Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Αναστασιάδης βρήκε τη στήριξη του Ντόναλντ Τουσκ

Κυπριακή ΑΟΖ: Ο Αναστασιάδης βρήκε τη στήριξη του Ντόναλντ Τουσκ

Τη στήριξη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, φαίνεται ότι εξασφάλισε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από συνάντηση που είχαν, για το μείζον ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και παραβατικότητας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαφήμιση

Ο Ντόναλντ Τουσκ, είχε στείλει μήνυμα στην Τουρκία και με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια των εντάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ, ενώ τώρα ο Νίκος Αναστασιάδης θέλει να τον καταστήσει σύμμαχο στην προσπάθειά του για απομόνωση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε  Οι ΗΠΑ κατεβάζουν τους τόνους στην Κυπριακή ΑΟΖ, δεν προστατεύει την Exxon ο 6ος στόλος

Σύμφωνα με κυπριακά Μέσα, ο Ντόναλντ Τουσκ φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αντιδράσει με συγκεκριμένο τρόπο στις προκλήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Ο κ. Τουσκ αναμένεται να τοποθετηθεί επίσημα αύριο, κατά τη διάρκεια διάσκεψης τύπου.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, θα έχει συνάντηση και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο κ. Τσίπρας πρόκειται να τοποθετηθεί επί του ζητήματος, εκφράζοντας τη στήριξη της Ελλάδας στις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και τονίζοντας την υποχρέωση να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Διαβάστε  Οδικό χάρτη επαναπροσέγγισης ΕΕ-Τουρκίας συμφώνησε ο Ερντογάν με Γιούνκερ-Τουσκ

Διαφήμιση