Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Τέσσερις χριστιανοί νεκροί από επίθεση του Ισλαμικού Κράτους

Νέα επίθεση κατά χριστιανών, αυτή τη φορά στο Πακιστάν, πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, όπως γνωστοποίησε η αστυνομία.

Διαφήμιση

Η επίθεση εκδηλώθηκε σε συνοικία όπου κατοικούν κυρίως χριστιανοί στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

«Τρία μέλη μιας οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν όταν το ρίκσο στο οποίο επέβαιναν (…) δέχθηκε επίθεση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία, Μοάζαμ Τζα Ανσάρι. «Ο οδηγός του ρίκσο, ο οποίος ήταν επίσης χριστιανός, συγκαταλέγεται στα θύματα», συμπλήρωσε. «Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα θύματα στοχοποιήθηκαν εξαιτίας του θρησκεύματός τους» ανέφερε ο ίδιος.

Διαβάστε  Ένοχος ο "εγκέφαλος" των καμικάζι του ISIS του Παρισιού

Ένα παιδί επίσης τραυματίστηκε στη διάρκεια της επίθεσης και εισήχθη σε νοσοκομείο, αλλά η ζωή του εκτιμάται πως δεν διατρέχει κίνδυνο.

Σύμφωνα με τη SITE, μια οργάνωση που ειδικεύεται στην παρακολούθηση των τζιχαντιστικών ιστοτόπων, ο βραχίονας του Ι.Κ. στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Εξτρεμιστές εξαπολύουν συχνά επιθέσεις εναντίον χριστιανών και των μελών άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων στο Μπαλουτσιστάν, ιδίως των σιιτών.

Διαβάστε  Παιδομάζωμα: 1500 παιδιά στα δίχτυα του Ισλαμικού Κράτους

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ISIS έχει πραγματοποιήσει και άλλες επιθέσεις κατά χριστιανών στο Πακιστάν, έχει αιματοκυλίσει πορεία Σιιτών στο Αφγανιστάν και παρακλάδια του ευθύνονται για τις επιθέσεις κατά χριστιανών και μετριοπαθών μουσουλμάνων στην Αίγυπτο.

Διαφήμιση