Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά Ισραηλινών

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η ένταση στη Μέση Ανατολή, αρκετές εβδομάδες μετά την προσπάθεια βίαιης ανατροπής του status quo από τις ΗΠΑ με την αναγνώριση του Ισραήλ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Διαφήμιση

Ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο έφηβο στη διάρκεια εφόδου του ισραηλινού στρατού σε ένα χωριό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως ανακοίνωσε χθες το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε  Μέρκελ κατά Τουρκίας και Ρωσίας για την αναζωπύρωση στη Συρία

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο 19χρονος Αχμάντ Αμπού Οντέιντ δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια εφόδου του στρατού στο χωριό Μπουργκίν στη βόρεια Δυτική Όχθη.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι περίπου 200 Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες ενάντια σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα όταν ακούστηκε ένας πυροβολισμός.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι στρατιώτες εστάλησαν στο χωριό για την αναζήτηση υπόπτων για τη δολοφονία ενός ραβίνου τον Ιανουάριο, χωρίς να κάνουν κάποια επισήμανση για το θάνατο του Παλαιστινίου.

Διαβάστε  Ο Τραμπ θολώνει τα νερά για τη Συρία, ζητάει να του πουν ευχαριστώ

Ο 35χρονος ραβίνος Ραζιέλ Σεβάχ, δολοφονήθηκε στις 9 Ιανουαρίου ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητό του κοντά στον εβραϊκό οικισμό Χαβάτ Γκιλάντ όπου διέμενε.

Οι ισραηλινές δυνάμεις διεξάγουν ενδελεχείς έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του.

Διαφήμιση