Το εφετείο ανέστειλε τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Το εφετείο ανέστειλε τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

Απόφαση σύμφωνα με την οποία αναστέλλεται η χορήγηση ασύλου στον έναν από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα την επομένη του πραξικοπήματος στη γείτονα, εξέδωσε τη Δευτέρα το Διοικητικό Πρωτοδικείο, κάνοντας δεκτό το σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Διαφήμιση

Ωστόσο, ο Τούρκος αξιωματικός παραμένει στην Ελλάδα καθώς καλύπτεται από την απόφαση μη έκδοσης του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση ωστόσο δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα καθώς ο Τούρκος έχει δικαίωμα προσφυγής στον Άρειο Πάγο, ως ανώτατο δικαιοδοτικό όργανο, ο οποίος μπορεί να αναιρέσει την απόφαση του Εφετείου, κάτι που συνέβη στο πλαίσιο της διαδικασίας απάντησης στα εντάλματα έκδοσης.

Διαβάστε  Λίφτινγκ προσώπων για να αλλάξει η ατζέντα: Novartis και μίζες καίνε πρόσωπα και... επιχειρήματα

Σε κάθε περίπτωση δικαίωμα παρέμβασης, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, διαθέτει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, το οποίο ωστόσο έχει σπανίως ασκηθεί, καθώς θεωρείται παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να δικαιολογηθεί λόγω εθνικού συμφέροντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προσωρινή διακοπή της διαδικασίας ασύλου έγινε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και το σημαντικό της προσωρινής διαταγής είναι ότι προς το παρόν ο Τούρκος αξιωματικός μένει ελεύθερος και όχι σε καθεστώς διοικητικής κράτησης, ενώ ρητά αναφέρεται στην προσωρινή διαταγή, ότι απαγορεύεται κάθε μέτρο που θα είχε ως σκοπό την χωρίς τη θέλησή του απομάκρυνση από τη χώρα.

Διαβάστε  Τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στο ΑΤ Καισαριανής

Διαφήμιση