Κατατέθηκαν ενστάσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

Κατατέθηκαν ενστάσεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Τουρκία

Ενστάσεις για την απόρριψη του δεύτερου αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη υπέβαλαν σήμερα οι δικηγόροι τους, δύο 24ωρα μετά τη Σύνοδο της Βάρνας και ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν δημιουργεί κλίμα πόλωσης με διαρροές σε εφημερίδες για τους οκτώ Τούρκους που κρατούνται στην Ελλάδα.

Διαφήμιση

Η ένσταση δεν υποβλήθηκε στο δεύτερο Ποινικό Δικαστήριο Αδριανούπολης, αλλά σε άλλο δικαστήριο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι δικηγόροι, χρησιμοποιώντας όλα τα περιθώρια του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν σε άλλο δικαστήριο, υποβάλλοντας ένσταση για την απόφαση για συνέχιση της κράτησης. Αν η απόφαση του δεύτερου αυτού δικαστηρίου κρίνει πως είναι άδικη η κράτησή τους, τότε αυτή η απόφαση θα έχει βάρος στην υπόθεση τους ενώπιον του πρώτου δικαστηρίου.

Διαβάστε  Ευρωπαϊκό θέμα η κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτών, πιέζεται η Τουρκία

Η κίνηση αυτή των δικηγόρων ακολουθεί την έμμεση προσπάθεια σύνδεσης της υπόθεσής τους από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με εκείνη των 8 Τούρκων αξιωματικών που βρίσκονται στην Ελλάδα και η Άγκυρα ζητά την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται ακόμα χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, αναμονή που είναι ψυχολογικά εξοντωτική για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ωστόσο αφήνει χώρο για πολιτικούς ελιγμούς από όλες τις πλευρές, καθώς μπορούν ανά πάσα στιγμή να αφεθούν ελεύθεροι χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Διαβάστε  Μήνυμα Τσίπρα στην Τουρκία για Αιγαίο και τους δύο στρατιωτικούς από τα Ψαρά

Διαφήμιση