• Τελευταία
  • Trending
  • All
Καίνε ξανά τα ελληνικά ομόλογα

90 μέρες στην κόλαση: Ελλάδα, Τουρκία και οι… άλλοι

23 Δεκεμβρίου 2019

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

90 μέρες στην κόλαση: Ελλάδα, Τουρκία και οι… άλλοι

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
23 Δεκεμβρίου 2019
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια, Ελληνοτουρκικά, Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας, Κυπριακό
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
68 1
0
Καίνε ξανά τα ελληνικά ομόλογα

Καίνε ξανά τα ελληνικά ομόλογα

187
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Ιδιαίτερα κρίσιμες έως και καθοριστικές θα είναι για την Ελλάδα, τα ελληνοτουρκικά, το κυπριακό και το status quo της Ανατολικής Μεσογείου οι επόμενες 90 ημέρες, εντός των οποίων καλεί το Κογκρέσο των ΗΠΑ τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών να υποβάλλουν τις τελικές προτάσεις τους για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή στο πλαίσιο του East Med Act.

Όπως είναι προφανές τις τελευταίες ημέρες και ώρες η κινητικότητα όλων των εμπλεκομένων μερών κλιμακώνεται, εντείνεται και τα μέτωπα αρχίζουν να σχηματοποιούνται. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πολλοί και καθοριστικοί για την έκβαση της αντιπαράθεσης παράγοντες που παραμένουν άγνωστοι.

Σχετικάθέματα

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Η ψήφιση νομοσχεδίων από τις ΗΠΑ που θέτουν σε κίνηση τον μηχανισμό εμπέδωσης του νέου γεωοικονομικού δόγματος της Ανατολικής Μεσογείου σε συνδυασμό με τις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2020 δημιουργούν μια πιεστική δυναμική, για την περιοχή. Την ίδια στιγμή η νωχελικότητα της ΕΕ, που βρίσκεται σε μεταβατική φάση, επιτρέπει στην Τουρκία να εντείνει τον αποσταθεροποιητικό της ρόλο, με τις πλάτες μάλιστα της Ρωσίας, με την οποία αντιπαρατίθεται μέσω τρίτων και εκ του ασφαλούς, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να παίξει πολυδιάστατο ρόλο.

Auditor’s note Συνεπώς, οι προβλέψεις για “θερμό” Ιανουάριο είναι μεν σωστές, ως προς την ένταση, αλλά αποσπασματικές ως προς το χρόνο και την έκταση, καθώς η διαδικασία αναπροσαρμογής ισορροπιών στην ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να διαρκέσει σαφώς περισσότερο, με το πρώτο σκέλος να ολοκληρώνεται ενός 90 ημερών και το δεύτερο μετά ή λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. όπερ σημαίνει ότι η στρατηγική αντιμετώπισης κινδύνων στην περιοχή και αποφυγής αναταράξεων δεν μπορεί να είναι εμπροσθοβαρής αλλά επιβάλλονται κλιμακωτή διάρθρωση και δικλείδες ασφαλείας.
Το status των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο, παραμένει “αναδυόμενη κρίση”, καθώς για την ώρα δεν υπάρχουν οι μεταβολές εκείνες που θα επέτρεπαν την αναβάθμισή της σε “κρίση εν εξελίξει”, δεδομένου ότι οι έως τώρα κινήσεις δεν έχουν προκαλέσει ευθείες αντιπαραθέσεις και η στρατιωτικοποίηση παραμένει εμβρυακή και σε ρητορικό επίπεδο.
Υπάρχουν, όμως, άμεσοι κίνδυνοι οι οποίοι εφόσον εκδηλωθούν θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διάχυση της έντασης και να οδηγήσει σε κλιμάκωση. Τέτοιοι είναι η στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας και Αιγύπτου στη Λιβύη, το spillover effect στο Αιγαίο και η αδυναμία ΗΠΑ και ΕΕ να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο.

Ελλάδα, Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος, αποτελούν το ένα μέτωπο της Ανατολικής Μεσογείου, το οποίο συγκροτείται σε δύο διαφορετικές και αλληλοσυνδεόμενες δομές, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ:

  1. Την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας ισραηλινά F-16 εμφανίζονται στο FIR Λευκωσίας
  2. Το σχήμα Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος, το οποίο διενεργεί ναυτικά γυμνάσια και ασκήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ανατολική Μεσόγειο, με επίκεντρο το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων Αιγύπτου, Μιστράλ, που προσφέρει συγκριτικό πλεονέκτημα στην περιοχή, καθώς το αντίστοιχο τουρκικό δεν είναι έτοιμο και φαίνεται ότι η ολοκλήρωσή του θα καθυστερήσει.

Το σκηνικό αυτό προσομοιάζει με προοίμιο εδραίωσης ενός περιφερειακού μικρού-NATO στην Ανατολική Μεσόγειο, με αρχιτεκτονική πιο κοντά στις ευρωπαϊκές δομές ασφάλειας. Οι δομές αυτές θα μπορούσαν να αποκτήσουν μόνιμη σύνδεση με την ΕΕ μέσω της Med7, στην οποία συμμετέχουν Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία προσφέροντας άμεση πρόσβαση στον πυρήνα.

Επίσης, με δεδομένο ότι ένα τμήμα του East Med καταλήγει στα Βαλκάνια, σημαντικό είναι να αναγνωριστεί και  αυτή η πτυχή, η οποία αν και παραμένει συγκριτικά με το υπόλοιπο σκέλος ανώριμη στρατηγικά, αποτελεί παράμετρο που λαμβάνεται υπόψη. Ιδιαίτερα η Τουρκία που έχει επενδύσει στους βαλκανικούς της βραχίονες, αλλά και οι ΗΠΑ-Ρωσία, στο πλαίσιο του ιδιότυπου ενεργειακού-γεωοικονομικού ανταγωνισμού, μέσω του οποίου επιχειρούν να επαναπροσδιορίσουν τις σφαίρες επιρροής, έχουν ισχυρά συμφέροντα και κοινωνικά ερείσματα, τα οποία έχουν εξασκήσει ουκ ολίγες φορές, με ανησυχητικές συνήθως επιπτώσεις για την ασφάλεια της περιοχής.

Εν μέρει, όμως, στις εξελίξεις εμπλέκεται και το NATO, το οποίο έχει ανάγκη την Τουρκία για την ανάσχεση της ρωσικής προκλητικότητας και επιρροής στις χώρες της Μαύρης Θάλασσας, καθώς είναι μόνη χώρα-μέλος της Συμμαχία με δικαίωμα απεριόριστης πλεύσης και δύναμης στη συγκεκριμένη περιοχή. Χαρτί το οποίο παίζει η Άγκυρα κατά κόρον στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τους S-400 και τη Μεσόγειο, επιχειρώντας τη διασύνδεση των μετώπων, υπό τη μαξιμαλιστική εξωτερική πολιτική που παγίως εφαρμόζει.

Auditor’s note Είναι λοιπόν προφανές ότι σε ένα τόσο περίπλοκο σκηνικό, στο οποίο δεν έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις του Brexit στο Κυπριακό και σειρά άλλων παραγόντων, οι επιρροές που δεν μπορούν να ελεγχθούν είναι περισσότερες από τις δυνητικά προσδιοριζόμενες από Ελλάδα και Τουρκία. Επίσης, τα μηνύματα που στέλνονται και αποκωδικοποιούνται, καθώς και οι επιχειρηματικές ισορροπίες δημιουργούν ένα αποτρεπτικά σύνθετο περιβάλλον διαχείρισης που θυμίζει περισσότερο “jenga”.

Η στάση αντιπάλων, εταίρων, φίλων και συμμάχων

Η ΕΕ, μέχρι στιγμής έχει σταθεί στο πλάι του αναγνωρισμένου από τον ΟΗΕ πρωθυπουργού της Λιβύης, Αλ Σαράζ, με τον οποίο, όμως υπέγραψε τα Μνημόνια ο Ταγίπ Ερντογάν. ΗΠΑ και Ρωσία αν και έχουν στηρίξει τον Χαφτάρ, εν τούτοις δεν έχουν εγκαταλείψει τον Αλ Σαράζ και μιλούν δημοσίως για συμβιβασμό.

Η στάση εταίρων και συμμάχων της Ελλάδας στην ανατολική Μεσόγειο και τον εμφύλιο στη Λιβύη, δεν προσδιορίζεται αυτόνομα με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή, αλλά αποτελεί προϊόν ευρύτερων και φαινομενικά ασύνδετων ισορροπιών και μετώπων, τα οποία αν και δεν εμπλέκουν -απαραίτητα- την Ελλάδα και την Τουρκία, επιδρούν καταλυτικά σε αυτές.

Από αμερικανικής πλευράς αν και τα δύο τελευταία νομοσχέδια που πέρασαν ενισχύουν τις σχέσεις με Ελλάδα και Κύπρο και αποδυναμώνουν τους δεσμούς με την Τουρκία, εν τούτοις πολλά ζητήματα παραμένουν ρευστά ακόμα, ενώ η χώρα οδηγείται σε εκλογές και ο Τραμπ πιέζεται πολιτικά και επιχειρεί να αντλήσει στήριξη. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο με την Τουρκία να πιέζει αφόρητα και πολλά ερωτηματικά για τις σχέσεις του Τραμπ με τον Ερντογάν και τα συμφέροντα του Αμερικανού προέδρου στην Τουρκία, που είχε καταγγείλει ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον, θολά, πολλά μπορούν αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση, από ελληνικής πλευράς αναμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ΗΠΑ στη συνάντηση που θα έχει στις αρχές του έτους ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από πλευράς των ΗΠΑ εγκρίθηκαν ταυτόχρονα μια σειρά νομοθετημάτων

  1. Τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας στο πλαίσιο του νόμου CAATSA για την αγορά των S-400
  2. Την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο
  3. Το East Med Act, στο πλαίσιο του οποίου αναβαθμίζεται η αμυντική συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου με τις ΗΠΑ, εξαιτίας του αγωγού East Med ο οποίος άπτεται αμερικανικών και ισραηλινών συμφερόντων
  4. Οι κυρώσεις στις εταιρίες που συμμετέχουν στην κατασκευή του Nord Stream 2 και στον Turk Stream

Αυτών, όμως, είχε προηγηθεί η οριστικοποίηση της κατ΄αρχήν εμπορικής συμφωνίας και επί του κειμένου, μεταξύ Ουάσιγκτον-Πεκίνου, που οδηγεί στην αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου.

Επίσης, η ΕΕ συνέβαλλε καθοριστικά στην επίτευξη συμφωνίας 5ετούς διάρκειας μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για την προμήθεια ρωσικού αερίου στην Ευρώπη.

Είναι λοιπόν προφανές ότι ο East Med και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο εξαρτώνται άμεσα από το ευρύτερο ενεργειακό τοπίο στην ΕΕ, επί του οποίου οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκτήσουν μερίδιο, ενώ η Ρωσία ενισχύει διαρκώς τη θέση της. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ, εντάσσει τους αγωγούς στην ευρύτερη εμπορική διαπραγμάτευση με την ΕΕ, περιπλέοκοντας το σκηνικό και το διακύβευμα.

ΗΠΑ VS Ρωσία και η ΕΕ παρατηρητής

Η Ρωσία, από την πλευρά της θέλει αφενός να περιορίσει την επιρροή των ΗΠΑ στα Βαλκάνια, να ελέγξει ή να αποδυναμώσει τον ανατολικό ενεργειακό διάδρομο της ΕΕ και να παγιοποιήσει το “αβλαβές” ρήγμα στο NATO, καθιερώνοντας εαυτόν ως εν δυνάμει προμηθευτή αμυντικού υλικού χωρών-μελών της Συμμαχίας, μέσω της αποδοχής της πώλησης των S-400 στην Τουρκία, ως τετελεσμένο και της αποδοχής της κρισιμότητας του ρόλου της Άγκυρας για την περιεφεριακή ασφάλεια της ΕΕ. Έτσι, ο Βλάντιμιρ Πούτιν, δεν αντιτίθεται, ούτε θίγεται από τις επιθέσεις που δέχεται από τον Ταγιπ Ερντογάν για το προσφυγικό και τον ρόλο της Ρωσίας στη Λιβύη, καθώς αμφότερες αντιπαλότητες εξυπηρετούν τον βασικό στόχο του εκφοβισμού της ΕΕ ώστε να πειθαναγκαστεί να υποστηρίξει τα ρωσικά συμφέροντα έναντι αυτά των ΗΠΑ, “χαρίζοντας”  το νατοϊκό άλλοθι της… Τουρκίας.

Ρόλο Game Changer διεκδικεί, όμως,  το αμερικανικό Κογκρέσο, το οποίο πιέζει παράλληλα ΕΕ και Τουρκία, επιχειρώντας με επίκεντρο Ελλάδα και Κύπρο να επιβάλλει τη γεωοικονομική στρατηγική του Χένρι Κίσσιντζερ, την οποία προώθησε σε συνεργασία με το Ισραήλ ο γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ. Έτσι, ένα μεγάλο σκέλος της αντιπαράθεσης για την ανατολική Μεσόγειο εξελίσσεται στους διαδρόμους του Καπιτολίου, μεταξύ λομπιστών που δουλεύουν για λογαριασμό της Ελλάδας, της Κύπρου και κυρίως του Ισρσαήλ και άλλων που βρίσκονται στο payroll του Ταγίπ Ερντογάν. Ομάδες πίεσης διαθέτει και η ΕΕ, η οποία όμως προτιμά το παιχνίδι της αναμονής και των καθυστερήσεων, θέλοντας να είτε να βρει τον Τραμπ σε πιο αδύναμη θέση, είτε να διαπραγματευτεί σε διαφορετική βάση με διάδοχό του.

 

 

 

Σχετικά

Tags: EastmedΑνατολική Μεσόγειοςγεωοικονομίαγεωπολιτικήγεωπολιτικό ρίσκοΕλλάδα-Αίγυπτος-ΚύπροςΕλλάδα-ΗΠΑΕλλάδα-Κύπρος-Ισραήλεμφύλιος στη Λιβύηενεργειακή διπλωματίαΗ Ρωσία στα Βαλκάνιακρίση ΗΠΑ-Τουρκίαςκυρώσεις στην ΤουρκίαΛιβύησχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ
Share75Tweet47Share13Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Crisis Zone

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Ντιμίτρι Πεσκόφ και Βλάντιμιρ Πούτιν

Nord Stream 2: Οι κυρώσεις, οι αντιδράσεις και οι... εξαρτήσεις

Συρία και Λιβύη στο τραπέζι Τουρκίας-Ρωσίας

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    51 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    49 shares
    Share 20 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr