Μαύρη χρονιά για τις ασφαλιστικές το 2017, άφησε πίσω ζημιές 306 δισ.

Οι ασφαλισμένες ζημίες ανήλθαν σε 136 δισ. δολάρια, περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού το 2016 και το τρίτο υψηλότερο ποσό στην ιστορία.

Μαύρη χρονιά για τις ασφαλιστικές το 2017, άφησε πίσω ζημιές 306 δισ.

Οι φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές προκάλεσαν οικονομικές απώλειες ύψους 306 δισ. δολαρίων παγκοσμίως φέτος, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ασφαλιστικού γίγαντα Swiss Re.

Διαφήμιση

Πρόκειται για αύξηση 63%, συγκριτικά με το το 2016 και πολύ υψηλότερο από το μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας. Οι ασφαλισμένες ζημίες ανήλθαν σε 136 δισ. δολάρια, περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού το 2016 και το τρίτο υψηλότερο ποσό στην ιστορία. Παρά το αυξανόμενο κόστος των καταστροφών, οι θάνατοι παρέμειναν σχετικά αμετάβλητοι, καθώς 11.000 άτομα έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν, περίπου όσοι και τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε  Ηλεία: Σκληρή η μάχη με τις φλόγες, στη μάχη δυο Canadair

Ένας από τους κύριους λόγους για τη συσσώρευση ζημιών ήταν το μπαράζ ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξε την Αμερική. Τρεις τυφώνες – οι Harvey, Irma και Maria – πέρασαν από τις ΗΠΑ και την Καραϊβική, προκαλώντας κατ ‘εκτίμηση ζημιές ύψους 93 δισ. δολαρίων. Εν τω μεταξύ, οι πυρκαγιές εξακολουθούν να προκαλούν καταστροφές στην Καλιφόρνια. Δυο ισχυροί σεισμοί έπληξαν την Tehuantepec και την Puebla στο Μεξικό στα μέσα Σεπτεμβρίου, προκαλώντας μεγάλο αριθμό θανάτων και πάνω από 2 δισ. δολάρια σε ασφαλισμένες ζημίες. Ο Τροπικός κυκλώνας Debbie προκάλεσε επίσης εκτεταμένες καταστροφές στην Αυστραλία, με τις ασφαλισμένες ζημίες να φτάνουν στα 1,3 δισ. δολάρια.

Διαβάστε  Με Fosun συζητά πλέον η Εθνική για την Ασφαλιστική, ζητάει περισσότερα

Ιστορικά οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφηκαν το 2011, όταν ανήλθαν στα 440 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω του τεράστιου σεισμού που έπληξε η Ιαπωνία, και του τσουνάμι που ακολούθησε, οδηγώντας στην καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου στη ουκουσίμα. Το 2008 ήταν επίσης ιδιαίτερα ζοφερή χρονιά, καθώς ο κυκλώνας Νάργκη σκότωσε περισσότερους από 135.000 ανθρώπους στη Μιανμάρ, αμέσως μετά από σεισμό στην επαρχία Σιτσουάν της Κίνας που άφησε 70.000 νεκρούς. Οι οικονομικές απώλειες για το έτος αυτό ανήλθαν σε 297 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε  Πλημμύρες στην Αττική: Αποζημιώσεις 12,3 εκατ. θα πληρώσουν οι ασφαλιστικές

Διαφήμιση