Νέο αίτημα για έκδοση των 8 κατέθεσε η Τουρκία

Νέο αίτημα για έκδοση των 8 κατέθεσε η Τουρκία

Στο ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος επανέρχεται η Άγκυρα καταθέτοντας νέο αίτημα για την έκδοσή του, μετά από συνάντηση αντιπροσωπείας του υπουργείου Δικαιοσύνης της Τουρκίας με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τη δικονομία η για να γίνει αποδεκτή η εξέταση του νέου αιτήματος από την ελληνική Δικαιοσύνη αυτό πρέπει να συνοδεύεται από νέα στοιχεία, ωστόσο, ανεξαρτήτως στοιχείων η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κρίνει επικίνδυνη για τη ζωή των οκτώ την έκδοσή τους στην Τουρκία.

Διαβάστε  Ελεύθερος, αλλά σε αστυνομικό κλοιό ο Τούρκος στρατιωτικός

Νωρίτερα, στη συνάντηση της τουρκικής αντιπροσωπείας με τον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης, ο Σταύρος Κοντονής ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προοπτική έκδοσής τους.

Υπ αυτό το πρίσμα η επανυποβολή αιτήματος, στη βάση νέων στοιχείων, αναμένεται να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης στις διμερείς σχέσεις, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εξάγει την ένταση στο εσωτερικό, όπου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιντζάρογλου επιχειρεί να υποσκάψει τη διαδικασία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα και επαναπροσέγγισης με την Ευρώπη, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2019.

Διαβάστε  Αίτηση αναστολής και ακύρωσης για το άσυλο στον Τούρκο, θα εξαντλεί τα ένδικα μέσα σε όλες τις υποθέσεις η πολιτεία

Διαφήμιση