• Τελευταία
  • Trending
  • All

Πως οι Γερμανοί τραπεζίτες καίνε τις ελληνικές χρυσές-visa

16 Οκτωβρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 9 Μαΐου 2019

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025

G7: Στοχεύει τις παγκόσμιες ανισορροπίες – Αιχμές κατά Ρωσίας και Κίνας

23 Μαΐου 2025

Ισχυρό Ξεκίνημα για την Premia Properties στο 2025

23 Μαΐου 2025
πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

23 Μαΐου 2025

Επανεκκίνηση για τη γερμανική οικονομία στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Eurobank: Στα top picks της Deutsche Bank για την Ευρώπη – Σύσταση buy

23 Μαΐου 2025

Θεσμική αντεπίθεση της Ευρώπης στις δασμολογικές πιέσεις των ΗΠΑ

23 Μαΐου 2025
Ο Σι Ζινπίνγκ

Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

23 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ εκβιάζει το Χάρβαρντ και… πυροβολάει τα πόδια του…

23 Μαΐου 2025

Οι τράπεζες αλλάζουν πρότυπο για τις μεταφορές – Το λάθος που διορθώνουν

23 Μαΐου 2025

Κ. Παπαζάχος: Ο χθεσινός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν «μοναχικός»

23 Μαΐου 2025
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

23 Μαΐου 2025

Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

22 Μαΐου 2025

Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

22 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Παρασκευή, 23 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Πολιτική & Οικονομία

Πως οι Γερμανοί τραπεζίτες καίνε τις ελληνικές χρυσές-visa

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
16 Οκτωβρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 9 Μαΐου 2019
Στις Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
84 1
0
230
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Καθώς η κρίση χτύπησε τον ευρωπαϊκό νότο, η Ρωσία οδηγήθηκε σε απομόνωση, η ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας θόλωσε και οι αρχές επιδόθηκαν στο κυνήγι του μαύρου ρώσικου χρήματος σε Γερμανία, Ελβετία και Κύπρο, τα προγράμματα χορήγησης της “χρυσής visa” σε Ελλάδα, Αυστρία, Βέλγιο και Μάλτα και Ιταλία αποτέλεσαν πόλο έλξης για Ρώσους ολιγάρχες και Κινέζους και Τούρκους επιχειρηματίες.

Αν και τα προγράμματα αυτά έχουν επικριθεί σφόδρα, ιδιαίτερα λόγω των διπλών standard πυ εισάγουν τη στιγμή που πρόσφυγες και μετανάστες πνίγονται προσπαθώντας να φτάσουν στα ευρωπαϊκά σύνορα, σύμφωνα με τους Financial Times οι 28 χώρες της ΕΕ έχουν αντλήσει Άμεσες Ξένες Επενδύσεις συνολικού ύψους 28 δισ. ευρώ, την τελευταία 10ετία, μέσω της χρυσής visa, προσφέροντας από πλήρη υπηκοότητα μέχρι απλή άδεια παραμονής και κατοικίας. Μόνο η Κύπρος έχει συγκεντρώσει περί τα 4,8 δισ. από το 2013, ενώ η Μάλτα €718m από το 2014. Πορτογαλία και Μεγάλη Βρετανία αποκομίζουν περί το 1 δισ. ετησίως τα τελευταία χρόνια, ενώ Ισπανία, Ουγγαρία, Λετονία και Λιθουανία έχουν εκδώσει πάνω από 10,000 άδειες παραμονής και υπηκοότητες τα τελευταία χρόνια.

Την κατάσταση επιδεινώνει η αποεπένδυση αμερικανικών επιχειρήσεων, κυρίως λόγω του επιτοκιακού gap Fed-ΕΚΤ, αλλά και εξαιτίας του εμπορικού και οικονομικού πολέμου που έχει κηρύξει ο Ντόναλντ Τραμπ στην ΕΕ.

Σχετικάθέματα

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025

Κατ’ αρχήν έγκριση για το ReArmEU – Θα αντλήσει 150 δισ. από τις αγορές

20 Μαΐου 2025

Ο κλοιός όμως στην Ευρώπη έχει σφίξει και οι χώρες που μέχρι τώρα ήλεγχαν τη βιομηχανία ξεπλύματος χρήματος δεν μπορούν να το κάνουν με την ίδια ευκολία, χάνοντας τζίρο και… καταθέσεις. Η Deutsche Bank στη Γερμανία και η Danske Bank στη Δανία, για παράδειγμα, τελούν υπό αυστηρή εσωτερική και διεθνή παρακολούθηση, μετά τις αλλεπάλληλες υποθέσεις των τελευταίων ετών και τα βαριά πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν. Οι κυπριακές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο των ΗΠΑ, αφού υπέστησαν κούρεμα καταθέσεων από την ΕΕ, ενώ τα σκάνδαλα τύπου Laundromat κλείνουν πόρτες στην κεντρική Ευρώπη. Η Αυστρία, που πουλάει visa, στην κεντρική Ευρώπη, ζητάει πολλά (περί τα 10 εκατ.), ενώ δεν έχει… θάλασσα.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλάδα αναδύεται ως πόλος προσέλκυσης κεφαλαίων, ιδιαίτερα μετά τη σταθεροποίηση της χώρας και τη διασφάλιση της παραμονής της στο ευρώ, καθώς οι τιμές των ακινήτων είναι χαμηλά, λόγω της κρίσης, το χρηματιστήριο επίσης και τώρα, μετά την άρση των capital controls η ροή του χρήματος είναι ευκολότερη.

Η συγκυρία αυτή, θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες θα μπορούσαν με όπλο τις ανταγωνιστικές απαιτήσεις για χορήγηση visa και όλα τα προαναφερθέντα να διεκδικήσουν μερίδιο της αγοράς κίνησης κεφαλαίων, διαμορφώνοντας ικανή βάση, νέο πλαίσιο και κανόνες για την προσέλκυση ρευστότητας, δημιουργώντας παράλληλα δυναμική ενίσχυσης της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα, ανάκαμψης των τιμών στα ακίνητα, που επίσης ισχυροποιούν τους ισολογισμούς των τραπεζών και προσέλκυσης ιδιωτικών Άμεσων Ξένων Επενδύσεων και σε άλλους τομείς.

Ωστόσο, το σχέδιο αυτό δείχνει να καίγεται με μπαράζ δημοσιευμάτων από διεθνή, κυρίως γερμανικά media, τα οποία αναπαράγονται από ελληνικά, χωρίς να διερευνηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες προωθούνται οι ειδήσεις αυτές.

Η Handelsblatt σε δημοσίευμά της αναφέρεται στις προειδοποιήσεις για τα προγράμματα χρυσής visa που έχουν εκδώσει διεθνείς οργανισμοί, όπως η Transparency International, διατυπώνοντας ανησυχία για την ποιότητα των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να λάβουν υπηκοότητα χώρας-μέλους της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία πρόκειται για “διεφθαρμένα στοιχεία”, τα οποία αποτελούν de facto αρνητική δύναμη για την Ευρώπη.

Η γερμανική εφημερίδα, μάλιστα, κάνει ένα βήμα ακόμα, χαρακτηρίζοντας τις “χρυσές visa” ως εξ ορισμού εργαλείο διαφθοράς!, θέλοντας κατ αυτό τον τρόπο να στρέψει την προσοχή της Κομισιόν και του διευθυντηρίου στην πολιτική αυτών των προγραμμάτων και να ανοίξει τη συζήτηση για τον τερματισμό ή τον αποτελεσματικό κεντρικό έλεγχό τους.

Η προοπτική κεντρικού ελέγχου των προγραμμάτων visa των χωρών-μελών είναι βέβαια εκτός συζήτησης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενιαία ευρωπαϊκή υπηκοότητα και ευρωπαϊκό Σύνταγμα, ωστόσο η συζήτηση και μόνο είναι αρκετή, πολλές φορές, για να ανακόψει τη ζήτηση και να οδηγήσει σε αναθεώρηση προγραμμάτων εσωτερικά σε χώρες, υπό την πίεση της δημοσιότητας ή ad hoc ελέγχων διαφάνειας.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το δημοσίευμα της Handelsblatt εστιάζει ιδιαίτερα στην Ελλάδα, χαρακτηρίζοντας την “φθηνή”, ενώ όπως αναφέρει η Αυστρία είναι ακριβή, ενώ αναφέρεται επιγραμματικά στην Κύπρο, τη Μάλτα και τη Βουλγαρία που διαθέτουν επίσης αντίστοιχα προγράμματα.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα μια χρυσή visa στην Αυστρία κοστίζει 10 εκατ. ευρώ και στην Ελλάδα 250,000 (το οποίο δεν είναι απόλυτα αληθές), ενώ δεν αναφέρεται στο κόστος στις υπόλοιπες χώρες. Το δημοσίευμα αγνοεί όμως την Ουγγαρία, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Πορτογαλία όπου η απόκτηση χρυσής visa είναι εξίσου φθηνή με την Ελλάδα και ο χρόνος έκδοσης πολύ μικρότερος, σύμφωνα με τον συγκριτικό πίνακα της Transparency International.

Η Handelsblatt προωθεί μάλιστα ένα συγκεκριμένο πλαίσιο ελέγχου το οποίο απαιτεί από τις χώρες να ενημερώνουν εσωτερικά και σε πραγματικό χρόνο τα στοιχεία των αιτούντων visa, την προέλευση των κεφαλαίων τους και παράλληλα να επιβάλλονται κυρώσεις σε όσες χώρες στιγματίζονται από τις ΜΚΟ και διεθνείς οργανισμούς για αδιαφανείς πραγματικές.

Ένα πιο αντικειμενικό δημοσίευμα των Financial Times έρχεται να θέσει το ζήτημα σε πιο ρεαλιστικές διαστάσεις, αν και πάλι αποτυγχάνει να προσδιορίσει το πλαίσιο και τη χρονική συγκυρία. Οι FT επικεντρώνουν στην διακοινωμένη πρόθεση της Κομισιόν να συσφίξει τους όρους και τις διαδικασίες χορήγησης υπηκοότητας σε οκτώ χώρες, εστιάζοντας όμως στην Κύπρο και την Μάλτα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει μάλιστα ότι την τελευταία 10ετία έχουν δοθεί συνολικά 6,000 ευρωπαϊκά διαβατήρια και 100,000 άδειες παραμονής στο πλαίσιο προγραμμάτων χρυσής visa και ότι οι αρχές εστιάζουν πλέον στη διάσταση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος μέσα από αυτά.

Σχετικά

Tags: Ευρωπαϊκή Ένωση
Share92Tweet58Share16Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

Crisis Zone

Γάζα: Πυρά Ισραηλινών κατά διπλωματών από ΕΕ, Κίνα, Ρωσία και ΗΒ

21 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Κομισιόν και Λονδίνο εκβιάζουν το Ισραήλ με… δασμούς για τη Γάζα

20 Μαΐου 2025
The Wire

Κατ’ αρχήν έγκριση για το ReArmEU – Θα αντλήσει 150 δισ. από τις αγορές

20 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

Η πόρτα των αγορών για IPO's κλείνει

Το Συμβούλιο της Ευρώπης βάζει στο μικροσκόπιο το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακούγιου

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    158 shares
    Share 63 Tweet 40
  • Οι αγορές ομολόγων δίνουν πόνο… Ο Τραμπ είναι αργά να νιώσει

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    226 shares
    Share 90 Tweet 57

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr