Η ρωσική προπαγάνδα την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Η ρωσική προπαγάνδα την Τετάρτη στο Ευρωκοινοβούλιο

Το ζήτημα της ρωσικής προπαγάνδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των επιπτώσεων της σε όλα τα επίπεδα της πολιτική και κοινωνικής ζωής θα εξετάσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη, καθώς η Ecternal Action Service και η ειδική Task Force κατά της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου θα παρουσιάσουν στοιχεία για τη δράση ρωσικών ομάδων.

Διαφήμιση

Όπως ανακοινώθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν για τις επιπτώσεις της ρωσικής προπαγάνδας στις ευρωπαϊκές χώρες και τις πιθανές προσπάθειες της να χειραγωγήσει τις εκλογές σε ορισμένα κράτη μέλη μέσα από τη δημοσίευση ψεύτικων ειδήσεων.

Διαβάστε  Η ΕΕ θέλει να σπάσει τον άξονα Ρωσίας-Ιράν και να ηρεμήσει τον Τραμπ

Στο ίδιο πλαίσιο συζητείται ο έλεγχος της χρήσης ευρωπαϊκών τεχνολογιών του internet καθώς αποδείχθηκε ότι πολλές εφαρμογές χρησιμοποιήθηκαν από ολοκληρωτικά καθεστώτα για την επιβολή λογοκρισίας και καταπίεση της ελευθερίας του Τύπου και του λόγου κατά την «αραβική άνοιξη».

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Leo Varadkar, Taoiseach, θα συζητήσει με τους ευρωβουλευτές για το μέλλον της Ένωσης. Αυτό αναμένεται να είναι το πρώτο από μια σειρά συζητήσεων μεταξύ αρχηγών κρατών της ΕΕ και Κοινοβουλίου.

Διαβάστε  Ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία για τους δύο Έλληνες

Η Βουλγαρία βρίσκεται στο τιμόνι της ΕΕ από την 1η Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός της, Boyko Borissov, παρουσιάζει στο ΕΚ την Τετάρτη της Βουλγαρικής προεδρίας. Μια ημέρα πριν, η Εσθονία κάνει τον απολογισμό της δικής της προεδρίας στην ολομέλεια.

Τέλος, το ΕΚ αξιολογεί την κατάσταση στο Ιράκ αλλά και τη στήριξη της ΕΕ στην ειρηνευτική διαδικασία στην Κολομβία.

Διαβάστε  Ο Ζάκερμπεργκ ανέλαβε την ηθική ευθύνη, έκανε πάσα την ποινική

Διαφήμιση