Η Τουρκία εξάγει την εσωτερική της κρίση στο Αιγαίο

Η Τουρκία εξάγει την εσωτερική της κρίση στο Αιγαίο

Έντονη παραβατικότητα και προκλητικότητα, χαμηλό επιχειρησιακό ρίσκο, περιλάμβανε το χθεσινό μοτίβο παραβιάσεων της της Τουρκίας στο Αιγαίο, καθώς η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της χώρας αποκτά ακραία εθνικιστικά χαρακτηριστικά.

Διαφήμιση

Με τον αρχηγό της αντιπολίτευση Κεμάλ Κιλιτσάρογλου να προαναγγέλλει κατάληψη ελληνικών νησιών, τον Ταγίπ Ερντογάν να διασφαλίζει τη στήριξη του εθνικιστικού κόμματος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, τη στιγμή που οι ΗΠΑ καταδικάζουν Τούρκο τραπεζίτη που ανήκει στον στενό κύκλο του Τούρκου προέδρου, οι

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ χθες, Τρίτη, καταγράφηκαν 11 παραβιάσεις του ελληνικού εθνικού εναέριου χώρου από οκτώ τουρκικά αεροσκάφη την Τρίτη, σε Βορειοανατολικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Τα τουρκικά αεροσκάφη – δύο F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό, τρία CN-235 και τρία ελικόπτερα – προέβησαν επίσης σε 11 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά F-16 δεν ήταν οπλισμένα.

Μία εκ των παραβιάσεων ήταν η υπέρπτηση που πραγματοποίησε τουρκικό CN-235 πάνω από τη νήσο Ζουράφα στις 13.33, στα 100 πόδια.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.