Ο Καμμένος προσπαθεί να βρει… χώρο και να κοινωνικό έρεισμα

Ο Καμμένος προσπαθεί να βρει… χώρο και να κοινωνικό έρεισμα

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση που έχουν προκαλέσει οι αντιφάσκουσες απόψεις και θέσεις των ΑΝΕΛ δίνει με νέες δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, επιχειρώντας να καλλιεργήσει κοινωνικό έρεισμα και να μην απολέσει την εμπιστοσύνη του κυβερνητικού εταίρου, ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφήμιση

Ο Πάνος Καμμένος επιχειρεί να εκπέμψει διακριτό πολιτικό στίγμα εκμεταλλευόμενος τη δημιουργική ασάφεια στις διαπραγματεύσεις για το όνομα, τις κοινωνικές αντιδράσεις και την ισχύ που απορρέει από τη συμμετοχή του ως ελάσσων εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Εμπιστευόμαστε τον κ. Κοτζιά να διαπραγματευθεί, επιθυμούμε λύση, αλλά με τον απαράβατο όρο που εμείς θέτουμε»,

ξεκαθάρισε ο Πάνος Καμμένος, στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Κ.Ο του κόμματος.

Διαβάστε  Ο Κοτζιάς παίρνει τον έλεγχο, αδειάζει Καμμένο για τους δυο στρατιωτικούς

Σε ότι αφορά την κυβερνητική συνεργασία, υποστήριξε ότι «Οι ΑΝΕΛ κάναμε μία έντιμη συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και αυτή την έντιμη συμφωνία θα την τιμήσουμε μέχρι το τέλος, μέχρι το τέλος της τετραετίας».

«Θεωρούμε ότι σε σύντονο χρονικό διάστημα ο κόσμος θα αντιληφθεί τη σημασία αυτής της συνεργασίας»

πρόσθεσε και απάντησε στη ΝΔ αφήνοντας αιχμές:

«Σε εκείνους που κάνουν σενάρια αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η δική μας θέση είναι καθαρή. Εκείνοι είναι που πρέπει να αποφασίσουν με ποια πολιτική είναι. Με τις θέσεις του Βουκουρεστίου, τη θέση του κ. Καραμανλή ή τη θέση που εκφράζει δημόσια ο κ. Μητσοτάκης; Ας λύσουν αυτοί τα προβλήματά τους και ας παρακολουθήσουν το κυβερνητικό έργο».

Παράλληλα απάντησε, όσον αφορά τη διατύπωση θέσης στη Σύνοδο του NATO, επισημαίνοντας ότι:

«Δεν πιστεύω ότι στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα έχουν προχωρήσει τόσο πολύ οι διαπραγματεύσεις»

Οι χειρισμοί του Πάνου Καμμένου μπορεί να μην έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα σε αυτή τη φάση, καθώς το ζήτημα έχει 6μηνο χρόνο διπλωματικής ωρίμανσης, αφήνοντας χρόνο για πολιτικές και κοινωνικές ζυμώσεις, ωστόσο, σε δεύτερη φάση και ενώ τα ζητήματα συγκεκριμενοποιούνται η διατήρηση μιας τέτοιας στάσης θα καταστήσει τους ΑΝΕΛ και τη στάση τους, πρόβλημα προς επίλυση στην πολιτική και διπλωματική εξίσωση.

Διαβάστε  Σκοπιανό: Ο Ντιμιτρόφ εγκαταλείπει τον Μέγα Αλέξανδρο

Μέρος της ίδιας στρατηγικής, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, είναι και η συντήρηση πολιτικής υψηλών τόνων με την Τουρκία, προκλήσεων και ανταλλαγής φραστικών επιθέσεων, πεδίο από το οποίο έως τώρα βγαίνει ενισχυμένος τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, επιτυγχάνοντας να ανακτήσει σχέσεις με τμήματα της κοινωνίας και να τεθεί υπό τον εθνικό προστατευτικό μανδύα, καθώς στοχοποιείται προσωπικά από την Άγκυρα.

Διαβάστε  Μήνυμα και στην Τουρκία η αποκαθήλωση του Μ. Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων

Διαφήμιση