Τα golden boys της Wall Street νίκησαν την κρίση

Τα golden boys της Wall Street νίκησαν την κρίση

Η Wall Street φαίνεται νίκησε την κρίση, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις του γενικού ελεγκτή της Νέας Υόρκης Τόμας ΝτιΝάπολι, το μέσο μπόνους που καταβλήθηκε στον κλάδο χρηματιστηριακών υπηρεσιών στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε κατά 17% πέρσι στα $ 184.200.

Διαφήμιση

Πρόκειται για επίπεδο που παραπέμπει στις προ-κρίσης ημέρες, καθώς το 2006 το μέσο μπόνους των ανθρώπων της Wall Street είχε διαμορφωθεί στα 191.360 δολάρια.

Διαβάστε  Ο Τραμπ καρατόμησε τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας, Μακμάστερ

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, δεν είναι πόσα βγάζουν οι χρηματιστές αλλά το χάσμα με τους υπόλοιπους εργαζομένους, καθώς τα bonus των golden boys της Wall Street είναι υπερτριπλάσια από το μέσο εθνικό εισόδημα των νοικοκυριών, το οποίο ήταν $ 59.039 το 2016, αποδεικνύοντας στην πράξη το εισοδηματικό χάσμα, ενώ την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε νομοσχέδιο με φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους και τις πολυεθνικές.

Διαβάστε  Συρία: Αλλάζουν οι ισορροπίες, αυξάνονται τα θύματα

Συνολικά, τα μπόνους που δόθηκαν στη Wall Street 2017 ανήλθαν στα 31,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από 26,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Η έκθεση του ελεγκτή της Νέας Υόρκης αναφέρει ότι τα μπόνους είχαν πιθανώς ενισχυθεί πέρυσι από αλλαγές φορολογικού νόμου, οι οποίες οδήγησαν πολλές επιχειρήσεις να μεταφέρουν τις πληρωμές τους στα τέλη του 2017.

Διαβάστε  Σύλληψη υπόπτων για τρομοκρατία στη Νέα Υόρκη

Τα προ φόρων κέρδη από trading στο NYSE αυξήθηκαν επίσης κατά 42% στα 24,5 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από το 2010.

Διαφήμιση