Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα

Η S&P αναβάθμισε την Ελλάδα

Ανακοινώθηκε, όπως αναμενόταν, η αναβάθμιση του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας από την S&P μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, με τον οίκο να διατηρεί θετικό το outlook, προμηνύοντας και νέα αναβάθμιση πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας βρίσκεται πλέον στο «Β» από «Β-» , ενώ θετικές παραμένουν οι προοπτικές.

Η αναβάθμιση της S&P έχει προεξοφληθεί από τις αγορές μετοχών και ομολόγων, καθώς είχε κατ επανάληψη προαναγγελθεί, ομού μετά της θετικής έκβασης της αξιολόγησης.

Διαβάστε  Συνελήφθη Τούρκος στις Καστανιές Έβρου

Η αγορά ομολόγων έχει επιδείξει αξιοσημείωτες αποδόσεις καθ όλη τη διάρκεια του 2017 και από τις αρχές του 2018, με αποτέλεσμα τώρα κινείται σε μοτίβο συσσώρευσης αναμένοντας καταλυτικές ειδήσεις για το χρέος και για την επόμενη ημέρα.

Τώρα, στο επίκεντρο βρίσκεται η Fitch, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αναβάθμιση της Ελλάδας στις 16 Φεβρουαρίου, οπότε και δημοσιεύει την έκθεσή της, καθώς έχει ήδη αναβαθμίσει την ελληνική πιστοληπτική ικανότητα σε «Β-» από «CCC», με θετικές προοπτικές.

Διαβάστε  Για κατασκοπεία σε βαθμό πλημμελήματος καταδικάστηκαν δύο Τσέχοι στην Ελλάδα

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Moody’s αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας σε Caa2 από Caa3, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, κατεβάζοντας όμως τον πήχη των προσδοκιών για μελλοντική αναβάθμιση, καθώς υποβάθμισε το outlook από θετικό σε σταθερό.

Agency Rating Outlook Date
S&P B positive Jan 19 2018
DBRS CCC (high) positive Nov 10 2017
Fitch B- positive Aug 18 2017
S&P B- positive Jul 22 2017
Moody’s Caa2 positive Jun 23 2017
TE 10 stable Apr 16 2016
Διαβάστε  Σκάνδαλο λαθρεμπορίας φαρμάκων: Προφυλακίστηκαν δύο ακόμη και άλλοι δύο σε κατ οίκον περιορισμό

Διαφήμιση