Αφγανός με πυροκροτητές συνελήφθη στην Αθήνα

Αφγανός με πυροκροτητές συνελήφθη στην Αθήνα

Πληροφορίες για έναν Αφγανό που προσήχθη αφού σε έλεγχο βρέθηκαν επάνω του επτά ή οκτώ πυροκροτητές και ταυτότητες, το βράδυ του Σαββάτου, διέρρευσε στα media η αστυνομία, καθώς η προανάκριση που διενεργεί η αντιτρομοκρατική δεν έχει αποφέρει ακόμη αποτελέσματα.

Διαφήμιση

Οι αρχές εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχες καθώς ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μερικές ώρες πριν το μεγάλο συλλαλητήριο και οι φόβοι προβοκάτσιας ή ακόμη και συντονισμένης επίθεσης ενισχύονται.

Διαβάστε  Μήνυμα Νουί προς τραπεζίτες: Κάψτε κεφάλαια, σβήστε κόκκινα δάνεια

Αν και ενδείξεις τέτοιων κινήσεων δεν έχουν καταγραφεί, ούτε από την ΕΛ.ΑΣ αλλά ούτε και την ΕΥΠ και τις ξένες υπηρεσίες πληροφοριών, σε τέτοιες περιπτώσεις κατά πάγια πρακτική διενεργούνται έρευνες προς κάθε κατεύθυνση.

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τις επαφές που είχε ο Αφγανός με αντιεξουσιαστές και αν επρόκειτο να παραδώσει σε κάποιον ή σε κάποιους του συγκεκριμένου χώρου τους πυροκροτητές. Μετά την προσαγωγή του Αφγανού το Indymedia ανέβασε κείμενο βάσει του οποίου αναζητούσε πληροφορίες και χαρακτήριζε -επίσης κατά πάγια τακτική- τον Αφγανό «σύντροφο», δίνοντας επιπλέον το στοιχείο ότι είναι 19 ετών.

Διαβάστε  Σύλληψη δύο Γερμανών δημοσιογράφων στον Έβρο

Ωστόσο, μετά από τέτοιες εξελίξεις και εφόσον υπήρχε σχεδιασμός επίθεσης όλοι οι δυνητικά εμπλεκόμενοι περιορίζουν τη δραστηριότητά τους.

Διαφήμιση