Το Eurogroup δίνει δυο εβδομάδες προθεσμία στο… ΣτΕ για να πληρώσει τη δόση

Το Eurogroup δίνει δυο εβδομάδες προθεσμία στο… ΣτΕ για να πληρώσει τη δόση

Το πρωτόγνωρο βήμα να ορίσει προθεσμία δυο εβδομάδων, στην κυβέρνηση, έκανε το Eurogroup, για την ολοκλήρωση των δυο τεχνικών εκκρεμοτήτων στα προαπαιτούμενα, γνωρίζοντας ωστόσο, ότι πρόκειται για ζήτημα της Δικαιοσύνης και ιδιαίτερα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η ανεξαρτησία του οποίου διασφαλίζεται συνταγματικά.

Διαφήμιση

Το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης των 5,5 δισ, όπως είχε διαρρεύσει, επιμένοντας στο γράμμα της συμφωνίας και ζητώντας ολική αποπεράτωση των τελευταίων δυο προαπαιτούμενων.

Διαβάστε  Συλλήψεις ακροδεξιών για τρομοκρατία: Combat 18 Hellas και Μαίανδροι στο στόχαστρο της αστυνομίας

Ειδικότερα, από το Eurogroup δόθηκαν δύο εβδομάδες διορία στην ελληνική κυβέρνηση για την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση δόσης μέχρι τις 15 Μαρτίου (μέχρι να συνεδριάσει το Κοινοβούλιο της Γερμανίας).

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς αναγνωρίζεται σταδιακή πρόοδος, αλλά η εικόνα παραμένει μέτρια. Οι θεσμοί επιμένουν ότι θέλουν οι πλειστηριασμοί να διεξάγονται ομαλά και σε όλα τα γεωγραφικά ύψη και πλάτη της χώρας.

Διαβάστε  Μειώνεται η ανεργία, δεν αυξάνεται η απασχόληση

«Τεχνικής φύσης» χαρακτηρίζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών τα όσα απομένουν να γίνουν για την υλοποίηση των δύο τελευταίων προαπαιτουμένων, η ολοκλήρωση των οποίων θα κρίνει και την εκταμίευση της δόσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο σημερινό Eurogroup συζητήθηκε η ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε  Ελλάδα: Αύξηση εξαγωγών, μείωση εισαγωγών τον Ιανουάριο

Πηγή: Το Eurogroup δεν ενέκρινε τη δόση -Διορία δύο εβδομάδων στην κυβέρνηση | iefimerida.gr

Διαφήμιση