Ράλι στα ομόλογα, προεξοφλούν αναβάθμιση

Ράλι στα ομόλογα, προεξοφλούν αναβάθμιση

Θετικά είναι τα μηνύματα από τις αγορές για την ελληνική οικονομία, καθώς όλες οι ενδείξεις συνηγορούν σε επερχόμενη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας και νέα έξοδο στις αγορές.

Διαφήμιση

Και σε τεχνικό επίπεδο η κατάσταση στην αγορά είναι ιδιαίτερα βελτιωμένη, κυρίβς λόγω του swap που αύξησε τη ρευστότητα συγκεντρώνοντας πάνω από 20 ομόλογα PSI σε 4 νέα.

Διαβάστε  Ο Σαββίδης βγάζει λεφτά, πουλάει... προβλήματα

Ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων έχει οδηγήσει σε ράλι τιμών, πιέζοντας τις αποδόσεις σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Ειδικότερα, νωρίς το απόγευμα, η απόδοσή του διαμορφωνόταν στο 3,71%, (από 3,81% που είχε κλείσει την Παρασκευή, 5 Ιανουαρίου, στο ΗΔΑΤ), την οποία είχε να καταγράψει το συγκεκριμένο ομόλογο από τον Ιανουάριο του 2006. Αναλόγως κινείται και η απόδοση διετών ομολόγων, η οποία υποχώρησε στο 1,42%, καθώς και των πενταετών στο 3,21%.

Διαβάστε  Ξεκίνησαν οι συζητήσεις για την τελευταία αξιολόγηση

Μετά και τη σημερινή άνοδο των τιμών των ελληνικών ομολόγων, το spread του 10ετούς ομολόγου από το bund, που διαπραγματεύεται στο 0,41%, περιορίζεται στο 3,3%.

Σημειώνεται, ότι σε χώρες που εξήλθαν των μνημονίων, όπως η Πορτογαλία, το περιθώριο κυμαίνεται στο 1,4% καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμαίνεται στο 1,81%.

Διαβάστε  Η Ελλάδα στις φλόγες: 130 μέτωπα σε 24 ώρες

Διαφήμιση