Στεφάνι στα Ίμια έριξε ο Πάνος Καμμένος

Στεφάνι στα Ίμια έριξε ο Πάνος Καμμένος

Στεφάνι στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων, έριξαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η πλευρά, η εγγύτητα και ο χρόνος παραμονής στην περιοχή.

Διαφήμιση

Στην ομιλία του προς τον Κυβερνήτη και το πλήρωμα της Κ/Φ «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ», ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε, «είμαστε σήμερα εδώ,για να αποδώσουμε τις οφειλόμενες τιμές στους ήρωες του Πολεμικού μας Ναυτικού που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, το 1996, στα Ίμια. Ο Παναγιώτης Βλαχάκος, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης και ο Έκτορας Γιαλοψός θα μείνουν στο πάνθεον των ηρώων».

«Για τους ήρωες που «έφυγαν» υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας ένα είναι το σύνθημα: «Αθάνατοι» είπε.

Η κίνηση υψηλού συμβολισμού, από τον Πάνο Καμμένο, ακολουθεί την εξ αντανακλάσεως επίθεση που δέχθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Άγκυρας, το οποίο σε ανακοίνωσή του, φωτογραφίζει τον υπουργό Άμυνας ως “προκλητικό” απαντώντας σε επικριτικά σχόλια για την Τουρκία, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Νταβός.

Η ρίψη στεφάνου στον θαλάσσιο χώρο των Ιμίων έρχεται λίγες ημέρα το επεισόδιο μεταξύ ελληνικού ταχέως σκάφους και τουρκικής πυραυλακάτου στην περιοχή και ενώ στην Τουρκία η αντιπολίτευση οδηγεί τον Ερντογάν σε έξαρση εθνικιστικής ρητορικής και προκλήσεων.