Θύμα του Τραμπ-Analytica και ο Ζάκερμπεργκ, του πήραν τα δεδομένα και τον στόχευσαν

Θύμα του Τραμπ-Analytica και ο Ζάκερμπεργκ, του πήραν τα δεδομένα και τον στόχευσαν

Την τακτική της συσχέτισης με τα θύματα επέλεξε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ προκειμένου να πείσει το Κογκρέσο των ΗΠΑ για την ειλικρίνειά του, όσον αφορά τα μέτρα αποτροπής, καθώς παραδέχθηκε ότι η Cambridge Analytica έκλεψε τα προσωπικά του δεδομένα και τα πούλησε στο επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση

Αν και ο ιδρυτής του Facebook απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες, για το είδος των προσωπικών δεδομένων που εκλάπησαν και παρανόμως χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων από την προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ, εν τούτοις παραδέχθηκε ότι και δικά του προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν παρανόμως

Διαβάστε  Αμερικανική διπλωματία: Που δεν πάνε οι γυναίκες πρέσβειρες

Ο 33χρονος Ζάκερμπεργκ, πάντως, υπερασπίστηκε την πρακτική που ακολουθεί η εταιρεία του, λέγοντας ότι οι χρήστες έχουν τον έλεγχο των δικών τους δεδομένων και αποφασίζουν μόνοι τους τι θα μοιραστούν.

Ωστόσο, ερωτηθείς αν τα δικά του δεδομένα χρησιμοποιήθηκαν, απάντησε μονολεκτικά «ναι», δίχως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αναφερόμενος στην εφαρμογή κάποιου ρυθμιστικού πλαισίου στις διαδικτυακές εταιρείες και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι είναι αναπόφευκτη μια τέτοια εξέλιξη, αλλά και πάλι απέφυγε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Διαβάστε  Το Facebook χάνει 100 δισ. δολάρια και χρήστες λόγω... Trump-effect

Είπε ότι δεν είναι αντίθετος, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο δεν θα αποτελεί τροχοπέδη για τις μικρές εταιρείες του τομέα.

Κατά την ακρόαση του ιδρυτή του Facebook, ορισμένοι βουλευτές εκνευρίστηκαν λόγω του χρονικού ορίου των τεσσάρων λεπτών που είχαν στη διάθεσή τους για να λάβουν απαντήσεις.

«Δεν μπορώ να σας επιτρέψω να κωλυσιεργείτε τώρα» είπε κάποια στιγμή η Ρεπουμπλικανή Μάρσα Μπλάκμπερν που τον διέκοψε αρκετές φορές.

Διαβάστε  Campbridge Analytica και Facebook έστησαν τις αμερικανικές εκλογές, υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ

Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός βουλευτής Φρανκ Παλόουν διερωτήθηκε «πώς μπορούν οι καταναλωτές να έχουν τον έλεγχο των δεδομένων όταν το Facebook δεν έχει τον έλεγχο των δεδομένων;».

Διαφήμιση