• Τελευταία
  • Trending
  • All
καίγονται λεφτά

Έκθεση κόλαφος της EBA: Οι Έλληνες τραπεζίτες καίνε χρήμα

11 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική On the Radar Τράπεζες

Έκθεση κόλαφος της EBA: Οι Έλληνες τραπεζίτες καίνε χρήμα

Πως οι τράπεζες στεγνώνουν την οικονομία, καίνε χρήμα και δεν προσφέρουν αποδόσεις ούτε στους μετόχους

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
11 Οκτωβρίου 2018
Στις On the Radar, Τράπεζες
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
104 1
0
καίγονται λεφτά
285
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Προβλήματα σε όλο το εύρος της λειτουργίας και της αξιοπιστίας των ελληνικών τραπεζών αναδεικνύει η περιοδική δημοσίευση του “Πίνακα Κινδύνων” της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής αρχής, που συνοψίζει τους κυριότερους κινδύνους και τα τρωτά σημεία του τραπεζικού τομέα της ΕΕ χρησιμοποιώντας ποσοτικούς δείκτες.

Με δεδομένο ότι με βάση προηγούμενη έκθεση της EBA οι ελληνικές τράπεζες δεν ανταποκρίνονται στους ποιοτικούς δείκτες, γεγονός που αποδίδεται στην παρατεταμένη κρίση, αλλά ούτε και στους δείκτες ρευστότητας (LCR/HQLA), τα -όχι και τόσο- νέα στοιχεία της EBA φωτογραφίζουν μια ακόμη πτυχή του προβλήματος, δημιουργώντας πλέον την αίσθηση ότι η αδυναμία είναι βαθιά και οι λύσεις που απαιτούνται πολύ πιο ριζοσπαστικές από αυτές που εφαρμόζονται.

Σχετικάθέματα

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025

Eurobank: Στα top picks της Deutsche Bank για την Ευρώπη – Σύσταση buy

23 Μαΐου 2025

Σύμφωνα με τη συμπερασματική έκθεση της EBA, παρατηρείται βελτίωση στη διαχείριση των κόκκινων δανείων, πανευρωπαϊκά, οι τράπεζες όμως δεν έχουν καταφέρει να πιάσουν τους στόχους λειτουργικής κερδοφορίας ώστε να παράγουν εσωτερικό κεφάλαιο ικανό να αναπληρώσει αυτό που “καίγεται”. Μεσοπρόθεσμα αυτό σημαίνει ότι αδυνατίζουν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και αποδυναμώνεται η ρευστότητα, ενώ σε περιβάλλον αυξημένου κινδύνου τα περιθώρια ελιγμών περιορίζονται ασφυκτικά.

Το δεύτερο τρίμηνο (2ο τρίμηνο) του 2018, ο επικαιροποιημένος Πίνακας Ελέγχου εντόπισε συνεχιζόμενες βελτιώσεις στην επισκευή του τραπεζικού τομέα της ΕΕ, αλλά και υπολειπόμενους κινδύνους στην κερδοφορία των τραπεζών.

Για τις ελληνικές τράπεζες, η κατάσταση είναι κατά πολύ χειρότερη, καθώς υπολείπονται του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε όλους σχεδόν τους δείκτες, εμφανίζουν -με διαφορά- τον υψηλότερο κίνδυνο, ενώ πλέον ακόμα και οι δείκτες κάλυψης επισφαλών δανείων είναι χαμηλότεροι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, καθώς αποδεσμεύεται ρευστότητα για την ενίσχυση της λειτουργικότητας.

Οι κεφαλαιακοί δείκτες των ευρωπαϊκών τραπεζών παραμένουν υψηλοί, σύμφωνα με τα στοιχεία τπυ πρώτου τριμήνου του 2018. Ο δείκτης CET1 παρέμεινε στο 14,5%, με ελαφρά αύξηση της αξίας του κεφαλαίου CET1, συνοδευόμενη από αύξηση των συνολικών ανοιγμάτων κινδύνου. Οι δείκτες CET1 παρέμειναν πάνω από 12% για όλες τις χώρες του δείγματος. Σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, ο πλήρης (fully loaded) δείκτης CET1 παρέμεινε σταθερός στο 14,3%.

Για τις ελληνικές τράπεζες όμως η ιστορία είναι αρκετά διαφορετική, καθώς σε επίπεδο φερεγγυότητας (solvency), στον δείκτη Tier1 ανά χώρα, η Ελλάδα υπολείπεται οριακά του μέσου όρου ΕΕ/EBA, που βρίσκεται στο 16%, όπως προκύπτει στα γραφήματα που ακολουθούν:

Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι στον πάτο, αλλά σε καλύτερη κατάσταση από τις κυπριακές, τις πορτογαλικές, τις γαλλικές, τις ισπανικές και της ουγγαρέζικες, στον συγκεκριμένο δείκτη.

Σε αρκετά καλύτερη θέση και πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο βρίσκονται στον δείκτη CET1, όπου προηγούνται ακόμα και των γερμανικών, ενώ ακολουθούν οι γαλλικές, ιταλικές, ισπανικές, κυπριακές και πολλές ακόμη.

Η κατάσταση όμως αλλάζει άρδην όταν ο CET1 υπολογίζεται σε συνολική βάση (ήτοι αφαιρουμένου του ρίσκου επί όλων των κεφαλαίων που περιλαμβάνονται). Εκεί οι ελληνικές τράπεζες χάνουν πολλές θέσεις, υποχωρώντας σχεδόν στον πάτο, κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, μπροστά όμως από τις ιταλικές, τις κυπριακές και τις ισπανικές.

Ο δείκτης NPL στην ενότητα “Ρίσκου και Ποιότητας Ενεργητικού” όμως, αποδεικνύει το χάος που επικρατεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και καθιστά ακόμα και την ύπαρξη τραπεζικού συστήματος “μαγική εικόνα”, όπου οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται στην πρώτη θέση προσεγγίζοντας το 45%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 3-4%, ενώ ακολουθούν οι κυπριακές στο 33-34% και οι πορτογαλικές που βρίσκονται κάτω από το 15%.

Η έκθεση επίσης, στην ίδια ενότητα, απομυθοποιεί και το αφήγημα των υψηλών προβλέψεων, καθώς οι ελληνικές τράπεζες στη συγκεκριμένη κατηγορία κατατάσσονται υψηλά, αλλά οριακά πάνω στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, πίσω από τις γαλλικές και τις ιταλικές, οι οποίες όμως έχουν πολύ μικρότερο ποσοστό κόκκινων δανείων και συνεπώς καλύτερη ποιότητα ενεργητικού.

Όπερ σημαίνει ότι η ανάλυση των δεικτών NPL και κάλυψης τους, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν τις απαιτούμενες προβλέψεις για το επίπεδο των κόκκινων δανείων, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Οι δείκτες κερδοφορίας όμως διαψεύδουν όμως το αφήγημα των τραπεζιτών και των οικονομικών site αποδεικνύοντας ότι τα λειτουργικά μοντέλα που εφαρμόζονται υποσκάπτουν τις όποιες προοπτικές και την αξιοπιστία των διοικήσεων, με πρώτο το Return on Equity (ROE), όπου οι ελληνικές τράπεζες αποδεικνύεται ότι μόνο ότι δεν παράγουν κέρδη αλλά καίνε χρήμα, που σύμφωνα με τους ποιοτικούς δείκτες, δεν έχουν:

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον δείκτη απόδοσης ενεργητικού Return on Assets (ROA):

Παράλληλα, οι ελληνικές τράπεζες υπολείπονται και στον κρίσιμο δείκτη κόστους/εσόδων, δηλαδή της σύγκρισης κεφαλαιακής δαπάνης τελικού αποτελέσματος, αποδεικνύοντας ότι τα λειτουργικά μοντέλα είναι κοστοβόρα και οι τομείς δραστηριοποίησής τους δεν παράγουν τα απαιτούμενα κέρδη.

Ερωτηματικά εγείρει όμως, το γεγονός που αναδεικνύεται στον πίνακα επιτοκιακού περιθωρίου, όπου οι ελληνικές τράπεζες έχουν ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη -πολύ πάνω από το μέσο όρο-, παρ’ όλα αυτά δεν καταφέρνουν να βγάλουν κέρδη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αντλούν ρευστότητα από τη δραστηριότητά τους, η οποία δεν επαρκεί για να καλύψει τα λειτουργικά τους κόστη. Δηλαδή αναδεικνύει μαύρη τρύπα στις τράπεζες η οποία δεν έχει να κάνει με τα κόκκινα δάνεια και τις προβλέψεις.

Τέλος, το πολύ υψηλό επίπεδο μόχλευσης, που είναι σχεδόν διπλάσιου του ευρωπαϊκού μέσου όρου, επιβεβαιώνει ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα αλλά χρησιμοποιούν σύνθετα προϊόντα για την επίτευξη αποδόσεων, τα οποία όμως έχουν άμεση και καταλυτική επίδραση στα ίδια κεφάλαια, αποδυναμώνοντας μεσο-μακροπρόθεσμα την κεφαλαιακή τους βάση και διάρθρωση.

 

Η κατάσταση στην Ευρώπη

Οι τράπεζες της ΕΕ συνεχίζουν να βελτιώνουν τη συνολική ποιότητα του χαρτοφυλακίου των δανείων τους. Στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, ο λόγος των μη εξυπηρετούμενων δανείων προς τα συνολικά δάνεια διατηρούσε την πτωτική τάση και έφθασε το επίπεδο 3,6%, το χαμηλότερο από τον εναρμονισμένο ορισμό του NPL σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, παρά την ελαφρά μείωση της συνολικής αξίας των χορηγηθέντων δανείων, η περαιτέρω μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (τώρα 731 δισ. Ευρώ) επέτρεψε να διατηρηθεί η πτωτική τάση του NPL. Αυτή η τάση παρατηρείται για όλες τις κατηγορίες τραπεζικών μεγεθών, αλλά η διασπορά παραμένει σε όλες τις χώρες της ΕΕ (αναλογίες μεταξύ 0,66% και 44,6%). Ο δείκτης κάλυψης είναι 46% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, έναντι 46,5% το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Η κερδοφορία παραμένει μια ανησυχία για τον τραπεζικό τομέα της ΕΕ. Σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018, η μέση απόδοση των ιδίων κεφαλαίων (ROE) αυξήθηκε το β τρίμηνο από 6,8% σε 7,2%. Ο θεματικός χάρτης δείχνει βελτίωση του μεριδίου του συνολικού ενεργητικού που κατέχουν οι τράπεζες με ROE πάνω από 6%, τώρα 67,1% έναντι 64,1% το πρώτο τρίμηνο του 2018. Η διασπορά του RoE παραμένει σταθερή με τη διαφορά μεταξύ του άνω τεταρτημορίου (10,1% χαμηλότερο τεταρτημόριο (4,0%) στο 6,1%.

Ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις ακουμπάει το χαμηλότερο επίπεδο από το 2014. Το δεύτερο τρίμηνο του 2018, ο δείκτης μειώθηκε σε 116,2% σε σύγκριση με 118,2% το πρώτο τρίμηνο του 2018, κυρίως λόγω αύξησης των καταθέσεων. Ο δείκτης μόχλευσης (full phase in) παρέμεινε στο 5,1% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2018. Ο λόγος επιβάρυνσης του ενεργητικού μειώθηκε από 28,4% το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε 28% το δεύτερο τρίμηνο του 2018.

Ο δείκτης κάλυψης ρευστότητας (LCR) ενισχύθηκε στο 148,2% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, παραμένοντας πολύ πάνω από το όριο του 100%.

 

EBA Dashboard – Q2 2018

Σχετικά

Tags: Alpha BankEBAEurobankΕθνική ΤράπεζαΤράπεζα Πειραιώς
Share114Tweet71Share20Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024
The Wire

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
On the Radar

Eurobank: Στα top picks της Deutsche Bank για την Ευρώπη – Σύσταση buy

23 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Folli Follie

Η EY καρφώνει τη Folli Follie για ελέγχους... αντιστάσεις

Το Σκοπιανό πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις... τώρα!

MostPopular

  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    84 shares
    Share 34 Tweet 21
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    60 shares
    Share 24 Tweet 15
  • Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

    47 shares
    Share 19 Tweet 12
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr