Επίθεση hackers στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στη Ρωσία

Επίθεση hackers στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή στη Ρωσία

Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνοεπίθεση και εισβολή hackers στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ρωσίας, με στόχο το κέντρο πλροφορικής και ενημέρωσης, σύμφωνα με τη γραμματέα του σώματος, οποίος αποκάλυψε ότι προηγήθηκε DDoS Attack από 15 χώρες.

Διαφήμιση

Ο site της επιτροπής ξεκίνησε να δέχεται επιθέσεις αμέσως μετά την έναρξη της ψηφοφορίας. Μια επίθεση DDoS κορυφώθηκε μεταξύ 2 π.μ. και 5 μ.μ. την Κυριακή, σύμφωνα με το RT που επικαλείται αξιωματούχους της επιτροπής.

Διαβάστε  Ρωσία: Θα ξεπεράσουν τους 60 οι νεκροί από τη φωτιά στο Mall

Ωστόσο, το κρατικό αυτοματοποιημένο σύστημα Vybory («Εκλογές») δεν μπορεί να προσβληθεί από εξωτερικές επιθέσεις, καθώς δεν συνδέεται με στο internet.
Όταν όλα τα ψηφοδέλτια καταμετρηθούν μετά το κλείσιμο των εκλογικών κέντρων, τα δεδομένα θα καταχωρηθούν στο σύστημα, μαζί με τις πληροφορίες από τις κάλπες με σαρωτές και πλήρως ηλεκτρονικές συσκευές ψηφοφορίας.

Διαβάστε  Μήνυση των Δημοκρατικών κατά της ομάδας του Τραμπ, της Ρωσίας και του Ασάνζ

Ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας Rostelecom, Μιχαήλ Οσεγιέφσκι, δήλωσε νωρίτερα ότι οι κυβερνοεπιθέσεις σε διάφορες ρωσικές ιστοσελίδες αυξήθηκαν κατά τις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Διαφήμιση