Στον Κορυδαλλό η πηγή της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου

Στον Κορυδαλλό η πηγή της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου

Καταιγιστικές αναμένονται οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονηθείσας Μαλτέζας δημοσιογράφου, Νταφίνα Καρουάνα, η οποία είχε αποκαλύψει σχέσεις πολιτικών της χώρας της με μαφιόζους και τους offshore λογαριασμούς τους στα Panama Papers.

Διαφήμιση

Η 36χρονη ρωσικής υπηκοότητας, πρώην υπάλληλος τράπεζας, η οποία αναζητούνταν με βάση ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, για κατάχρηση και απάτη, παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα Συντάγματος, ζητώντας να ερευνηθούν τα εις βάρος της ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.

Διαβάστε  Δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου στην Ευρώπη από μαφιόζους ενώ ερευνούσε σχέσεις με πολιτικούς

Η 36χρονη, όμως, έχει δηλωθεί ως μάρτυρας στην υπόθεση της δολοφονίας της δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίθια, στη Μάλτα, μετά την αποκάλυψη κυβερνητικού σκανδάλου στη χώρα, καθώς η Καρουάνα την είχε ονομάσει ως πηγή της πριν πεθάνει.

Η 36χρονη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση της.

Η γυναίκα οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να εξεταστεί το αίτημα έκδοσής της στη Μάλτα.

Διαβάστε  Βρετανία: Απετράπη δολοφονία της Τερέζα Μέι

Η Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίτσια δολοφονήθηκε κοντά στο σπίτι της στις 16 Οκτωβρίου. Η 53χρονη διατηρούσε blog μέσω του οποίου αποκάλυψε τη διαφθορά κορυφαίων κρατικών αξιωματούχων, ακόμα και του πρωθυπουργού της χώρας.

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.