• Τελευταία
  • Trending
  • All

«Ψυχροπολεμικές» πρακτικές στις ελληνό- ρωσικές σχέσεις

20 Ιουλίου 2018 - Ενημερώθηκε: 24 Ιουλίου 2018

Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να ρίξουν το ελικόπτερο του Πούτιν με drones

25 Μαΐου 2025

Οι 7 πιθανοί διάδοχοι του Τραμπ το 2028 και δύο twists…

25 Μαΐου 2025

Πίσω από τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων Ρωσίας – Ουκρανίας

25 Μαΐου 2025
Η οικονομική ατζέντα της εβδομάδας

Week ahead: Τα πρακτικά της Fed, ο πληθωρισμός στην Ευρώπη και τα στοιχεία από την Ασία

25 Μαΐου 2025

Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

25 Μαΐου 2025
Weather Alert, Έκτακτο Δελτίο Καιρού

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

25 Μαΐου 2025
Στεγνώνουν και στραγγίζουν το Χ.Α: Οι κίνδυνοι ξανά στο ραντάρ

Αγορές: Ο φόβος φυλάει τα έρμα – Τραμπ, Nvidia, Fed στο επίκεντρο

25 Μαΐου 2025

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Analytics

«Ψυχροπολεμικές» πρακτικές στις ελληνό- ρωσικές σχέσεις

NewsRoomΑπόNewsRoom
20 Ιουλίου 2018 - Ενημερώθηκε: 24 Ιουλίου 2018
Στις Analytics, Spotlight, The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Βαλκάνια
Χρόνος ανάγνωσης2 mins read
18 0
0
56
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

H πρόσκληση του ΝΑΤΟ προς την ΠΓΔΜ για ενταξιακές συνομιλίες και η απέλαση των ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση της Αθήνας έχουν σύμφωνα με τα social media μια κοινή συνιστάμενη: την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ταυτόχρονα η αποκάλυψη ρωσικού δακτύλου επιρροής με επίκεντρο τη Βόρεια Ελλάδα προκάλεσε διάφορα ερωτήματα που η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη προσπάθησε να απαντήσει.

Γράφουν Νίκος Αρβανίτης – Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Τα queries «Σύνοδος ΝΑΤΟ» και «Ρώσοι Διπλωμάτες» κατέγραψαν στο ελληνικό διαδίκτυο, σύμφωνα με το PaloPro, 38.322 συνολικές αναφορές για την χρονική περίοδο 11 – 17 Ιουλίου 2018. Η «Σύνοδος ΝΑΤΟ» συγκέντρωσε μεγαλύτερο αριθμό αναφορών. Αντίθετα, οι «Ρώσοι Διπλωμάτες» κατέγραψαν πολύ μικρότερο αριθμό αναφορών δείχνοντας ότι ένας αριθμός χρηστών του ελληνικού διαδικτύου επέλεξε να μην ασχοληθεί με το θέμα. Παράλληλα, τα συναισθήματα των αναφορών διαφέρουν σημαντικά στα δυο queries. H «Σύνοδος ΝΑΤΟ» παρουσιάζει έντονη κυριαρχία αρνητικών συναισθημάτων ενώ οι «Ρώσοι διπλωμάτες» εμφανίζουν πλειοψηφία ουδέτερων συναισθημάτων.

Σχετικάθέματα

Female Russian Spy Emerging from Shadows

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025

Δίκτυο ρωσικής κατασκοπείας στην Αλεξανδρούπολη

2 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 9 Μαΐου 2025

Συνεργασία ICEYE – NATO για αξιοποίηση δεδομένων από δορυφόρους

28 Μαρτίου 2025

Θεματολογία

Η θεματολογία για τα queries «Σύνοδο ΝΑΤΟ» και «Ρώσοι Διπλωμάτες» την υπό εξέταση χρονική περίοδο 11 -17 Ιουλίου 2018 επικεντρώθηκε σύμφωνα με τα Main Topics του PaloPro στις ακόλουθες αναφορές:

  • Στην πρόσκληση που απηύθυνε στην ΠΓΔΜ το ΝΑΤΟ για ενταξιακές συνομιλίες.
  • Στην απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να απελάσει τους ρώσους διπλωμάτες και στα κίνητρά της.
  • Στην φιέστα που διοργάνωσε ο σκοπιανόςπρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ στη χώρα του για την πρόσκληση από το ΝΑΤΟ.
  • Στις εξελίξεις για το θέμα των δυο ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι συνεχίζουν να παραμένουν φυλακισμένοι στην Ανδριανούπολη.
  • Στη δήλωση του Ζόραν Ζάεφ ότι «Έλληνες επιχειρηματίες» που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» κατέβαλαν σε πολίτες της ΠΓΔΜ ποσά από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος αργότερα φέτος.

Συμπεράσματα

Η ελληνική διαδικτυακή κοινή γνώμη, σύμφωνα με την ανάλυση περιεχομένου του PaloPro, κρατάει στο σύνολο της στάση αναμονής στην απέλαση των ρώσων διπλωματών και επικρίνει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ για ενταξιακές συνομιλίες. Αναλυτικότερα τα συμπεράσματα των social media:

  • Το ρωσικό δίκτυο επιρροή έχει πάρει τη μορφή ενός infowar στο ελληνικό διαδίκτυο. Η καταγγελία του σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ για «έλληνες επιχειρηματίες που διάκεινται ευνοϊκά στη Ρωσία» σε συνδυασμό με τις απελάσεις ρώσων διπλωματών από την ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να αποτελούν μέρος μια μιντιακής στρατηγικής ώστε να στιγματιστούν οι αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Η διαρροή της απέλασης των Ρώσων διπλωματών στον Τύπο και η αναπόφευκτη εμπλοκή των social media υποδηλώνει ότι κάποιοι κύκλοι επιδίωξαν να δημοσιευθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να λάβει μεγάλες διαστάσεις.
  • Το Μέγαρο Μαξίμου εμφάνισε στην περίπτωση των Ρώσων διπλωματών για μια ακόμη φορά επικοινωνιακό έλλειμα. Η διαρροή της είδησης σε μεγάλο κεντρικό ΜΜΕ δεν απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα για την κυβέρνηση. Το γεγονός ότι αγνοήθηκαν ιστοσελίδες και ψηφιακά ΜΜΕ της Βορείας Ελλάδας που γνωρίζουν τις τοπικές ισορροπίες και έχουν επιρροή στις μικρές κοινωνίες δεν βοήθησε επικοινωνιακά την κυβέρνηση. Η ανάλυση των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων δείχνει ότι η είδηση πήρε μεταγενέστερα διαστάσεις σε τοπικά ΜΜΕ με βάση το επιτόπιο ρεπορτάζ.
  • Χρήστες των social media εμφανίζουν το Ζόραν Ζάεφ να βοηθάει τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί το Μακεδονικό επειδή κατάγγειλε δραστηριότητες ρωσικού δάκτυλου στη χώρα του.
  • Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αγνοεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας που συνεχίζει να αντιδράει στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η κυβέρνηση προσπαθεί ανεπιτυχώς να συνδέσει το ρωσικό δάκτυλο με τη «διπλωματία των συλλαλητηρίων».
  • Το δίκτυο ρωσικής επιρροής σε επίπεδο «θρησκευτικής διπλωματίας» κάνει κάποιους χρήστες των social media να συνδέουν την απέλαση των ρώσων διπλωματών από την κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρα με το σκάνδαλο της Μόνης Βατοπεδίου του καθηγούμενου γέροντα Εφραίμ που προκάλεσε και την πτώση της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Ο Εφραίμ είχε επισκεφθεί το Βλαντιμίρ Πούτιν στην οικεία του στη Μόσχα.
  • Η απέλαση των ρώσων διπλωματών ερμηνεύεται από τα social media ως μια απόφαση που δίνει τα διαπιστευτήρια της ελληνικής κυβέρνησης στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Χρήστες των social media επαναφέρουν στη δημοσιότητα την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της κυβερνητικής θητείας όταν θεωρούσαν τη Ρωσία ως μια σοβαρή εναλλακτική απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αγωγός φυσικού αερίου, εκτύπωση δραχμής σε Ρωσία, συνεργασία στο τομέα της άμυνας). Οι συγκεκριμένοι χρήστες επικρίνουν την κυβέρνηση Τσίπρα για ασυνέπεια και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής αναφορικά με τη Ρωσία.
  • To αφήγημα του «ξανθού γένους» και η ελληνό-ρωσική συμμαχία συνεχίζει να επηρεάζει, έναν αριθμό χρηστών των social media που γίνεται εμφανές από τις επικριτικές αναφορές τους προς την απέλαση των ρώσων διπλωματών. Ωστόσο παρατηρείται μια έλλειψη γνώσεων για τις ελληνό-ρωσικές σχέσεις και παντελή άγνοια για το πως λειτουργούν οι υπηρεσίες πληροφοριών. Παράλληλα, οι συγκεκριμένοι χρήστες χαρακτηρίζονται από έντονα αντί-ευρωπαϊκά και αντιαμερικανικά αισθήματα.
  • Η προσδοκία για ενδυνάμωση των ελληνό-ρωσικών σχέσεων από τις ελληνικές κυβερνήσεις παλαιότερα του Κώστα Καραμανλή και την τωρινή του Αλέξη Τσίπρα, δημιούργησαν, σύμφωνα με κάποιους συνειδητοποιημένους χρήστες του διαδικτύου, τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη ενός ρωσικού δάκτυλου επιρροής μέσω πολιτικών κοινωνικών, οικονομικών και πολιτισμικών δράσεων, «διπλωματίας πόλεων» και «θρησκευτικής διπλωματίας». Οι δράσεις αυτές έδωσαν και την ευκαιρία σε κάποια άτομα να εμφανιστούν και να πλασαριστούν ως «πυλώνες» της ελληνό-ρωσικής φιλίας προωθώντας τα ρωσικά συμφέροντα αλλά και ικανοποιώντας προσωπικές τους φιλοδοξίες.
  • Κάποιοι χρήστες του διαδικτύου θεωρούν όψιμη την απέλαση των Ρώσων διπλωματών καθώς ο ρωσικός δάκτυλος επιρροής είναι γνωστός εδώ και χρόνια για τη δράση του και θα μπορούσε να ληφθούν κατάλληλες δράσεις πολύ πιο πριν. Οι ελληνικές αρχές ασφαλείας, εμφάνισαν ένα έλλειμα αποφασιστικότητας και ίσως ανοχής απέναντι στο ρωσικό δάκτυλο.
  • Η απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων, σύμφωνα με το διαδίκτυο, φαίνεται να χτυπάει ένα οικονομικό και πολιτιστικό σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα που έχει αναπτυχθεί με βάση τις προσδοκίες για μια στενή συμμαχία Ελλάδας – Ρωσίας.
  • Η κυβέρνηση Τσίπρα, σύμφωνα με κάποιες αναφορές του διαδικτύου, αναγκάστηκε τελικά να επιλέξει πλευρά με την απέλαση των ρώσων διπλωματών εξαιτίας ισχυρών πιέσεων που δέχτηκε. Ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να επιδίωξε να κρατήσει τις ισορροπίες με τη Μόσχα όταν η κυβέρνηση του δεν συμμετείχε στον πογκρόμ απελάσεων ρώσων διπλωματών από κράτη – μέλη της ΕΕ με αφορμή τη δηλητηρίαση του πρώην ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια στη Βρετανία.
  • Η Νέα Δημοκρατία από την πλευρά της συνεχίζει να προβληματίζει , το σύνολο των social media, σχετικά με την προσέγγιση των εθνικών θεμάτων. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται να είναι απόλυτα επικεντρωμένη στο να ζητάει μόνιμα εκλογές και στο πως θα προκαλέσει την πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
  • Μια σοβαρή αντίδραση της Μόσχας στην απέλαση των ρώσων διπλωματών, σύμφωνα με αναφορές social media, μπορεί να υπονομεύσει σοβαρά και τον ελληνικό τουρισμό, αν το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκδώσει οδηγία να μην επισκέπτονται ρώσοι πολίτες την Ελλάδα.
  • Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών αντιμετωπίστηκε επιφυλακτικά από τo σύνολο του ελληνικού διαδικτύου που προτίμησε να κρατήσει μια στάση αναμονής περιμένοντας τις εξελίξεις.
  • Οι κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με το Μακεδονικό και με την απέλαση των ρώσων διπλωματών εκθέτουν το ίδιο και την κυβέρνησή του. Στην πρώτη περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει, με βάση αναφορές του διαδικτύου, να αγνοεί τις αντιδράσεις της ελληνικής κοινωνίας και ενδεχομένως να μην υπολογίζει το πολιτικό κόστος ή να ευελπιστεί πως μπορεί να το εξισορροπήσει με το αφήγημα του τέλους του μνημονίου, της εξόδου στις αγορές και μια παροχολογία. Στη δεύτερη περίπτωση, ο Αλέξης Τσίπρας ενδεχομένως να έπεσε θύμα κακών συμβουλών εξαιτίας της απειρίας του. Η Ρωσία αρχικά εμφανίστηκε ως μια εναλλακτική απέναντι στην ΕΕ και ως ένα αντίβαρο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και επεκτατικότητα. Η Ρωσία στη συνεχεία αποδείχθηκε μια μεγάλη δύναμη που ενεργεί πάντα με βάση τα στυγνά εθνικά της συμφέροντα.
  • Βλαντιμίρ Πούτιν και Ταγίπ Ερντογάν θεωρούνται σύμφωνα με χρήστες των social media, στενοί σύμμαχοι με κοινό στόχο την υπονόμευση της ΕΕ. Παράλληλα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν δίνει την απαιτούμενη προσοχή ή αγνοεί τις νέες γεωπολιτικές συμμαχίες σε περιφερειακό επίπεδο (Ρωσία- Τουρκία και Ιράν).
  • Η πρόσφατη Σύνοδος Koρυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αντιμετωπίστηκε επικριτικά από το σύνολο των χρηστών των social media εξαιτίας της πρόσκλησης των Σκοπίων για ένταξη στην Ατλαντική Συμμαχία και το ότι προέβλεπαν εκ των προτέρων ότι θα συμβεί. Το ΝΑΤΟ καταγράφει μια πλειοψηφία αρνητικών συναισθημάτων και η ανάλυση περιεχομένου των αναφορών δείχνει παρέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στην ελληνική εξωτερική πολιτική.
  • Η συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου του ΝΑΤΟ, άφησε αδιάφορο το σύνολο των χρηστών του ελληνικού διαδικτύου, που θεωρεί ότι ο Ερντογάν θα συνεχίσει την εκβιαστική πολιτική του πάνω στο θέμα των δυο ελληνών φυλακισμένων στρατιωτικών.
  • Συμπερασματικά, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συντάχθηκε με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών με τη «ψυχροπολεμική» στρατηγική της Δύσης έναντι της Ρωσίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έλαβε τελικά αποφάσεις στο πλαίσιο της στρατηγικής κρατών – μελών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ επιλέγοντας την πλευρά της Δύσης. Ωστόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη Ρωσία ανακολουθία στις αποφάσεις της, όπως με το μνημόνιο και την οικονομία, αλλα υποστήριζε και άλλα εφάρμοσε. Ωστόσο, η απέλαση των ρώσων διπλωματών δεν εξαρθρώνει το ρωσικό δάκτυλο καθώς η κυβέρνηση προτίμησε να ξεκινήσει από την κορυφή και όχι από τη βάση.

 

_____________________

Ο Νίκος Αρβανίτης είναι Content Director της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος διαπιστευμένος διπλωματικός συντάκτης στο Βελιγράδι από το 1994 και αναγνωρισμένος αναλυτής της περιοχής των Βαλκανίων στον τομέα των Διεθνών Σχέσεων. Συνεργάζεται με διεθνή ειδησεογραφικά,  βαλκανικά και ελληνικά μέσα (υπήρξε και διευθυντής του σερβικού Ekonomist). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Εγκληματολογίας και Ποινικών Επιστημών του πανεπιστημίου του Βελιγραδίου. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 12 βιβλία του σε σερβική, αγγλική και ελληνική γλώσσα.

Ο Γιώργος Πρωτόπαπας είναι Sr. Data Analyst της Palo Services. Είναι Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος. Άρχισε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα «Επενδυτής» (2000 -2014). Αρθρογραφεί από το 2012 στο περιοδικό Άμυνα & Διπλωματία και συνεργάζεται με διάφορα διεθνή και ελληνικά ψηφιακά μέσα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Διεθνών Σχέσεων του πανεπιστήμιου Kent. Έχει παρακολουθήσει πιστοποιημένα courses και seminars για Digital Media, Social Media Strategies, Digital Marketing & Advertising.

Οι δυο είναι συγγραφείς του βιβλίου «In social MEDIA RES» που με βάση το λογισμικό Palo Pro αποκωδικοποιεί το περιεχόμενο των social media και των ψηφιακών μέσων για σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

 

Σχετικά

Tags: NATONATO-ΡωσίαΕλλάδα-ΡωσίαΚατασκοπείαΣυμφωνία Πρεσπών
Share27Tweet12Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

Female Russian Spy Emerging from Shadows
Crisis Zone

Η Ρωσία είναι απειλή! Τα δίκτυα κατασκοπείας και οι κυβερνοεπιθέσεις που… ξέρουμε

22 Μαΐου 2025
The Wire

Δίκτυο ρωσικής κατασκοπείας στην Αλεξανδρούπολη

2 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 9 Μαΐου 2025
The Wire

Συνεργασία ICEYE – NATO για αξιοποίηση δεδομένων από δορυφόρους

28 Μαρτίου 2025
Επόμενο άρθρο
Facebook

Facebook: Πιο ευαίσθητα φίλτρα στη βία και στο εμπρηστικό περιεχόμενο

Russian President Vladimir Putin (R) and Greek Prime Minister Alexis Tsipras attend a signing ceremony at the Kremlin in Moscow, April 8, 2015. Greek Prime Minister Alexis Tsipras did not ask for financial aid at talks in Moscow on Wednesday but Russia could provide credits for large joint projects in the future, President Vladimir Putin said. REUTERS/Alexander Zemlianichenko/Pool       TPX IMAGES OF THE DAY

Μόσχα και Αθήνα επουλώνουν τις πληγές τους

MostPopular

  • Meteo: 18 ώρες με καταιγίδες από… τώρα! – Που θα χτυπήσουν

    54 shares
    Share 22 Tweet 14
  • ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο – Βροχές και καταιγίδες σήμερα

    53 shares
    Share 21 Tweet 13
  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    984 shares
    Share 394 Tweet 246
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2049 shares
    Share 820 Tweet 512
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    239 shares
    Share 96 Tweet 60

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

 

Φόρτωση σχόλιων...
 

    Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
    Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr