Η πρόσκρουση στη θάλασσα πιθανή αιτία πτώσης του Mirage 2000-5 στη Σκύρο

Έμπειρος χειριστής ήταν ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος που έπεσε σήμερα, ενώ επέστρεφε στη βάση του, στη Σκύρο, μετά από αποστολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο.

Διαφήμιση

Το Mirage 2000-5 ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά αυτού του τύπου που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του. Η ελληνική πλευρά αποκλείει εχθρική ενέργεια.

Διαβάστε  Πρόβλημα για τη σταθερότητα η απουσία επιχειρηματικής ελίτ

Στις 12.15 το μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους.

Αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημα γνωστή η αιτία της πτώσης του μαχητικού αεροσκάφους, στο σημείο που επιχειρούσαν επικρατούσε χαμηλή νέφωση ενώ υπήρχε και σημαντική συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή ορατότητα.

Διαβάστε  Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα Τούρκους αξιωματούχους αναφέρουν ότι πράγματι είχε γίνει αναχαίτιση, αλλά όταν έπεσε το ελληνικό μαχητικό, δεν υπήρχε κάποιο τουρκικό αεροσκάφος κοντά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

Ο Γ. Μπαλταδώρος είχε μιλήσει σε εκπομπή της ΕΡΤ και συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της της 114 Πτέρυγας Μάχης που φιλοξενεί τα Mirage 2000-5.

Διαβάστε  Το πολιτικό σύστημα στο μίξερ: Ανασχηματισμός, Novartis και... Τουρκία βγάζουν Σκοπιανό

Διαφήμιση