Στους 16 οι νεκροί στο Αγαθονήσι, επτά παιδιά

Στους 16 οι νεκροί στο Αγαθονήσι, επτά παιδιά

Στους δεκαέξι σκαρφάλωσε ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στα ανοιχτά του Αγαθονησίου, με επτά από τα θύματα να είναι παιδιά, ενώ στην πλάτη της τραγωδίας η Τουρκία επιμένει να παίζει διπλωματικά παιχνίδια, εκδίδοντας NAVTEX με την οποία δεσμεύει την περιοχή για έρευνα και διάσωση.

Διαφήμιση

Οι έρευνες διακόπηκαν αργά το απόγευμα, χωρίς να έχουν βρεθεί επιζώντες από το ξύλινο σκάφος που βυθίστηκε ενώ μετέφερε 21 πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια.

Διαβάστε  Το ελληνικό ΥΠΕΞ απαντά στην Τουρκία: Σημεία και συμβολισμοί

Από τα 16 θύματα, δύο είναι γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά (τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι), ενώ τρεις από τους επιβαίνοντες του ξύλινου σκάφους, δύο γυναίκες και ένας άνδρας κατάφεραν να βγουν σώοι σε παραλία του Αγαθονησίου.

Οι σοροί των άτυχων μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι τρεις διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου με σκάφος του λιμενικού σώματος.

Διαβάστε  Εικονική αερομαχία στο Αιγαίο, αυξάνεται η τουρκική προκλητικότητα

Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της Frontex και παραπλέοντα πλοία.

Διαφήμιση