Δούλευαν «υπερωρίες» για τον Τραμπ τα ρώσικα bots στο Twitter

Δούλευαν «υπερωρίες» για τον Τραμπ τα ρώσικα bots στο Twitter

Αποκαλύψεις που υπερβαίνουν τις αρχικές εκτιμήσεις για το βάθος και την επίδραση της δράσης των ρωσικών bots και trolls κατά την προεκλογική εκστρατεία των αμερικανικών εκλογών του 2016 κάνει η έκθεση της Γερουσίας, μέρος της οποίας αναδεικνύει η ευρωπαϊκή task force της EAS κατά της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με East Stratcom που επικαλείται την έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας, κατά την προεκλογική περίοδο του 2016, οι αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί (bots) που συνδέονται με τη Ρωσία μοιράστηκαν αναρτήσεις Ντόναλντ Τραμπ σχεδόν 470.000 φορές, ενώ αναπαρήγαγαν ούτε 50,000 δημοσιεύσεις της Χίλαρι Κλίντον, την περίοδο από 1η Σεπτεμβρίου έως 15 Νοεμβρίου του 2016.

Διαβάστε  Ο Ζούκερμπεργκ αναλαμβάνει την "πολιτική" ευθύνη για την παραβίαση, πετάει το μπαλάκι για τα ποινικά

Τα στοιχεία, που υποβλήθηκαν από το Twitter στο πλαίσιο μιας έρευνας του Κογκρέσου, δημιουργούν νέα αίσθηση για την κλίμακα της ρωσικής εκστρατείας πόλωσης της αμερικανικής κοινωνίας και υπονόμευσης της Χίλαρι Κλίντον.

Το Twitter δήλωσε ότι εντόπισε περίπου 2,12 εκατομμύρια tweets από ρωσικά συνδεδεμένα bots σχετικά με τις εκλογές. Σύμφωνα με την πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αυτά τα tweets συλλογικά έλαβαν περίπου 455 εκατομμύρια εμφανίσεις (impressions) τις πρώτες επτά ημέρες από τη δημοσίευσή τους- πολύ περισσότερο από ό, τι είχε αρχικά αναφερθεί.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο στενό περιβάλλον του Πούτιν

Το Twitter επίσης αποκάλυψε ότι τα bots που συνδέονται με τη Ρωσία ήταν υπεύθυνα για τα δύο τρίτα των shares του λογαριασμού Twitter των Wikileaks κατά ίδια προεκλογική περίοδο, στη διάρκεια της οποίας τα Wikileaks δημοσίευσαν εκατομμύρια emails της Χίλαρι Κλίντον και των δημοκρατικών.

Διαφήμιση