• Τελευταία
  • Trending
  • All

Μητσοτάκης-Τραμπ: Όσα ξέρουμε και τα πολλά που θα μάθουμε

10 Ιανουαρίου 2020 - Ενημερώθηκε: 11 Ιανουαρίου 2020

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Μητσοτάκης-Τραμπ: Όσα ξέρουμε και τα πολλά που θα μάθουμε

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
10 Ιανουαρίου 2020 - Ενημερώθηκε: 11 Ιανουαρίου 2020
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
81 0
0
221
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Τρεις ημέρες μετά τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Αμερικανούς αξιωματούχους και επενδυτές και η εικόνα παραμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος άδεια, ενώ λίγα αναμένεται ότι θα είναι αυτά που θα διαρρεύσουν μετά την ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, δεδομένου ότι αυτές διαδικασίες αξιοποιούνται για την αποκάλυψη της ατζέντας πολιτικών αντιπάλων και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης.

Αυτός είναι άλλωστε και ο βασικός λόγος που τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης ζητούν τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο σε αυτή τη φάση.

Σχετικάθέματα

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Είναι λοιπόν προφανές, ότι για την ώρα η ενημέρωση είναι ασύμμετρη, γεγονός που με τη σειρά του καταδεικνύει την ανάγκη πολιτικής συνεννόησης, η οποία μπορεί μεν να επιτευχθεί, ευκολότερα όμως σε διμερές επίπεδο. Συγκεκριμένες πτυχές της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ καλύφθηκαν με ένταση, άλλες αγνοήθηκαν, πολλές παρέμειναν θολές και οι περισσότερες κρατήθηκαν μυστικές. Μέχρι στιγμής λίγα είναι τα σημεία της συνάντησης που επισήμως έχουν δημοσιοποιηθεί, κάποια ακόμα έχουν “επισήμως” διαρρεύσει και μερικά έχουν αρχίσει να διακινούνται υπό τη μορφή ειδήσεων, που δεν σχετίζονται όμως με την επίσκεψη, είναι όμως πρόδηλο ότι απορρέουν από αυτή.

Η εικόνα, συνεπώς, δεν είναι απλά θολή, αλλά ελλιπής και ως εκ τούτου οι αναλύσεις για τα αποτελέσματα της επίσκεψης είναι πρώιμες και σίγουρα αποσπασματικές, δημιουργώντας ουσιώδεις κινδύνους. Τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία διαθέτει μεγάλες προσβάσεις στον Λευκό Οίκο και τις αξιοποιεί, η όποια ανοιχτή συζήτηση θα ήταν παρακινδυνευμένη και άνευ ουσίας, καθώς  η Ελλάδα επιζητά τη σταθερή και θεσμική παρέμβαση των ΗΠΑ.

Η δημόσια ατζέντα

Έτσι, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχει γίνει γνωστό ότι στον Λευκό Οίκο και στο State Department τέθηκαν τα εξής θέματα

  • Εξοπλιστικά
    • με πρόταγμα το F-35
    • τα υπό αναβάθμιση F-16
    • Το αίτημα για εκχώρηση οχημάτων μεταφοράς προσωπικού
  • Διπλωματικά
    • Ενέργεια
      • East Med
      • FSRU
      • Αγορές LNG
    • Τουρκική προκλητικότητα στη Λιβύη
    • ελληνική αοζ και
    • αίτημα ανάληψης διαμεσολαβητικής πρωτοβουλίας από τις ΗΠΑ

Τα αποτελέσματα

Σε επίπεδο δημόσιας διπλωματίας, αίσθησης και σημειολογίας τα συμπεράσματα είναι λίγο ως πολύ κοινώς αποδεκτά: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να θέσει ισχυρές βάσεις με το αμερικανικό σύστημα διαμόρφωσης εξωτερικής πολιτικής, όπως αυτό εκφράζεται από το State Department, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας και το Πεντάγωνο. Οι σχέσεις αυτές έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν απτά αποτελέσματα, όπως ο East Med και η ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στα Βαλκάνια καθώς και η ενεργοποίηση του NATO στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Η κεφαλαιοποίηση της σχέσης αυτής, όμως, αποτελεί ζήτημα που δεν άπτεται -η τουλάχιστον δεν θα έπρεπε- διαπραγμάτευσης σε κορυφαίο πολιτικό επίπεδο, αλλά αποτελεί πρωτίστως ζήτημα διαδικασιών.

Στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο Ντόναλντ Τραμπ διατηρεί καλές σχέσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες και προβάλλει, ενώ έχει κατηγορηθεί και ερευνάται για σκέλος αυτών.

Όπερ σημαίνει ότι, δημοσίως και σε επίπεδο συμβολισμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να έχασε από τον απόντα Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα όμως παραμένει ευνοούμενη όπως δείχνουν τα νομοσχέδια που αναβαθμίζουν την εταιρική και συμμαχική σχέση με τις ΗΠΑ καθώς και η δυναμική που δημιουργείται από την προσέγγιση με το Ισράηλ μέσω του East Med και των περιφερειακών σχημάτων ασφαλείας.

Υπάρχουν όμως και σαφή ρίσκα. Οι ΗΠΑ έχουν εισέλθει σε τροχιά εκλογών, ο Ντόναλντ Τραμπ αναζητά διεθνείς επιτυχίες για να ενισχύσει το βαλλόμενο πολιτικό του κεφάλαιο, καθώς και άμεσα και εύκολα επιτεύξιμους στόχους. Σε αυτό το σημείο οι ισορροπίες είναι ιδιαίτερα λεπτές, καθώς οι γεωπολιτικές παρεμβάσεις που έχει, έως τώρα, επιχειρήσει ο Ντόναλντ Τραμπ είναι οξείες και ακόμα και όταν κρίνονται επιτυχημένες στο τέλος, στο μεταξύ έχουν προκαλέσει αύξηση εντάσεων και “ατυχήματα”.

Συνεπώς, τα αιτήματα διαμεσολάβησης για τα ελληνοτουρκικά, που υποβλήθηκαν προς τον Ντόναλντ Τραμπ, μπορεί να είχαν στόχο τη δράση ή απλά τη δημόσια καταγραφή της ελληνικής θέσης και την ενίσχυση του αποφασιστικού και ηγετικού προφίλ του Έλληνα πρωθυπουργού, θα μπορούσαν όμως να έχουν μη προβλέψιμα αποτελέσματα.

Επίσης, η έννοια της προβλεψιμότητας, που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να προσδιορίσει την Ελλάδα σε αντιδιαστολή με την Τουρκία, ως προς τη συμμαχική τους ιδιότητα απέναντι στις ΗΠΑ και το NATO και για την οποία δέχεται κριτική από την αντιπολίτευση, μπορεί να θεωρηθεί δίκοπο μαχαίρι. Ο Ντόναλντ Τραμπ, θεωρεί προσωπικά πιο αξιόπιστο το επιθετικό στυλ διαπραγμάτευσης, τα προσωποπαγή μοντέλα και τους ισχυρούς ηγέτες. Χαρακτηριστικά, που πολιτικά συγκεντρώνει μεν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς διαθέτει μεγάλη αυτοδυναμία, συγκεντρωτικό στυλ διοίκησης και έδειξε σθένος με τη δημόσια παρέμβασή του. Παράλληλα, όμως, τα αναιρεί όταν παγιώνει την προώθηση της διμερούς εταιρικής και συμμαχικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑ, χωρίς αμοιβαίες υποχρεώσεις.

Άγνωστες πτυχές

Στο παρασκήνιο, απ όσα έχουν γίνει γνωστά συζητήθηκαν τα εξοπλιστικά, με κυρίαρχα ζητήματα την αναβάθμιση του στρατού ξηράς με οχήματα και του πολεμικού ναυτικού με πλωτά μέσα, αμφότερα άμεσης παραλαβής για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, μέχρι την υλοποίηση των προγραμμάτων αναβάθμισης και αγοράς νέων.

Στο στρατό ξηράς τρέχουν μια σειρά από εξοπλιστικά προγράμματα, για νέα και μεταχειρισμένα οχήματα και υλικό, πολλά εκ των οποίων μπορούν να καλυφθούν στο πλαίσιο της νέας διακρατικής συνεργασίας με τις Ελλάδας-ΗΠΑ.

Για το πολεμικό ναυτικό συζητήθηκε με τις ΗΠΑ η επιλογή της αγοράς ΑΒΑΚ (καθώς τα τρέχοντα είναι του ΒΠΠ) και έχουν καταστεί μη λειτουργικά. Επίσης, συζητήθηκε εκ νέου το ενδεχόμενο παραχώρησης φρεγατών από το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, αν και θεωρείται απίθανο, δεδομένης της πολιτικής δέσμευσης του Ντόναλντ Τραμπ για αύξηση των πλοίων του αμερικανικού ΠΝ στα 355 και της μείωσης του προϋπολογισμού ναυπήγησης.

Η διαμεσολάβηση

Το πλέον περίπλοκο και επικίνδυνο ζήτημα, ωστόσο, εγείρεται από τον συνδυασμό των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη αμερικανικής παρέμβασης για την χαλιναγώγηση της τουρκικής προκλητικότητας και το αίτημα διαμεσολαβητικής συνδρομής προς το State Department.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κατά τις δηλώσεις καλωσορίσματος στο Οβάλ γραφείο, αφού μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα, μίλησε για την ανάγκη να αποφευχθούν από όλες τις πλευρές οι προκλήσεις.

Διπλωματικά, όμως αυτή η διατύπωση ως προπομπός του αιτήματος, συνάγεται ως βάση πάνω στην οποία θα ανταποκριθεί η Τουρκία. Όπερ σημαίνει ότι η Άγκυρα θα έχει δικαίωμα να θέσει τους δικούς της όρους για τον προσδιορισμό των προκλήσεων από ελληνικής πλευράς, μεταφέροντας την πίεση στην Αθήνα και μάλιστα μέσω… Ουάσιγκτον.

Αν σε αυτά προστεθούν και οι προσκλήσεις για προσφυγή στη Χάγη, στην παρούσα φάση, με μόνο προαπαιτούμενο την αυτοσυγκράτηση της Τουρκίας και παράλληλα την συναίνεση της Ελλάδας σε μορατόριουμ ενεργειών επί περιοχών που άπτονται της υφαλοκρηπίδας, τότε, η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση που δεν μπορεί να κερδίσει.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η συμμόρφωση της Τουρκίας στα νόμιμα, ερμηνεύεται ως υπαναχώρηση, ενώ η δράση της Ελλάδας επί των κεκτημένων καταγράφεται ως πρόκληση.

Συνεπώς, ζήτημα που χρήζει περαιτέρω διασαφήνισης είναι η διατύπωση ενός αιτήματος στη βάση της προστασίας των κοινών ελληνο-αμερικανικών συμφερόντων στην ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, προβληματισμό προκαλεί η παντελής απουσία δημόσιων αναφορών στο Κυπριακό και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Το τεχνικό σκέλος

Σύμφωνα με την “Καθημερινή” η πρωτοβουλία των ΗΠΑ αναμένεται να αναπτυχθεί άμεσα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Μάθιου Πάλμερ, να αναλαμβάνει τις πρώτες επαφές στην περιοχή, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβαίνει στην Τουρκία τον επόμενο μήνα, ενώ έχει ήδη προγραμματισθεί η επίσκεψή του στην Ελλάδα στις αρχές Μαρτίου, με αφορμή τη συμμετοχή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Από το Μαξίμου ευελπιστούν ότι η αμερικανική η επιρροή που ασκεί ο Τζέφρι Πάιατ στην ιεραρχία της αμερικανικής διπλωματίας θα κατοχυρώσει τις ελληνικές θέσεις για την τουρκική προκλητικότητα και τον σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως ερμηνεύονται από την Ελλάδα, ως βάση της συζήτησης. Σε αυτή την κατεύθυνση, η ελληνική κυβέρνηση, εκτιμά ότι θα συμβάλλουν Γερουσία και Βουλή καθώς και τα συνδυασμένα συμφέροντα στον East Med.

Ωστόσο, η Άγκυρα έχει δείξει ότι δεν αποδέχεται τις ελληνικές θέσεις ως βάση συζήτησης και προκειμένου να προβάλλει τις δικές της δεν διστάζει να αμφισβητεί και την ελληνική κυριαρχία, όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Σχετικά

Tags: MENAΑνατολική Μεσόγειοςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΕλλάδα-ΗΠΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝτόναλντ Τράμπ
Share88Tweet55Share15Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Chicken game με πολεμικά πλοία ΗΠΑ-Ρωσίας στην Αραβική Θάλασσα

Ιράν: Εμείς καταρρίψαμε το Boeing, φταίει η αμερικανική προκλητικότητα

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    161 shares
    Share 64 Tweet 40
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    963 shares
    Share 385 Tweet 241
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    227 shares
    Share 91 Tweet 57

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr