• Τελευταία
  • Trending
  • All

Σκοπιανό: Πολιτική και οικονομική στήριξη ζητούν Αθήνα-Σκόπια από NATO-ΕΕ

18 Ιανουαρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 22 Ιανουαρίου 2018

Ο Τραμπ προσπαθεί να “στραγγαλίσει” το Χάρβαρντ

25 Μαΐου 2025

ΕΛΣΤΑΤ: Ανοδικά οι τιμές οικοδομικών υλικών και τον Απρίλιο

24 Μαΐου 2025

Τουρισμός Εμπειρίας: Το νέο οικονομικό frontier

24 Μαΐου 2025

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025 - Ενημερώθηκε: 24 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική The Wire

Σκοπιανό: Πολιτική και οικονομική στήριξη ζητούν Αθήνα-Σκόπια από NATO-ΕΕ

Χρήστος ΦράγκουΑπόΧρήστος Φράγκου
18 Ιανουαρίου 2018 - Ενημερώθηκε: 22 Ιανουαρίου 2018
Στις The Wire, Αμυνα & Διπλωματία, Αναδυόμενες Κρίσεις, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης1 mins read
15 0
0
41
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Σκηνικό σκληρής διαπραγμάτευσης, με υπολογισμένες ωστόσο συγκρούσεις, διακριτές πολιτικές παρεμβάσεις και διπλωματικές κόκκινες γραμμές στήνεται στο Σκοπιανό, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις και διαρροές των τελευταίων ωρών, καθώς ξεκινάει το σκέλος της εμπέδωσης των μέτρων εμπιστοσύνης και της χάραξης του οδικού χάρτη για την επίλυση του ονοματολογικού.

Οι δυο κυβερνήσεις, αντιμετωπίζοντας κριτική εκ των έσω και υπό το φόβο διογκούμενου πολιτικού κόστους υιοθετούν, σε επίπεδο διαπραγματευτών, πιο σκληρές γραμμές από αυτές που η πολιτικές ηγεσίες είχαν αφήσει να διαφανούν, στην πρώιμη περίοδο επίδειξης βούλησης και δέσμευσης στην κατεύθυνση της επίλυσης του ζητήματος.

Σχετικάθέματα

Κ. Παπαζάχος: Ο χθεσινός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν «μοναχικός»

23 Μαΐου 2025
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Καιρός: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

23 Μαΐου 2025
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός

Καιρός: 30άρια, λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα έως το Σάββατο

22 Μαΐου 2025

Διαβάστε επίσης: Σπίθες στα Βαλκάνια, κινδυνεύει η Ελλάδα

Έχοντας όμως θέσει ως καταληκτική ημερομηνία το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2018, οι δυο χώρες έχουν αρκετό χρόνο για να προετοιμάσουν τις κοινωνίες, να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις και να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος, ενώ παράλληλα πιέζουν αμφότερες εταίρους και συμμάχους για τη διαμόρφωση ενός ισχυρού και δομημένου πλαισίου που θα δώσει την πολιτική ευελιξία στις κυβερνήσεις, αφού θα έχει διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις στο Σκοπιανό

Υπ αυτό το πρίσμα, η -ομολογουμένως- σκληρή ρητορική που χρησιμοποίησε ο πρέσβης της πΓΔΜ, Βάσκο Ναουμόφσκι, μετά την τριμερή συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Αδαμάντιο Βασιλάκη, υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αποτελούν μια “φυσική” και αναμενόμενη πρώτη αντίδραση, διαμορφώνοντας συνθήκες αντιπαράθεσης, ώστε να μην κατηγορηθεί ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η κυβέρνηση Ζάεφ για ενδοτικότητα, απέναντι σε μια αντιπολίτευση που καραδοκεί.

Στην ευρύτερη εικόνα, η κατάσταση στα Βαλκάνια είναι τεταμένη, καθώς η σύγκρουση NATO-Ρωσίας για τον έλεγχο της περιοχής, περνά πλέον -ξανά- στο εσωτερικό των χωρών, με πιο κραυγαλέο περιστατικό την πολιτική δολοφονία του Σέρβου πολιτικού στο Κόσοβο, η οποία προκάλεσε την άμεση διακοπή των διαβουλεύσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, οι οποίες διεξάγονταν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης: Τα μηνύματα Στόλτενμπεργκ από τα Σκόπια

Σε αυτό το πολυπαραγοντικό και εύφλεκτο σκηνικό, το ενδεχόμενο πολιτικής αποσταθεροποίησης χωρών, όπως συνέβη για δεύτερη φορά σε επτά μήνες στη Ρουμανία, είναι το ππιο επικίνδυνο σενάριο, καθώς το ενδεχόμενο συρράξεων έχει αποδυναμωθεί προοδευτικά, λόγω της αλλαγής της υφής των συγκρούσεων.

Το σκηνικό στα Σκόπια

Ο Σκοπιανός διαπραγματευτής φάνηκε να αμφισβητεί τις προθέσεις του Μάθιου Νίμιτς, υποστηρίζοντας δημοσίως ότι οι προτάσεις που παρουσίασε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση». Σύμφωνα με τον ίδιο, το πλαίσιο των διαπραγματεύσεων στηρίζεται στο Ψήφισμα 817 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο θέμα του ονόματος.

«Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του. Η χώρα μας έχει όνομα, το οποίο είναι “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ένα όνομα που αποτελεί τη βάση της ταυτότητάς μας. Επίσης, σήμερα το 2018 κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη του “μακεδονικού” λαού και της “μακεδονικής” γλώσσας. Από την πλευρά του διαμεσολαβητή (σ.σ. Μάθιου Νίμιτς) παρουσιάστηκαν σήμερα κάποιες ιδέες που πιστεύω ότι αποκλίνουν από αυτό το πλαίσιο και απέχουν πολύ από μια αξιοπρεπή λύση. Ωστόσο θα μεταφέρω τις προτάσεις αυτές στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και αυτή θα είναι που θα λάβει θέση στο θέμα αυτό».

Τη θέση αυτή ήρθε να μετριάσει λίγες ώρες αργότερα η κυβέρνηση της πΓΔΜ, εκτιμώντας ότι με βάση τη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο Νίμιτς για την επίλυση του θέματος του ονόματος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία στο Σκοπιανό μπροστά και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό.

Η αλληλουχία των εξελίξεων δίνει αίσθηση, είτε μιας καλά στημένης διπλωματικής και πολιτικής προσέγγισης, με την κυβέρνηση να δρα πυροσβεστικά, είτε ενός διαπραγματευτή “εκτός ελέγχου”, ο οποίος προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένο και να οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο, προβοκάροντας τον ίδιο τον διαμεσολαβητή. Ωστόσο, το δεύτερο σενάριο θα κριθεί σύντομα, από την παραμονή ή καρατόμηση του Ναουμόφσκιμ στον επόμενο γύρο διαβουλεύσεων.

Η κατάσταση στα Σκόπια είναι πολύ πιο σύνθετη απ ότι αρχικά φαίνεται, καθώς η αντιπολίτευση είναι κονιορτοποιημένη, με το νέο ηγέτη να προσπαθεί να σταματήσει την “αιμορραγία” στελεχών και βουλευτών. Ο αντιπολιτευτικός σχηματισμός του VMRO-DPMNE αν και ήταν ο ισχυρότερος κοινοβουλευτικά, μετά τις εκλογές, εν τούτοις δεν είχε καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να σχηματίσει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Ζάεφ, με τη συνεργασία του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος. Τώρα όμως, το ακροδεξιό κόμμα VMRO-DPMNE, έχασε και την πρωτοκαθεδρία στη Βουλή, καθώς ένας μικρότερος σχηματισμός αποχώρησε και ένας ακόμη βουλευτής ανεξαρτητοποιήθηκε.

Τα προβλήματα όμως, για την εθνικιστική αντιπολίτευση, δεν σταματούν εκεί, καθώς ο πρώην πρωθυπουργός, Νίκολα Γκρουέφσκι και αρκετά ακόμη στελέχη, αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις για βαριά αδικήματα, γεγονός που τους καθιστά πολιτικά ευάλωτους.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Balkan Insight, χθες, ότι η κυβέρνηση χρειάζεται τα προενταξιακά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να μπορέσει να διαχειριστεί την κατάσταση, ζητώντας κατ ουσία πολιτική και οικονομική στήριξη για την προώθηση της λύσης.

Η κατάσταση στην Αθήνα

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται το ονοματολογικό της πΓΔΜ και στην Ελλάδα, καθώς αρρυθμίες καταγράφονται στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, να υιοθετούν σκληρή γραμμή κατά της χρήσης του ορου “Μακεδονία”, θέση στην οποία συναντώνται με την εκκλησία και ακροδεξιά μορφώματα. Από την άλλη πλευρά εντάσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η οποία αν και υιοθετεί ως ενιαία στάση τη θέση της κυβέρνησης Καραμανλή, όπως αυτή παρουσιάστηκε στο Βουκουρέστι, αποφεύγει να εξειδικεύσει.

Διαβάστε επίσης: Εξάμηνο σπριντ σε ναρκοπέδιο για κυβέρνηση-κόμματα

Η κυβέρνηση, επιμένει να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί ότι η χρήση του ονόματος “Μακεδονία” δεν μπορεί να αποφευχθεί, καθώς αυτό χρησιμοποιείται ήδη στην από την Ελλάδα αναγνωρισμένη ονομασία, “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”, ενώ αναγνωρίζεται από 135 χώρες ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

Η ελληνική κυβέρνηση, έχει ήδη πιέσει για οικονομική και πολιτική στήριξη -που φαίνεται ότι καρπώνεται ήδη- τους εταίρους στην ΕΕ και τους συμμάχους στο NATO, έτσι ώστε να διαμορφωθούν οι απαραίτητες συνθήκες στην κοινωνία που θα επιτρέψουν τη συνεννόηση, ενδεχομένως και τη σύγκλιση σε πολιτικό επίπεδο.

Ο διεθνής παράγοντας

Το πλαίσιο της λύσης έχει προσπαθήσει να σκιαγραφήσει, πρώιμα, σε συνεντεύξεις του ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος χαρακτήρισε “μη ρεαλιστική οποιαδήποτε πρόταση δεν περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία”, ωστόσο δεν αναφέρθηκε στα περί “Μακεδονικού έθνους” και “Μακεδονικής γλώσσας”, θέσεις που αν και περιλαμβάνονται στο Σύνταγμα της πΓΔΜ, η Ελλάδα χαρακτηρίζει αλυτρωτικές.

Το NATO, βασικός διεθνής παράγοντας που πιέζει για την άμεση επίλυση του ζητήματος, ώστε να προχωρήσει η διαδικασία ένταξης της πΓΔΜ στη συμμαχία, δια του γενικού γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ, δημιούργησε το πλαίσιο ασφαλείας, με την επίσκεψή του στα Σκόπια, που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Ζάεφ, ενώ έστειλε μήνυμα στην Αθήνα, ότι προηγείται ιεραρχικά σε επίπεδο αιτημάτων.

Αντίστοιχη ήταν η σημειολογία της επίσκεψης στα Σκόπια των ειδικών απεσταλμένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αμέσως μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης από τον Ζόραν Ζάεφ.

Η επόμενη φάση

Τα συλλαλητήρια στην Ελλάδα και οι δημοσκοπήσεις, που -για την ώρα- σκιαγραφούν αρνητική προδιάθεση της κοινής γνώμης, παράσχουν μια πρώτη αποτίμηση της κατάστασης στην Ελλάδα και βοηθούν τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης, αποτελώντας μοχλό πίεσης για την εξασφάλιση μεγαλύτερης στήριξης από την ΕΕ και το NATO, στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και της ενίσχυσης της πολιτικής κυριαρχίας της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Σκοπιανό: “Όχι” στον όρο “Μακεδονία” λέει το 68%

Το επόμενο βήμα είναι η άμεση εμπλοκή των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών που θα εισέλθουν ενεργά στην διαδικασία, κάτι που όπως είπε και ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ «εμπεριέχει ρίσκο, καθώς μέχρι τώρα οι υπουργοί και πρωθυπουργοί εμπλέκονταν όταν διαφαίνονταν ένα βέβαιο αποτέλεσμα» αλλά όπως συμπλήρωσε «αξίζει να το ρισκάρουμε».

Καθώς το αποτύπωμα της διαπραγμάτευσης στην εγχώρια πολιτική σκηνή διευρύνεται και τα media το μεταφέρουν στην κοινωνία, πολιτικές παρεμβάσεις από μεσαίου και χαμηλού βεληνεκούς στελέχη όλων των χώρων, αναμένεται να αρχίσουν να διατυπώνονται ενεργά, κινήσεις που αρχικά θα φανούν ως εμπρηστικές, ανεξαρτήτως θέσης, αλλά στην ουσία θα συμβάλλουν στην εξισορρόπηση, ως αντίρροπες δυνάμεις.

Στην κατεύθυνση της αναγκαιότητας να ενημερωθεί η κοινωνία για το ζήτημα και να δημιουργηθεί μια ευρύτατη κοινωνική και πολιτική συναίνεση για την επίλυση του ζητήματος, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια και να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενημερώνοντας για την πραγματική διαπραγματευτική διπλωματική ιστορία από το 1992 έως σήμερα. Λέγεται, μάλιστα, ότι ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι αν και ο Καμμένος έχει διαφορετική τοποθέτηση έχει δεσμευτεί να μην αποτελέσει εμπόδιο εφόσον υπάρξει μια ευρύτερη πολιτική συναίνεση.

Σχετικά

Tags: NATOΒόρεια ΜακεδονίαΔιεύρυνση ΕΕΕλλάδαΜάθιου Νίμιτς
Share16Tweet10Share3Send
Χρήστος Φράγκου

Χρήστος Φράγκου

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor από το 2016 και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crises Zone. Αναλυτής, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος το 1998, καλύπτοντας αρκετούς τομείς, ενώ διετέλεσε σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

ΣχετικάΆρθρα

The Wire

Κ. Παπαζάχος: Ο χθεσινός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στην Κρήτη ήταν «μοναχικός»

23 Μαΐου 2025
ΠΡΩΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
The Wire

Καιρός: Μεταφορά αφρικανικής σκόνης και υψηλές θερμοκρασίες

23 Μαΐου 2025
Weather report, δελτίο καιρού, καιρός
The Wire

Καιρός: 30άρια, λίγες βροχές και σκόνη στην ατμόσφαιρα έως το Σάββατο

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο

πΓΔΜ: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μπλοκάρει την αναβάθμιση της αλβανικής γλώσσας

Ξεπέρασε τις προβλέψεις η ανάπτυξη της Κίνας το 2017

MostPopular

  • Μετά την εκτέλεση του “θαμνάκια”… βγαίνει ο Βλαστός από τη φυλακή

    979 shares
    Share 392 Tweet 245
  • Απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Μαρινάκης για το Noor1 – Η υπόθεση

    2042 shares
    Share 817 Tweet 511
  • Εθνική Τράπεζα: Μέρισμα 405 εκατ. και bonus 25 εκατ. σε στελέχη

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    65 shares
    Share 26 Tweet 16

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr