Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ στην Αθήνα

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ στην Αθήνα

Στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρίσκεται σήμερα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της πΓΔΜ και επικεφαλής του συγκυβερνώντος Αλβανικού κόμματος DUI, Μπουγιάρ Οσμάνι.

Διαφήμιση

Με το ονοματολογικό της πΓΔΜ να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα και των δυο χωρών οι επαφές σε όλα τα επίπεδα εντείνονται καθώς αναζητούνται κοινοί χώροι και συνεννόηση, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται η κοινή γνώμη.

Διαβάστε  Λάβρος κατά Μέι-ΗΠΑ ο Λαβρόφ

Ο Μπούγιαρ Οσμάνι, ο οποίος προέρχεται από το συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI, επισκέπτεται σήμερα την Αθήνα, όπου θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκο Κοτζιά και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ και το DUI έχουν εκφράσει αισθητά διαφοροποιημένη άποψη από το κυρίαρχο Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ σχετικά με την αναγκαιότητα ενός δημοψηφίσματος για την προώθηση της λύσης του ονοματολογικού.

Διαβάστε  Ζάεφ: "Δεχόμαστε γεωγραφικό προσδιορισμό", επιταχύνεται η διαδικασία

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανάδειξη του θέματος ενός πιθανού δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ θα μπορούσε να επιβαρύνει τη διαπραγματευτική διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Διαφήμιση