Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Δημόσιο και Λάτσης υπέγραψαν συμφωνία για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ

Έκλεισε και τυπικά, με την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης, η συμφωνία του ελληνικού Δημοσίου και του ομίλου Λάτση για την πώληση του 51% των ΕΛΠΕ.

Διαφήμιση

Στο Μνημόνιο που υπεγράφη προβλέπεται η διαδικασία έναρξης του διαγωνισμού για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της μεγαλύτερης εταιρίας πετρελαιοειδών της χώρας.

Διαβάστε  Πράσινο φως από Κομισιόν για εξαγορά της Monsanto από τη Bayer

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας προς το Χρηματιστήριο, το μνημόνιο υπεγράφη στις 3 Απριλίου μεταξύ των Paneuropean Oil and Industrical Holdings (POIH) και του ΤΑΙΠΕΔ για την από κοινού πώληση ποσοστού τουλάχιστον 50,1% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Η πώληση θα γίνει μέσω ανοιχτής διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι εκ του προαναφερθέντος ελάχιστου προς πώληση ποσοστού, 20% αντιστοιχεί σε συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 30,1% σε συμμετοχή της ΡΟΙΗ στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Αναφέρεται επίσης ότι η σχετική πρόσκληση για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους επενδυτές πρόκειται να αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΤΑΙΠΕΔ.

Διαβάστε  ΕΛΠΕ: Έκρηξη κερδών και περιθωρίων το 2017

Διαφήμιση