• Τελευταία
  • Trending
  • All

Impact Assessment: Η “βόμβα” Σημίτη και η απάντηση

12 Ιουνίου 2019 - Ενημερώθηκε: 13 Ιουνίου 2019

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025

Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έρων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

22 Μαΐου 2025
Stockmarket Correction

Ελεγχόμενη διόρθωση στο Χ.Α. – Κοντά στις 1.830 μονάδες ο Γ.Δ. 

22 Μαΐου 2025
L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία... υπεραξία

L Factor: Η Lamda δίνει πίσω στην κοινωνία… υπεραξία

22 Μαΐου 2025

Ημερίδα εμψύχωσης οινοποιών Πιερίας στις 26 Μαΐου

22 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Η Πειραιώς πούλησε τη θυγατρική διαχείρισης off-site ATM στην Printec

22 Μαΐου 2025

Wings of Command: Τα αεροσκάφη που μετέφεραν τους προέδρους των ΗΠΑ

22 Μαΐου 2025

Ο Όμιλος Φάις φέρνει τη Chloé στην καρδιά της Αθήνας

22 Μαΐου 2025

ΗΠΑ: Φρουροί πυροβόλησαν άτομο έξω από τα κεντρικά γραφεία της CIA

22 Μαΐου 2025

Γάζα: Πείνα, αποβολές και πάνω από 30 ευρώ για ένα κιλό αλεύρι

22 Μαΐου 2025

ΕΛΕΤΑΕΝ: Κρίσιμη η τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση για την ανάπτυξη ΥΑΠ

22 Μαΐου 2025

Με διπλάσιο μέρισμα για τη χρήση του 2024 η ΕΥΑΘ

22 Μαΐου 2025

Η METLEN επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ στο Ην. Βασίλειο

22 Μαΐου 2025

Ινδία: Απάτη υπαλλήλων φέρνει ζημία-ρεκόρ στην IndusInd

22 Μαΐου 2025

Ο Χίτλερ όριο. Των συντηρητικών… Λέει ο Βέμπερ

22 Μαΐου 2025
Alpha Bank

Η Alpha «παντρεύεται» τη Visa

22 Μαΐου 2025

Υποτροφίες για θέσεις co-working στο WHEN Hub

22 Μαΐου 2025

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι έχουν μεγάλη επιρροή στη… Γαλλία – τι λέει απόρρητη έκθεση

22 Μαΐου 2025
χρηματιστήριο, χρηματιστής

Ευρωζώνη: Συρρίκνωση του ιδιωτικού τομέα – επιστροφή σε ύφεση

22 Μαΐου 2025
Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
Ο πρόεδρος της Ideal Holdings Λάμπρος Παπακωνσταντίνου

IDEAL Holding: +45% τα καθαρά κέρδη στο Q1

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Αμυνα & Διπλωματία

Impact Assessment: Η “βόμβα” Σημίτη και η απάντηση

NewsRoomΝίκος ΑρβανίτηςΓιώργος Ξ. ΠρωτόπαπαςΑπόNewsRoom,Νίκος Αρβανίτηςκαι1 άλλοι
12 Ιουνίου 2019 - Ενημερώθηκε: 13 Ιουνίου 2019
Στις Analytics, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Ελληνοτουρκικά
Χρόνος ανάγνωσης3 mins read
58 1
0
161
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Το άρθρο – παρέμβαση για τα ελληνοτουρκικά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και η επιστολή -απάντηση του ακόλουθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Μπιλ Μιούραντ, προκάλεσαν την άμεση αντίδραση των Social Media που προσπαθούν να τα ερμηνεύσουν και να προβλέψουν την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Γράφουν Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Σχετικάθέματα

Viber goes… supper με dating και ad management – Η στρατηγική της Rakuten

21 Μαΐου 2025

The Economist: Όλα όσα ειπώθηκαν στο 6ο Συνέδριο Ν. Υόρκη-Ανατολική Μεσόγειος

17 Μαΐου 2025

Νέο σχέδιο ΕΕ για τα παιδιά online: καλές προθέσεις – θολό τοπίο

14 Μαΐου 2025

Το query “Ελληνοτουρκικά” με υποερωτήματα Κώστας Σημίτης, Τζέφρι Πάιατ, κατέγραψε σύμφωνα με το λογισμικό PaloPro για Web & Social Listening και Analytics και με άλλα εργαλεία του Crisis Labs, 2.897 συνολικές αναφορές για τη χρονική περίοδο 10 – 12 Ιουνίου 2019. Ταυτόχρονα, τα συναισθήματα των αναφορών εμφανίζουν προβάδισμα ουδέτερων συναισθημάτων, ακολουθούν με μικρή διαφορά τα αρνητικά και τέλος ελάχιστος αριθμός θετικών συναισθημάτων. Το Twitter είναι και το κανάλι με το μεγαλύτερο όγκο αναφορών και καθορίζει και τις τάσεις του διαδικτύου για το υπό εξέταση query.

Auditor’s note Η ανάλυση βασίζεται στην πρώτη αντίδραση των χρηστών, καθώς ο κύκλος ζωής του θέματος, μετά την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας περιορίσθηκε, ένδειξη της βούλησης για περιορισμό της επίδρασης του. Ωστόσο, προβληματισμό δημιουργεί η εδραιωμένη αντίληψη της “καθυστερημένης” απόκτησης της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία δημιουργεί σενάρια είτε υποτίμησης του αντίκτυπου, είτε έντονων διεργασιών, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις.
Η απάντηση, πάντως, έλαβε συνολικά μικρότερη δημοσιότητα από το αρχικό θέμα, δεν προβλήθηκε αντιστοίχως ούτε από την Καθημερινή, δεδομένου μάλιστα ότι το κείμενο δημοσιεύθηκε στην δημοφιλή Κυριακάτικη έκδοση και η απάντηση την Τετάρτη.
Η προβολή στο internet ήταν περιορισμένη, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική πρεσβεία κατατάσσει δύο ελληνικά sites στη σφαίρα της ρωσικής επιρροής.

Επικοινωνιακά, πάντως, η μεγάλη καθυστέρηση στην απάντηση, από μέρους της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, συνετέλεσε στην παγίωση θέσεων και προβληματισμών, που υπονομεύουν την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Η δημοσίευση της απάντησης, ήρθε κατ’ ουσία μετά τη λήξη του ‘κύκλου ζωής” του αρχικού θέματος, που συνεπάγεται απομάκρυνση των αναγνωστών από το γεγονός.

Θεματολογία

 

Η θεματολογία για την υπό εξέταση χρονική περίοδο επικεντρώθηκε σύμφωνα με τα Main Topics του Palo Pro και τα google και twitter trends στις ακόλουθες αναφορές. Αναλυτικότερα:

  • To άρθρο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά στην εφημερίδα Καθημερινή.
  • To άρθρο -απάντηση στην επιχειρηματολογία του Κώστα Σημίτη του ακόλουθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Μπιλ Μιούραντ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή
  • Η επισήμανση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στην δεξαμενή σκέψης «Atlantic Council» στην Ουάσινγκτον ότι η ενισχυμένη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ αντανακλά την «χειροπιαστή» δέσμευση της Ουάσινγκτον για την στήριξη της συμμαχικής σχέσης με την Ελλάδα.
Forensic Evaluation Η ενδελεχής εξέταση δημοσιεύσεων, αναδημοσιεύσεων, ταχύτητας και εξάπλωσης του θέματος, σε συνδυασμό καταδεικνύει την έντονη δραστηριοποίηση bots κατά την αναπαραγωγή του άρθρου του Κώστα Σημίτη, με έμφαση στην τρομολαγνία, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν εθνικιστικά αντανακλαστικά. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν καταγράφεται στη δεύτερη φάση, ήτοι, στην ανακοίνωση-διάψευση που εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ, ένδειξη ότι οι μηχανισμοί που κινητοποιήθηκαν αρχικά δεν είχαν ενδιαφέρον στην αντίθεση άποψη. Βέβαια, η τάση αυτή δεν καταγράφεται μόνο στα social media, αλλά και στα media, όπου το ενδιαφέρον για την απάντηση και το άρθρο ατόνησε και το θέμα περιορίστηκε. Το σκηνικό αυτό εγείρει εύλογα ερωτηματικά όχι μόνο για την ύπαρξη bots, trolls και δομημένων μηχανισμών προπαγάνδας στα social media, αλλά και για αντίστοιχους μηχανισμούς επηρεασμού δημοσιογράφων και media  εν συνόλω.

Συμπεράσματα

 

Η ανάλυση περιεχομένου των ποσοτικών δεδομένων του PaloPro καθώς και google και twitter trends, δείχνουν ότι η πλειοψηφία των χρηστών των Social Media τοποθετούνται στο συνολό τους αρνητικά στις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη αλλά και επιφυλακτικά στο ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνοτουρκική αντιπαράθεση.

Αναλυτικότερα:

 

  • Σημαντικός αριθμός χρηστών των Social Media συνδέει τον Κώστα Σημίτη με το “θερμό” επεισόδιο των Ιμίων του 1996, το οποίο συνεχίζει να αγγίζει τα ευαίσθητα εθνικά αντανακλαστικά, με αποτέλεσμα να γίνεται δέκτης αρνητικών συναισθημάτων.
  • Σημαντικός αριθμός χρηστών των Social Media αναπαράγει σε μεγάλο βαθμό απόψεις σχολιαστών για το άρθρο του Κώστα Σημίτη, οι οποίοι επιχειρηματολογούν εναντίον του και θεωρούν το άρθρο του ως οιωνό δυσάρεστων εξελίξεων για τα ελληνικά συμφέροντα σε μια ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση.
  • Κάποιοι χρήστες των Social Media θεωρούν καθυστερημένη την απάντηση του ακολούθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας Μπιλ Μιούραντ στο άρθρο του Κώστα Σημίτη, για τις επισημάνσεις Πάιατ και το εντάσσουν στο πλαίσιο άσκησης δημόσιας λεκτικής επικοινωνίας.
  • Ικανός αριθμός χρηστών των Social Media θεωρεί ότι το άρθρο του ακόλουθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, διαχωρίζει τους Έλληνες, ανάλογα με την αξιολόγηση τους για τη διπλωματική προσέγγιση μεγάλων δυνάμεων αναφορικά με ελληνικά εθνικά θέματα.
  • Ικανός αριθμός χρηστών των Social Media εκτιμά ότι η επιστολή Μιούραντ, οι επισημάνσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ καθώς και οι προειδοποιήσεις της Ουάσινγκτον προς για τον Ταγίπ Ερντογάν ( S-400, ανατολική Ανατολική Μεσόγειο), δεν δείχνουν σαφή αμερικάνικη προτίμηση προς την Ελλάδα, αλλά φαίνεται να εντάσσονται σε ένα ευρύτερο “παιχνίδι” αμερικάνικων γεωπολιτικών και αμυντικών βιομηχανικών συμφερόντων
  • Ικανός αριθμός χρηστών Social Media εκτιμά η Ελλάδα δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-35 και οτι αναφορές που την εμφανίζουν ως πιθανό αγοραστή, εντάσσονται στο πλαίσιο δημιουργίας εντυπώσεων.
  • Κάποιος αριθμός χρηστών Social Media θεωρεί ότι το άρθρο του ακολούθου Τύπου της αμερικάνικης πρεσβείας Μπιλ Μιούραντ εντάσσεται στο πλαίσιο επηρεασμού της ελληνικής κοινής γνώμης.
  • Η ανάλυση περιεχομένου δείχνει, ότι μεγάλος αριθμός επικριτικών και ενίοτε σκωπτικών αναφορών για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προέρχεται από το Twitter, στο συνολό του από χρήστες με fake profiles καθώς και την ύπαρξη bots που αναπαράγουν συγκεκριμένα tweets.
  • Σημαντικός αριθμός χρηστών Social Media εμφανίζεται δυσαρεστημένος με την εξωτερική πολιτική των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Τουρκίας. Δεν πιστεύει ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη θα παρουσιάσει κάποια διαφορετική διπλωματική προσέγγιση προς την Τουρκία
  • Σημαντικός αριθμός χρηστών του διαδικτύου και των Social Media, αξιολογώντας τις παρεμβάσεις Σημίτη και του ακόλουθου Τύπου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Μπιλ Μιούραντ, θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο έναρξης διπλωματικών διεργασιών με στόχο ένα συνολικό πακέτο λύσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, με αρνητικό πρόσημο για τα ελληνικά συμφέροντα
  • Ικανός αριθμός αριθμός χρηστών Social Media θεωρεί ότι οι επισημάνσεις του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, έγιναν στο πλαίσιο της αμερικανικής στρατηγικής για άσκηση πίεσης του Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας των τεταμένων αμερικανό- τουρκικών σχέσεων για τους ρωσικούς S-400
  • Ικανός αριθμός χρηστών Social Media ανησυχούν (έχει επισημανθεί και σε προηγούμενα analytics) θεωρεί πιθανό ενδεχόμενο “θερμό” επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο, στο πλαίσιο της πολιτικής του Ταγίπ Ερντογάν για δημιουργία κρίσης στο Αιγαίο, με στόχο να λειτουργήσει ως βαλβίδα εκτόνωσης των εσωτερικών προβλημάτων του.
  • Κάποιοι χρήστες Social Media θεωρούν ότι η ακύρωση 39 προεκλογικών ομιλιών του Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης ενδεχομένως να συνδέεται με αποφάσεις του για Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

 

___________________

*Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Intelligence and Strategy Analyst του Crisis Monitor και Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά, βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του σε σερβική, αγγλική και ελληνική γλώσσα.

*Ο Γιώργος Πρωτόπαπας είναι Strategic and Media Analyst του Crisis Monitor και Sr. Data Analyst της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος. Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία και συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστημίου Kent. Με τη ιδιότητα του διεθνολόγου έχει μιλήσει και σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies, Digital Marketing & Advertising.

Οι δυο είναι συγγραφείς του βιβλίου «In social MEDIA RES» που με βάση το λογισμικό Palo Pro αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο των Social Media και των ψηφιακών μέσων για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

*Auditor’s note: Η αξιολογική θέση που διατυπώνεται επί των ποιοτικών και ποσοτικών δεδομένων και της αναλυτικής προσέγγισης γίνεται από τρίτο αξιολογητή που προέρχεται από το Crisis Labs, ο οποίος περιλαμβάνει στην ανάλυση και άλλα στοιχεία που προκύπτουν, ακόμα και εκτός πεδίου της συγκεκριμένης έρευνας.

*Forensic Evaluation: Η αξιολόγηση των ευρημάτων και των παραγωγών τους από εξωτερικό ειδικό cyber security, που βοηθά στην κατανόηση του παραγόμενου προϊόντος και την προέλευσή του και υποστηρίζει τα ποιοτικά δεδομένα της ανάλυσης, αφαιρώντας τον υπερβάλλοντα θόρυβο και εντοπίζοντας πηγές ενδεχομένως κακόβουλης δραστηριότητας. Η ανάλυση αυτή ενεργοποιείται όταν πρόκειται για active trends και πρόσωπα και οι εξάρσεις δεν δικαιολογούνται από την εν γένει ανταπόκριση της διαδικτυακής κοινής γνώμης.

Appendix

  • Χρήστες Social Media: Tweets και Facebook posts
  • Χρηστες διαδικτύου : Bloggers, Forums, αρθρογράφοι, News
  • Διαδικτυακή κοινή γνώμη: το σύνολο News, Blogs, Forums, Facebook, Twitter
  • Σημαντικός αριθμός: Καταλυτικό ποσοστό χρηστών (>80%)
  • Ικανός αριθμός: Αριθμός που επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων (=50%)
  • Κάποιοι χρήστες: Περιορισμένη ομάδα χρηστών (<20%

 

 

 

Σχετικά

Tags: mediaSocial MediaΑιγαίοΑνατολική ΜεσόγειοςΑΟΖΓεωτρήσεις στην Κύπροπροπαγάνδα
Share64Tweet40Share11Send
NewsRoom

NewsRoom

Νίκος Αρβανίτης

Νίκος Αρβανίτης

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των διεθνών σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά, βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Ο Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας είναι Strategic - Media Analyst στο Crisis Monitor.  Είναι διεθνολόγος και αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία. Επιπλέον συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Παράλληλα, είναι Sr. Data Analyst της Palo Services εξειδικευμένος στην ανάλυση τoυ Social Media Monitoring.  Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστήμιου Kent. Με τη ιδιότητα του διεθνολόγου έχει μιλήσει και σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό. Επιπροσθέτως, έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies και Digital Marketing & Advertising.

ΣχετικάΆρθρα

Cyber Security

Viber goes… supper με dating και ad management – Η στρατηγική της Rakuten

21 Μαΐου 2025
The Wire

The Economist: Όλα όσα ειπώθηκαν στο 6ο Συνέδριο Ν. Υόρκη-Ανατολική Μεσόγειος

17 Μαΐου 2025
The Wire

Νέο σχέδιο ΕΕ για τα παιδιά online: καλές προθέσεις – θολό τοπίο

14 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Ερντογάν για S-400: Closed deal, τα υπόλοιπα με Τραμπ

Ο Τραμπ απειλεί ξανά την Ευρώπη για τον Nord Stream 2

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    127 shares
    Share 51 Tweet 32
  • Ισχυρός σεισμός 6,1R κοντά στην Κρήτη

    86 shares
    Share 34 Tweet 22
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Επικίνδυνα fake news από τη Google για τον σεισμό στην Κρήτη! – Τον δείχνει στη Λιβαδειά

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    219 shares
    Share 88 Tweet 55

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr