Η Ελλάδα στις φλόγες: 130 μέτωπα σε 24 ώρες

Πέντε πύρινα μέτωπα σε εξέλιξη, ισχυρότερο στην Αττική, δεν απαιτείται πουθενά αεροπορική συνδρομή

Η Ελλάδα στις φλόγες: 130 μέτωπα σε 24 ώρες

Έντονη ανησυχία προκαλεί η παράλληλη εκδήλωση πύρινων μετώπων σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για ασυνήθιστο φαινόμενο τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το οποίο δικαιολογείται εν μέρει από τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών. Μόνο κατά το τελευταίο 24ωρο οι πυροσβέστες αντιμετώπισαν 130 δασικές πυρκαγιές.

Διαφήμιση

Αυτή τη στιγμή το πλέον απαιτητικό μέτωπο εντοπίζεται στην περιοχή Βούτημα Αυλώνα Αττικής, το οποίο ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου και παραμένει ανεξέλεγκτο.
Στο σημείο βρίσκονται 55 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ωστόσο η κατάσβεση είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω του δύσβατου χαρακτήρα του σημείο και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Διαβάστε  Ανοίγει η συζήτηση για τη μετά Μνημόνιο εποχή στο EuroWorking Group

Οι επίγειες δυνάμεις δεν έκριναν να απαιτείται αεροπορική υποστήριξη, σε αυτή τη φάση, ωστόσο αν η κατάσταση επιδεινωθεί το ενδεχόμενο χρήσης εναέριων μέσων θα επανεκτιμηθεί.

Πιο σύνθετη είναι η κατάσταση στην Κρήτη όπου οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι πολυδιασπασμένες σε 22 μέτωπα, ενώ πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση και προκαλούν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η μεγαλύτερη φωτιά είναι στις Στροβλές Κισσάμου που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου, η οποία έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.

Διαβάστε  Μειώνεται η ανεργία, δεν αυξάνεται η απασχόληση

Σε εξέλιξη είναι μία φωτιά στην Φοινικιά Ηρακλείου όπου καίγονται καλάμια και ένα θερμοκήπιο. Στο σημείο επιχειρούν τέσσερα οχήματα με οκτώ άνδρες.

Τα υπόλοιπα μέτωπα δεν έχουν ελεγχθεί πλήρως ακόμα, ωστόσο είναι μικρά και δεν έχουν πρόσφορο έδαφος, στην περιοχή Πατσό Αμαρίου και την Αχάδα Ηρακλείου. Επίσης 15 μέτωπα είναι ενεργά αυτή τη στιγμή στην Κρήτη αλλά μέχρι στιγμής έχουν μικρή έκταση.

Διαβάστε  Σκούπα της αντιτρομοκρατικής κατά ακροδεξιών

Στην Πελοπόννησο οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Ηλεία και Κιάτο.

Στα Άγναντα Ηλείας επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα, ενώ στο Κιάτο επί τόπου βρίσκονται 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Διαφήμιση