάχθηκε απροκάλυπτα με τον Χαφτάρ, κίνηση που υπονομεύει τη συμφωνία ανάσχεσης των προσφυγικών ροών που έχει η Ρώμη με την GNA.

Οι παίχτες και η Ελλάδα

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση προωθεί ενεργά τη σύσφιξη των αμυντικών σχέσεων με τη Γαλλία, καθώς η προμήθεια φρεγατών τύπου Belh@rra φαίνεται ότι έχει κλειδώσει, με αποτέλεσμα αυτή η κυβέρνηση του Εμμάνουελ Μακρόν να εκφράζει στήριξη σε Αθήνα και Λευκωσία τόσο πολιτικά, με δηλώσεις κορυφαίων υπουργών και αξιωματούχων, σε διμερές επίπεδο και στο πλαίσιο της ΕΕ, καθώς και στρατιωτικά, μέσω της αποστολής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, του αεροπλανοφόρου Charles De Gaule και του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων Dixmude, στο πλαίσιο επιχειρήσεων επίδειξης κυριαρχίας. Ιδιαίτερα για την έλευση του αεροπλανοφόρου έχει από καιρό εκφράσει ενόχληση η Άγκυρα, καθώς το Παρίσι έχει εκφράσει σαφή θέση υπέρ της προάσπισης των συμφερόντων και της κυριαρχίας Ελλάδας και Κύπρου.

Επίσης, η Ελλάδα επιμένει, όπως όλα δείχνουν στην προσέγγιση με την Αίγυπτο, υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ και αναδεικνύει σε στρατηγική προτεραιότητα τη σύσφιξη σχέσεων με το Ισραήλ, στρατηγική που έχει όμως και προβλήματα, όπως η καταγγελία του East Med από την Παλαιστίνη και τον Λίβανο, η λείανση των οποίων απαιτεί την ενεργοποίηση εναλλακτικών διαύλων επικοινωνίας.

Από την αμυντική συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, μέσω του δανεισμού του συστήματος αεράμυνας περιοχής Patriot Pac-3 (είναι ηπιότερη -αν και πιο αισθητή- από την πώληση βλημάτων που αποτελούν παροχή υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθούν κατά ανθρώπων στον πόλεμο της Υεμένης), η Αθήνα προσδοκά στήριξη στον Αραβικό Σύνδεσμο που συμμετέχει στις διαβουλεύσεις για την επόμενη ημέρα στη Λιβύη, καθώς και οικονομικά οφέλη, ιδιαίτερα στην προμήθεια πετρελαίου, δεδομένης της επιδείνωσης σχέσεων και του προγενέστερου αμερικανικού εμπάργκο στο Ιράν.

Τα συμφέροντα της Μόσχας

Σε όλα αυτά δεν μπορεί να παραβλέπεται βέβαια ο ρόλος της Ρωσίας, καθώς η προσέγγιση Μόσχας-Άγκυρας πολιτικά και ενεργειακά και η από διαφορετικές αφετηρίες σύμπτωση συμφερόντων στη Μεσόγειο, δεν συνεισφέρει στην ελληνική θέση για χάραξη, ανακήρυξη και εδραίωση ΑΟΖ υπό την ομπρέλα των ΗΠΑ και των περιφερειακών συμμαχιών.

Η Ρωσία σε καμία περίπτωση δεν θέλει την αυτόνομη εδραίωση του East Med, στόχος του οποίου είναι ο περιορισμός του δικού της ερείσματος σε Βαλκάνια, Νότια και Κεντρική Ευρώπη, ενώ κάτι τέτοιο θα καθιστούσε τις ΗΠΑ ρυθμιστή της περιοχής MENA, την οποία διεκδικεί τόσο στη Μέση Ανατολή (Συρία, Ιράν) όσο και στη Βόρεια Αφρική (Λιβύη) η Μόσχα.

Επικίνδυνοι ελιγμοί… στο δρόμο για τη Χάγη

Από ελληνικής πλευράς έχει ανοίξει -εκ νέου- το ζήτημα προσφυγής στη Χάγη για διευθέτηση των διαφορών με την Τουρκία, τις οποίες η Αθήνα περιορίζει στα ζητήματα υφαλοκρηπίδας, η Άγκυρα όμως -κατά τη γνώριμη μαξιμαλιστική τακτική της- επεκτείνει σε σειρά μετώπων. Το ζήτημα της προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης, όμως, έχει πολλές ακόμα παραμέτρους και ενδεχόμενα προβλήματα απ΄όσα μπορούν να γίνουν αντιληπτά δια γυμνού οφθαλμού.

Για την προσφυγή δύο χωρών στο διαιτητικό δικαστήριο απαιτείται συνυποσχετικού, που προϋποθέτει συμφωνία επί της νομικής βάσης, η οποία για την ώρα δεν υπάρχει, καθώς η Αθήνα επικαλείται τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας και η Άγκυρα το Διεθνές Δίκαιο.

Επίσης, η Αθήνα, δια στόματος του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη έχει σπεύσει να δεσμευτεί, απέναντι στις ΗΠΑ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ, ότι θα αποφύγει ενέργειες που προκαλούν εντάσεις και που εκλαμβάνονται ως προκλητικές και αποσταθεροποιητικές, στοχεύοντας στην επίλυση των διαφορών στη Χάγη. Η δήλωση αυτή, όμως, κρύβει ασάφειες που όχι μόνο αυξάνουν την αβεβαιότητα, αλλά θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατευναστικές, ενώ παράλληλα περιορίζουν τα περιθώρια δράσης της Ελλάδας, στη στιγμή που η Τουρκία ξεδιπλώνει καθημερινά νέες προκλήσεις.

Όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα θέλει μεν να περιορίσει το θέμα της προσφυγής στη Χάγη στην ΑΟΖ, την οποία όμως δεν έχει ακόμη ανακηρύξει. Επίσης, αν η Αθήνα ανακηρύξει ΑΟΖ με βάση τους τρέχοντες χάρτες, αυτό συνιστά τον προσδιορισμό με της με βάση τα χωρικά ύδατα 6 ναυτικών μιλίων,που διαθέτει και όχι 12 που της δίνεται το δικαίωμα από τη Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσας, περιορίζοντας έτσι την υφαλοκρηπίδα.

Πρόκειται δηλαδή για απριόρι υποχώρηση, την οποία η Αθήνα έχει υπονοήσει, μέσω δηλώσεων και κινήσεων ότι θα μπορούσε να κάνει, απριόρι και ως κίνηση οικοδόμησης εμπιστοσύνης για την προσφυγή στη Χάγη.

Η ΑΟΖ, ο Βενιζέλος και ο ρόλος της Παλαιστίνης

Η ΑΟΖ σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, ειναι 188 νμ από το πέρας της αιγιαλίτιδας και ως σύνολο 200 νμ από τις ακτές (αν η αιγιαλίτιδα ειναι 12νμ). Αν έχουμε 6 νμ , τότε η ανακηρυχθείσα ΑΟΖ θα είναι στα 194 νμ από τις ελληνικές ακτές ή στα 188 νμ από το πέρας των εθνικών χωρικών υδάτων.

Όμως, ο east med θεωρείται και από την Παλαιστίνη -μεταξύ άλλων- παράτυπος, αν όχι παράνομος, αφού θα διαπερνάει αμφισβητούμενα, κατά την Παλαιστίνη, χωρικά ύδατα του Ισραήλ (το οποιο δεν έχει κυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του Δικαίου της Θάλασσα). Επίσης η γεωγραφική απεικόνιση της AOZ θα βασίζεται στη γεωγραφική απεικόνιση των ακτών της Ελλάδας και όχι σε ευθείες γραμμές-βάσεις όπως θα ήταν δυνατό εξ αρχής να οριοθετηθεί ως πρώτο βήμα, με μεταγενέστερο την οριοθέτηση της Αιγιαλίτιδας σύμφωνα με τη Σύμβαση, δηλαδή τα 12 νμ.

Συνεπώς, δεν μπορεί να γίνει πλήρως κατανοητό, αν ενδεχόμενη προσφυγή της Ελλάδας στη Χάγη θα μπορούσε να παράξει θετικά αποτελέσματα, θέμα άλλωστε που αποτέλεσε και τον βασικό προβληματισμό πίσω τις τελευταίες “Επιφυλάξεις Βενιζέλου” που διατύπωσε προς τον ΟΗΕ το 2011, για τη μη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου σε θέματα κυριαρχίας και Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, η μη θεσμική αντίδραση με τα μέσα του Διεθνούς Δικαίου, προφανώς συνεισφέρει στο μοναδικό σκοπό του Ερντογάν να αναζητά την de facto ακύρωση της Συνθήκης της Λωζανης.

Σχετικά

Tags: EastmedMENAΑνατολική ΜεσόγειοςΑΟΖΑφρικήγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΓεωτρήσεις στην ΚύπροΕλλάδα-Αίγυπτος-ΚύπροςΕλλάδα-ΓαλλίαΕλλάδα-ΙταλίαΕλλάδα-Κύπρος-Ισραήλεμφύλιος στη Λιβύηενεργειακή διπλωματίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέση ΑνατολήΤαγίπ ΕρντογάνΥφαλοκρηπίδα
Share73Tweet46Share13Send
Strategical Analysis Dpt

Strategical Analysis Dpt

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Κοροναϊός: Αυξάνονται κρούσματα και θάνατοι, σε συναγερμό η ΕΕ

Η Τουρκία μετράει νεκρούς, ενώ το έδαφος ακόμα σείεται

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    88 shares
    Share 35 Tweet 22
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

    49 shares
    Share 20 Tweet 12
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2037 shares
    Share 815 Tweet 509
  • Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

    41 shares
    Share 16 Tweet 10

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr