Νιγηρία: Τρομοκρατική επίθεση σε camp εκτοπισμένων, τέσσερις νεκροί

Νιγηρία: Τρομοκρατική επίθεση σε camp εκτοπισμένων, τέσσερις νεκροί

Διπλή τρομοκρατική επίθεση σημειώθηκε στη Νιγηρία καθώς οι συγκρούσεις της Μπόκο Χαράμ με κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται από αμερικανικά στρατεύματα, εντείνονται.

Διαφήμιση

Αρχικά ένας βομβιστής καμικάζι σκότωσε τέσσερις ανθρώπους την Τετάρτη σε καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων πολιτών στη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, αφού σκαρφάλωσε και πέρασε τον φράκτη του καταυλισμού Νταλόρι, σε ένα προάστιο της πόλης, περί τις 20:15 (21:15 ώρα Ελλάδας) πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος ανάμεσα σε εκτοπισμένους.

Διαβάστε  Νιγηρία: Στα χέρια της Μπόκο Χαράμ 110 μαθήτριες

Μερικά λεπτά μετά την πρώτη έκρηξη, μια βομβίστρια καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη χωρίς όμως να προκαλέσει άλλα θύματα.

Μολονότι δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για αυτή την ενέργεια το βράδυ της Τετάρτης, οι αρχές δείχνουν την τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Η Μπόκο Χαράμ έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα γυναίκες και νεαρά κορίτσια για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον πολιτικών στόχων, συμπεριλαμβανομένων καταυλισμών εκτοπισμένων, ανοικτών αγορών και τεμενών.

Διαβάστε  Συλλαμβάνουν δημοσιογράφους διεθνών media στο Σουδάν

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ –η οποία διαρκεί οκτώ χρόνια– και οι επιχειρήσεις του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας για την καταστολή της έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχουν εκτοπίσει 2,6 εκατομμύρια και πλέον πολίτες στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Διαφήμιση