Τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο

Τρομοκρατική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στο Μαυροβούνιο

Άγνωστος άνδρας έριξε χειροβομβίδα στην αμερικανική πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, Ποντγκόριτσα, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προτού αυτοκτονήσει χρησιμοποιώντας πυροδοτώντας το γιλέκο με εκρηκτικά.

Διαφήμιση

Η επίθεση ακολούθησε την ανακοίνωση της κυβέρνησης της χώρας για την αποστολή πρόσθετων στρατιωτικών δυνάμεων στη νατοϊκή δύναμη που εδρεύει στο Αφγανιστάν, υπό την πίεση των ΗΠΑ. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή που συμμετέχει το Μαυροβούνιο μετά την εισδοχή του στους κόλπους της Συμμαχίας, ενώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ντόναλντ Τραμπ για επανάκτηση της κυριαρχίας, καθώς επελαύνουν οι Ταλιμπάν.

Διαβάστε  Η σκληρή αγάπη της Ευρώπης για τα Βαλκάνια

Η πρεσβεία αποκλείστηκε τη στιγμή της επίθεσης και τα τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι κανένας άλλος δεν τραυματίστηκε και ότι δεν υπήρξε σημαντική ζημιά στο οίκημα της πρεσβείας.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους γύρω από την πρεσβεία, αποκλείοντας την περιοχή.

«Ο εισαγγελέας διευθύνει την έρευνα της αστυνομίας και την [διαδικασία] ταυτοποίησης», ανέφερε η κυβέρνηση στο Twitter νωρίς την Πέμπτη το πρωί.

Διαβάστε  CFR: Τα φαντάσματα των Βαλκανίων θα ξυπνήσουν το 2018

Η αμερικανική πρεσβεία εξέδωσε προειδοποίηση στους πολίτες της στην περιοχή.

«Η αμερικανική πρεσβεία στην Ποντγκόριτσα συμβουλεύει τους πολίτες των ΗΠΑ ότι υπάρχει ενεργή κατάσταση ασφαλείας στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ποντγκόριτσα. Αποφύγετε την πρεσβεία μέχρι την περαιτέρω ειδοποίηση », αναφέρει.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ένας μάρτυρας είδε έναν άνδρα να ρίχνει ένα αντικείμενο πάνω από το τείχος γύρω στα μεσάνυχτα.

Διαβάστε  Με 4,9% τρέχει η οικονομία του Μαυροβουνίου, ανησυχεί το ισοζύγιο πληρωμών

Η εφημερίδα ανέφερε ότι αξιωματούχοι ασφαλείας έχουν σκουπίσει τους λόγους και δεν έχουν βρει άλλες απειλές. Οι υπάλληλοι κλήθηκαν να μείνουν στο σπίτι την Πέμπτη, πρόσθεσε.

Διαφήμιση