Στις κάλπες αύριο η Κύπρος, Αναστασιάδη αλλά στο δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στις κάλπες αύριο η Κύπρος, Αναστασιάδη αλλά στο δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Στις κάλπες για την εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας προσέρχονται αύριο οι Κύπριοι, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι κανείς δεν θα συγκεντρώσει το απαιτούμενο 50%+1 για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο και θα χρειαστεί και δεύτερος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο απερχόμενος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αναμένεται να είναι πρώτος με διαφορά, ενώ ακολουθούν οι Νικόλας Παπαδόπουλος και Σταύρος Μαλάς, με τη διαφορά τους να κινείται στο όριο του στατιστικού λάθους. Υποψήφιοι επίσης για την προεδρία είναι και οι Γιώργος Λιλλήκας και Χρίστος Χρίστου. Αν

Η προεκλογική εκστρατεία έληξε με αλληλοκατηγορίες για το μέλλον της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Πάντως, η σημερινή μέρα των υποψηφίων, προσφέρεται για χαλάρωση. Ο Νίκος Αναστασιάδης θα γευματίσει με την οικογένειά του στη Λεμεσό. Σε εστιατόριο της Λευκωσίας θα δεξιωθεί τους συνεργάτες του ο Νικόλας Παπαδόπουλος, σε καφετέρια στην παλιά πόλη της Λευκωσίας θα βρεθεί ο Σταύρος Μαλάς με την ομάδα του, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας θα πιει μαζί με φίλους και συνεργάτες τον καφέ του στη οδό Λήδρας.

Διαβάστε  Έφοδος σε γραφείο και δωμάτιο του δικηγόρου του Τραμπ

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Κύπρος Κυπριανού, ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο ανέρχεται στους 550.593. Στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των εγκλωβισμένων, περιλαμβάνονται άλλοι 283 εκλογείς, ανεβάζοντας τον αριθμό των εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 28ης Ιανουαρίου στις 550.876. Από αυτούς, 11.683 θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε ένα από τα 38 εκλογικά κέντρα, που θα λειτουργήσουν σε 15 χώρες στο εξωτερικό.

Διαβάστε  Με πογκρόμ κατά 3,000 στρατιωτικών ανοίγει την προεκλογική περίοδο ο Ερντογάν

Τις εκλογές θα παρακολουθήσει και ομάδα παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Κύριο αντικείμενο της αποστολής τους είναι η παρακολούθηση της προεκλογικής εκστρατείας και η κάλυψή της από τα ΜΜΕ, όπως επίσης και το ζήτημα των προεκλογικών δαπανών των υποψηφίων. Πρόσθετα, και έπειτα από αίτημα της επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ομάδα λειτουργών του Γραφείου της θα επισκεφθεί εκλογικά κέντρα, ώστε επί τόπου να βεβαιωθεί ότι τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων τυγχάνουν σεβασμού.

Διαβάστε  Ρωσία: Οι επτά αντίπαλοι του Πούτιν στις εκλογές

Οι ώρες ψηφοφορίας είναι από τις 7:00 μέχρι τις 18:00 (ώρα Ελλάδος), με διάλειμμα μίας ώρας, μεταξύ των ωρών 12:00- 13:00.

Διαφήμιση