Συνελήφθη στη Γερμανία ο Καρλές Πουτζδεμόν

Συνελήφθη στη Γερμανία ο Καρλές Πουτζδεμόν

Διαφήμιση

Τη σύλληψη του Καταλανού ηγέτη Καρλές Πουτζδεμόν ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία του Σλέσβιγκ Χολστάιν, δυνάμει νέου ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε Ισπανός δικαστής την Παρασκευή.

Ο πρώην ηγέτης των Καταλανών συνελήφθη τη στιγμή που επιχειρούσε να διασχίσει με αυτοκίνητο τα σύνορα Δανίας – Γερμανίας, κατευθυνόμενος προς το Βέλγιο.

Ο Πουτζδεμόν είχε αναχωρήσει την Παρασκευή από τη Φινλανδία, όπου φάνηκε ότι η αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του και θα ξεκινούσε τη διαδικασία έκδοσης που ζήτησε η Ισπανία.

Διαβάστε  Ισπανία: Ανησυχητικές ενδείξεις από την ανεργία

Αυτή τη στιγμή ο Πουτζδεμόν κρατείται από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες όπως ανακοίνωσαν τον συνέλαβαν στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιγκ – Χολστάιν βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει η Ισπανία.

Χθες, Ισπανός δικαστής εξέδωσε ευρωπαϊκά και διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος έξι Καταλανών αυτονομιστών πολιτικών που κατηγορούνται για στάση μετά την απόπειρα απόσχισης της επαρχίας. Μεταξύ άλλων ζητείτο και η σύλληψη του πρώην προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν, όπως έγινε γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.

Διαβάστε  Frontex: Στα επίπεδα του 2017 μεταναστευτικές ροές τον Ιανουάριο

Διαφήμιση