Συρία: Αλαλούμ Τραμπ για πλήγματα και ψέμμτα Πενταγώνου για τον αριθμό των στρατιωτών

Συρία: Αλαλούμ Τραμπ για πλήγματα και ψέμμτα Πενταγώνου για τον αριθμό των στρατιωτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει καταφέρει να προκαλέσει σύγχυση σε εταίρους, φίλους, συμμάχους και εχθρούς για τη στρατηγική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στη Συρία, καθώς μέσα σε μερικές ημέρες έχει ανακοινώσει, από τη μια ότι μοναδικός στόχος είναι το Ισλαμικό Κράτος και ότι η αποχώρηση είναι θέμα χρόνου, ενώ έφτασε να προαναγγείλει και πλήγμα κατά του Ασαντ με πυραύλους.

Διαφήμιση

Το ερώτημα όμως που ζητά επιτακτικά απάντηση είναι: ποιός αποφασίζει για την αμερικανική στρατηγική στη Μέση Ανατολή;

Διαβάστε  Κυπριακή ΑΟΖ: Οι ΗΠΑ αναδιπλώνονται, η Τουρκία προκαλεί ξανά

Επίσης, μια νέα έκθεση του Κέντρου Δεδομένων Άμυνας (DMDC) αποκάλυψε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν σημαντικά υψηλότερο αριθμό στρατευμάτων στη Συρία και το Ιράκ από ό, τι είχε αναγνωριστεί προηγουμένως. Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου ανέκαθεν υποστήριζαν ότι επίσημα, οι ΗΠΑ έχουν προσωπικό 503 ατόμων στη Συρία και 5.262 στο Ιράκ. Στις τάξεις τους περιλαμβάνονται ειδικές δυνάμεις, εκπαιδευτές και σύμβουλοι που βοηθούν στην αντιμετώπιση του ISIS.

Διαβάστε  Ο Τραμπ νιώθει την ανάσα του FBI, υποβαθμίζεται ο Κούσνερ

Ωστόσο, η νέα έκθεση DMDC δείχνει ότι υπάρχουν στην πραγματικότητα 1.720 στρατεύματα στη Συρία και 8.892 στο Ιράκ. Οι Η.Π.Α. διατήρησαν την παρουσία στρατευμάτων στο Ιράκ από την εισβολή του το 2003. Έφτασε στο αποκορύφωμά της κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης το Σεπτέμβριο του 2007, όταν υπήρχαν 168.000 στρατεύματα στη χώρα.

Διαβάστε  Τουρκική επίθεση με χημικά καταγγέλλουν οι Κούρδοι της Συρίας

Διαφήμιση